ahojte, zaujima ma, kolko mesiacov mali vase deticky, ked ste sa uz rozhodli ist na dovolenku do chorvatska. uzili ste si ju, alebo ste skor lutovali...? skuste napisat, coho sa vyvarovat, co nezabudnut, prip. miesta vhodne pre take male deticky, dakujem 🙂
2,5 mesiaca a bolo supeeer 🙂 teraz je to vacsi zaberak ako vtedy...
Boli sm na ostrove Pag, Novalja, na plaz peso, oproti sme mali. Na plaz sme nosili lehatko detske, to hupacie. Ak sme isli dalej, tak autom, kociar sme vyuzivali vecer, osprchovali sme ho v sprchovom kute na rukach, alebo umyli umyvadle, uspali, nalozili do kocika a sup ho na pivo do pol noci. Ani nevedel ze niekde bol po veceroch 🙂 . Teraz ma tu asi zase niektore zhumpluju, ze co sme to za rodicov, ale my sme maleho bravali vsade so sebou, na koncerty, festivaly, chaty, dovolenky. A bez problemov. Ako si naucis, tak mas.
na plaz sme chodili s kocikom (mali sme hotel priamo na plazi, takze no problem 😉 )... vecer von s manducou...
@k_a_j_k_a nam to uz dva roky nevyslo ist k moru, prvykrat sme riesili byvanie a toto leto sme sa rozhodli, ze nepojdeme kvoli tehotenstvu. tak si vravime, ze dalsi rok uz urcite... 🙂 nas maly by mal mat tiez 8-9 mesiacov v lete.
dost vela ludi nas odradza (je pravda, ze taki, ktori neboli pri mori, alebo maju uz velke deti...) a tiez vieme, ze rozhodnutie je na nas s manzelom 🙂 len sme chceli zistit take prakticke veci ohladom toho.
...vy ste ako chodili na plaz? a mali ste nejaky slnecnik, alebo stan? a ako dietatko zvladalo tu dlhu cestu a tie horucavy?
@sviecka 🙂 my sme mali v tom chorvatsku sukromnu vilku s vlastnou plazou (boli sme aj so znamymi, inak by sme si to nemohli dovolit 😀 ) bolo tam super. Ten prvykrat sme isli na poobedie, dcerka celu cestu prespala, tu chvilku, co bola hore, sa prehrala. Teraz chodievame s detmi na noc, teda odchadzame okolo 2:00 v noci a nadranom byvame na mieste. Ale chodievame do Talianska, lebo si neviem predstavit trepat dve deti cez tie skaliska na Istrii do vody. Ja som mala problem sama so sebou, nieto este niest deti. Chorvatsko je super na potapanie, ale uz aj MM, kt. sa rad potapa povedal, ze s detmi to nie je dobry napad. My sme teraz v stadiu, kedy treba kazdy den vykopat niekolko poriadnych jam, co sa v Chorvatsku moc neda.
Inak, mame taky ten plazovy stan a ak nie je original lehatko so slnecnikom, tak pouzivame ten. Na plaz sme chodievali zo zaciatku kocikom, potom uz bez neho. Inak deti celkovo dovolenky zvladaju od malicka v pohode.
Jaj a este ma napadlo, ja som bola na dovolenke na zaciatku siedmeho mesiaca 🙂
my sme v chorvatsku este neboli a to uz maju 10 a 5 rokov 😀 😀 😀 ..asi je niekde chyba 😀
ale vazne,ja si ziadnu dovolenku s detmi neviem uzit,pretoze striehnem,davam pozor,upozornujem...jediny kto ma s toho osoh,su deti a tym je jedno,kde su,hlavne aby bola voda,ihrisko a atrakcie
@sviecka no ved su aj ine sposoby...zobrat sa na vikend do Tatier,Podhajskej,turistiku,spoznavat ine mesta...atd....
ja napriklad pokial nemozem mat luxus niekde na Madagaskare,Bahamach,Kube...proste tazka exotika,aj do Amazonky,tak nejake Chorvatsko ma absolutne nelaka,ani manzela....
Nas maly mal tusim 3,5 mesiaca, a bolo to uuuuplne pohode, super.