Ahojte, chceli by sme isť na dovolenku, ale keďže termín pôrodu máme v júny tak by som sa Vás chcela opýtať kedy je vhodné isť s drobcom na dovolenku do zahraničia. Známi mi vraveli že stretli v Turecku rodinku s mesačným bábom, nie je to skoro ???
@janky37 ja by som s dietatom do roka k moru nesla....a s mesacnym?...nechapem...ved ty budes este sestonedielka...cize kupanie nic moc, a to chuda male, nielenze z toho nic nebude mat, vy asi tiez nic...mozno bude revat (moj plakal 7 prvych tyzdnov vkuse)...ale napr. let ci zmena klimy mu moze uskodit.... myslim, ze jeden rok vynechat dovolenku radsej ako riskovat....podla mna....o rok si ju uzijete
@janky37 do lietadla ta pustia s novorodencom len musi mat viac ako 6dni.Ludia uz bezne cestuju s batolatmi ale neviem ci by som sa na to dala..plienky a krmenie aka je to dovolenka?+male ti moze celu noc revat ty sa mozes citit nanic a to ze okolo su palmove stromy more slnko ti bude uz fuk..myslim ze si to az tak neuzijes. Na babatko musis davat pozor 24h.+potrebujes zo sebou zobrat autosedacku alebo ju prenajat. Este v exotickej krajine mozes dostat crevnu vyrozu..a ak budes kojit tak cervika vodkou nevypalis a lieky tiez neviem ci mozes brat..male moze ochoriet uz v lietadle.Tam je idealne prostredie na mnozenie bakterii. A premelie sa velmi vela casto chorych nakapatych ludi..ja skoro vzdy ked od niekial doletim daku pliagu dostanem.Oni cestovky velmi dobre vedia preco je dovolenka s dietatom do 2rokov casto pre dieta zadarmo-kazdy by sa na to vykaslal keby este mali platit 🙂 podla mna dieta by malo mat aspon rok idealne 2a pol radsej si odloz peniaze na neskor-o rok a chodte do Talianska tam vraj su najviac kids friendly im nevadi ze deticky vrieskaju v restauracii miluju ich 🙂
sestonedielka, hlavne prvorodicka, ma po porode oddychovat, davat sa dokopy a zzivat sa s dietatkom...jeden rok ozeliet dovolenku predsa nie je nic hrozne, materstvo prinasa ovela vacsie obete...¨
a k tvojej otazke-dcerka ma 5 mesiacov a viem si predstavit, ze na dovolenke by som fungoval zhruba rovnako ako doma, takze za mna este v tomto veku zbytocnost....
rovnako by som nikam nesla do 4 mesiacov, kym dietatu zacina fungovat imunita....s novorodencom by som nevliezla ani do nakupneho centra....
Radsej pockaj buduci rok
@janky37 to je velmi skoro ... my sme boli pri mori, ked mala dcera 10 mesiacov, to uz bolo v pohode ... ale s mesacnym miminkom by som nesla.
ja byt tebou tak pockam ako sa budes citit ty a to male po porode - poznam mamicky, ktore boli pocas tehotenstva ako vrtule behali do posledku, nemali ziadne problemy a po porode sa zviechali aj niekolko mesiacov - takze najprv porod, trosku sa zotav a dovolenka sa da planovat v dnesnej dobe aj 24h pred odchodom takze vobec by som nic neplanovala na pol roka dopredu.
@janky37 zalezi kam chcete ist, ako sa budes citit ty, ako budes zohrata s babatkom. ja osobne by som s tak malym babom nesla letecky nikam. My sme boli v Chorvatsku ked mala dcera 4 mesiace. Boli sme v polovici septembra takze teploty uz neboli, take vysoké, dcera prespala celu cestu, nakolko sa rada vozi v aute, tak nebol problem.
@janky37 s mesacnym babom je podla mna tiez skoro...a to hlavne preto, ze este len si budete s dietatkom zvykat na seba a ty s manzelom si budete zvykat na uplne iny zivot...budes s najvacsou pravdepodobnostou nevyspata, mozno bojovat s dojcenim alebo s kolikami, vo viacerich veciach si budes este mozno neista. cosa tyka sestonedelia, nie kazdej trva sestonedelie 6 tyzdnov, mne napriklad len 3...ale to tiez nevies dopredu. pozri sa, s malym dietatom do 1 roka by som ti urcite hlavne neodporucila rezervovat si zajazd dopredu. nechajte tomu volny priebeh, a ked zistite ze je to ok a dovolneku by ste zvladli, tak pojdete na nejaky last minute....hlavne sa nezabudnite poistit proti stornu zajazdu zo zdravotnych dovodov, nieco sa moze vyskytnut zo dna na den.
@janky37 este jedna vec: my sme boli prvy krat na dovolenke s dcerou ked mala 6 mesiacov, ale boli sme individualne a autom, cize sme neboli nicim viazani. dnes by som ale s nou isla skor, ked mala 4-5 mesiacov, kym som este vylucne dojcila, bolo by to jednoduchsie ako dojcit, pripravovat prikrmy a potom bojovat s tym aby som ich do malej dostala 🙂 ...a ak k moru, tak by som si vybrala miesto, ktore je velmi blizko plaze aby si sa nemusela pracne balit na plaz, cize ak je nieco treba staci odbehnut par metrov do apartmanu.
so starsou dcerkou sme sli prvykrat letecky ked mala nieco cez rok, so synom sme boli ked mal rok, cez leto ideme s dcerkou, bude mat vtedy pol roka, ale ideme tak, aby mala co najvacsi komfort, nejdeme letecky ako chodievame ale autom do chorvatska, s tym ze cestu dame na 2 dni so zastavkou v Slovinsku kde jednu noc prespime... pod pol roka by som urcite nesla a to som riadny kaskader... s mesacnym mi to pride uplne sialenstvo, ale tak niekto mozno zvlada 😅 inac s tymi deckami okolo roka sa mi cestovalo najlepsie, cim su starsi tym je to horsie, v lietadle sme pre okolosediacich cista pohroma aj ked sa snazim krotit ich ako sa da...
My sme boli prvykrat na "dovolenke" ked mal maly tri tyzdne 🙂 ale bola to lyzovacka,takze nehrozili nejake crevne blboeti,upaly,prehriatia a ani sme tam neleteli,ale isli osobnym autom. Pre mna to bolo super,nemusela som varit ani upratovat ani prat,maly ani nevedel, ze sme mimo domu 🙂 Odvtedy sme chodili uz stale niekam. Prvykrat ale letecky ked mal rok a pol...nemala som skor dobry pocit z toho viazania sa - nech by sa cokolvek dialo,museli by sme cakat na let.... No ako mama pomerne velkeho dietata musim povedat,ze cim vacsie dieta tym vacsie starosti 🙂 dovolenka s babom je super 🙂 najma ak sa viete dobre balit. Dietatu je vacsinou jedno kde je a vy si oddychnete,lebo mate full servis...uplne idealne je to od 3-4 mesiacov do 6-7 🙂 :D ked netreba riesit prikrmy este 🙂
Moja letela prvykrat ked mala presne 2 mesiace. Pri check-in sa nas len spytali, ci musime letiet s tak malym dietatom...No mi sme mali svokrovcov v zahranici, tak sme aj museli ;) ukazat sa, no asi by som nesla s uplne maly dietatkom ak sa nemusi. No ani sa nema co stat, ale zas sme raz viazli z letiska v kolonade aut na dialnici na jedno mieste tri hodiny, inokedy neprisli batoziny z nasho lietadla, tak sme museli tam cakat min.3 hodiny...takze treba ratat s takymi vecami, ak kojis nic sa nestane, plienky treba aj tak mat pri sebe...Ja som mala horsie, ze som nekojila a bolo problem s ohrievanim vody k UM...
My sme boli pri mori, ked dcera mala 10 tyzdnov, autom, v Chorvatsku. Bola to skvela dovolenka, oddychli sme si. Ale mala bola kludnucke, spokojne babo. Vela spinkala, kojila som ju, lezali sme v tieni borovic, v case najvacsieho tepla sme sli na izbu a von az po 3 poobede. S druhou dcerou sme sa odvazili, az ked mala 3 roky. Ta bola uvrestany tajfun. S nou by sa skor nedalo.
zatiaľ sme sa s manželom rozprávali na tuto tému .... a tiež sa mi to zda skoro cestovať k moru skôr by som brala nejakú dovolenku na Slovensku 🙂
ja mam termin v marci a tento rok dovolenka nehrozi, chcem svaty pokoj, klud a zotavit sa, navyse nevies, ci nepojdes sekciou, kym sa rana zahoji...prvy polrok zivota nasho syna, som nevedela cia som, aky je den v tyzdni, ani ci som jedla a keby mi k tomu pribalili aj Dubaj s darcekovou maslou pravdepodobne by som si to nevsimla 😀
Toto leto v ziadnom pripade. Prajem ti, aby si to hlavne ty rozchodila cim skor, v hlave budes mat uplne ine starosti ako palmy a bodaj by ste boli obaja zdravi.
POkiaľ budeš OK a bábo bude kľudné, tak prečo nie?...podľa mňa si skôr užiješ dovolenku so spiacim bábom v kočíku, ako s ročným pobehujúcim diaťaťom, ktoré si vyžaduje už viac pozornosti 😉
My sme boli v bojniciach ked mala dcera 3 m. A bolo to idealne. Cesta cca 2 h. Full servis. Mala bola super. Moja naj dovolenka.a ani o starsej sme pomaly nevedeli 😉. Urcite by som nesla daleko
Niekto chce klud po porode, niekto obmenu ku kazdodennej rutine s malym babom. My sme ten 2. pripad, boli sme minuly tyzden v Alpach s 6tyzdnovym babom a uzili sme si to! Pockaj po porode, uvidis ako to bude (babo, kojenie ci nie, zotavenie, ...) a na co budete mat chut. Kolko ludi, tolko chuti.....neviem ako ti moze niekto poradit.
My sme boli ked mal maly pat mesiacov a bolo super 🙂
@janky37 zavisi od vas ako ste nastaveni.. My s malym sme boli az ako 13m.,s dcerkou ako 4,5m.. Pockali sme ale,kym jej presli koliky. No boli sme len tu na Slovensku a na par dni,aby sme si to otestovali.
Niekto chodi hned aj s novorodencami,niekto radsej nejaku dobu pocka. Vacsinou uz vsade su nejakym sposobom pre male deti vybaveni..