S akým kočiarom ísť na dovolenku?

jespera
17. mar 2014

Maminy, prosim poradte - ake mate skusenosti.? Na dovolenku beriem 2r. a 5 dieta, mam sportovy kociar v ktorom sa uzasne vyspi to mladsie a ked treba tak starsie si sadne hore na madlo - ked bolia nohy a ten kociar to v pohode zvlada. Lenze maly problem ma 10 kg, jednoducho sa sklada - no len neni to golfac - ze ma 6 kg a da sa na pleco a neviem co...Myslite ze je to problem brat taky kociar? Kupovat ten golfac?

luba28
17. mar 2014

ak nebude zavadzat tak ho zober,... 🙂 my sme mali golfac,lebo je praktickejsi na skladanie v aute

parvitas
17. mar 2014

Možno závisí, ako budete cestovať, či autom, či lietadlom (vtedy asi treba prihliadnuť aj na hmotnosť kočíka). ale osobne by som asi kočík nemenila, ak si s týmto svojím spokojná.

ichbinich
17. mar 2014

@jespera:
Zvycajne mozes do lietadla brat kociar do 10kg. Moj ma 11,5kg, tak som volala do aerolinii, ze co teraz? A povedali mi, ze v pohode.
Kociar mozes bud dat pri check-in ako batozinu, alebo si ho beries az ku lietadlu. To tiez musis nahlasit pri check-in, na kociar zavesia extra pasik. Pri lietadle odlozis alebo das rovno do ruky zamestnancovi, on ho da do batozinoveho priestoru, a pri vystupovani ho zvycajne vylozia tiez hned a mas ho po vystupeni. Vyhoda je, ze kociar nakladaju ako posledny ku batozine, takze nik nan nebude hadzat ine cudzie kufre.
Rataj ale s tym, ze kociar budu chciet urcite dat do roentgenu, tak sa na to priprav 😉
Ja som sa obavala, ale kociar to prezil. Zlozeny som ho este zabezpecila pasom ako na kufor, aby sa naozaj neotvoril. Brali sme az ku lietadlu, prvy krat ten sportovy velky kociar, potom uz iba golfky, ktore sme medzicasom kupili.

tova
18. mar 2014

ak planujes chodit vecer von, po meste, parku , tak kup este jeden najlacnejsi kociar golfac alebo pozicaj aby mohli obaja sediet pohodlne. Oba kociare ti vezmu zadarmo do lietadla. Vacsinou mozes pouzivat ten vacsi co uz mas tam das toho 2r, a ten golfovy len zavesis zlozeny do zadu alebo das na spodok ked sa 5r. unavi tak moze si sadnut.

katkasofi
18. mar 2014

Zisti si či v hoteli kam idete nepoziciavaju za poplatok kociare. My sme nebrali. Za 25 EUR na pobyt nám ho prenajali..

mmmj
18. mar 2014

aj my sme mali kocik a v pohode. presne ako pise ichbinich, musi prejst rontgenom, ale potom nejde do batoziny, ale beries si ho so sebou az ku lietadlu, kde sme ho poskladali a oni ho osobitne nalozili. ked sme vystupili z lietadla, uz bol polozeny vonku pri schodoch, hned sme ho mohli pouzit. My mame sportovy, ale mali tam aj klasicku trojkombinaciu, co museli sportovu cast osobitne skladat a odopinat a bolo to v pohode.

prasiatko30
18. mar 2014

hlavne koli praktickosti pri preprave by som sa ohliadla po golfaci - co sa tyka toho ze sa vezu obidvaja naraz - na tie max 2tyzdne sa daju robit aj kompromisy - raz sa vezie jeden raz druhy a co sa tyka vyspania pokial bude unaveny tak sa vyspi aj v golfaci. ono je na nezaplatenie pri nalodovani moct zlozit kocik pomaly jednou rukou a nechat pri dverach, za druhe neviem ci idete do apartmanu alebo do hotelovej izby ale v tej izbe by som bola omnoho stastnejsia kebyze ho mozem zlozit a nechat niekde v kute kde zavadza minimum a potom mzno koli tomu ako s tym kocikom zvycajne zaobchadzaju v lietadle by som bola tiez kludnejsia 😅