S 5 ročným synom na Karibik

stanislava7
25. feb 2015

Zdravím všetky maminy.
Máme možnosť ísť s 5 r. synom na Karibik z Paríža. Ešte nikdy sme neleteli, všade cestujeme autom. Takže mám dosť veľký strach pred 9 hod. cestou v lietadle, pretože malý je neposed, ktroý nevydrží sedieť ani pri jedení.
Ako je to s jedením a pitím v lietadle ? Čo všetko môžem nabaliť do lietadla ? Pretože malý má najradšej domáci čajík, či je močné doma zarobiť a zobrať so sebou na palubu lietadla. Je nejaký problém pri pristávaní, alebo vzlietaní so zaľahnutím uší ? Možno, že sa stresujem viacej, ako by som mala. Ale nie je to auto, ked mu zostane zle, aby som mohla zastať a prebehnúť sa po vzduchu. Prispejte mi prosím Vás Vašimi skúsenosťami, možno sa upokojím a rozhodnem sa ísť.
Ďakujem.

finka19
25. feb 2015

My sme leteli už xy krát, aj viac ako 13 hodinové lety, tak rada poradím.
Jedla si môžeš vziať na palubu koľko chceš, od sladkostí, cez ovocie až po obed 🙂
Pitie je už iná kapitola... už máš veľké dieťa, predsa len 5 rokov nie je batoľa, kde podľa mňa vlastné pitie nedovolia... na palube si môžeš pýtať pitia koľko sa vám ráči. tie čaje tam však nie sú nič moc, skôr také horkasté, čierne... vezmi si z domu svoje čaje - sáčky a letušky ti ich tam s radosťou budú zalievať horúcou vodou, kedy budeš potrebovať.
Zaľahnutie uší zistíš až v lietadle...ako reaguje tvoje dieťa. Najlepšie je vziať si cukríky a žuvačky, ale v tých lepších let.spoločnostiach ti žuvačky, alebo cukríky pred odletom ponúknu.

sarinka2012
25. feb 2015

@stanislava7 Ahoj,9 hodin je naozaj vela aj na dospelaka a to ako deti zvladaju let je tiež individualne,my sme leteli s 2,5 rocnou dcerkou cca 3 hodiny a vacsinu cesty prespala a ked nie tak sme mali hracky,tablet s rozpravkami a knižky,samozrejme možes vstat,poprechadzat sa a podobne,vela priestoru tam nie je ale skuste vyplniť cas ako sa da 🙂 tekutiny do lietadla vo vacsine prijpadov nesmu,niektore letecke spolocnosti maju hranicu 100 ml ,niektore vobec ziadne a malo z nich ma tekutiny dovolene,ale zase cajik nie je problem,ten si zobrat na palubu mozes ci uz v sackoch alebo sypany a horucu vodu ti radi dodaju letušky a co sa jedla tyka možes mat kolko chces a aj ked prejdes kontrolou este mas kopu moznosti nakupit pamlsky 🙂 tak sme to spravili aj my pre dcerku a ak sa bojis nevolnosti porad sa s lekarkou,myslim ze 5 rocny uz moze polovicku kinedrilu a na štart a pristavanie odporucam cukriky alebo lizatka,popripade zuvačku,aby nezaliehalo v uškach a na koniec ono ked tak nad tym uvazujem,kazdy rok cestujeme k moru autom cca 9 hodin s jednou alebo dvoma prestavkami ale aj tak je tych 6-7 hodin cisteho casu dcerka priputana v autosedacke a vzdy sme sa nejak zabavili 🙂 a to podotykam je tiez zive striebro ,ze doma ani pri jedle neobsedi 🙂

alaguema
25. feb 2015

@stanislava7 my lietame s deťmi od malička, ale zatiaľ maximálne 3hod. lety. A aj to majú problém obsedieť. Ak neletel nikdy, tak sa mi na prvý raz 9hod. cesta zdá celkom slušný záhul. Ale zvládnuť sa dá určite. Hlavne nech je po ruke nejaká zábava - rozprávky, hry, knihy, hračky. S prinesenými tekutinami je problém, ako už aj písali baby predomnou, ale kúpiš na palube. Čo sa týka vzlietania a pristávania, my sme problém nemali ani so zaliehaním v uškách, ani s nevoľnosťou, ale to je indivindi. Sáčky sú tam pre tento prípad. Poradila by som mať poruke ľahkú, teplú deku, namiesto sladkostí radšej len ovocie - nezabúdaj, že veľa cukru a bude nastrelený...neobsedí ani trochu 😀 väčšinou sa pridruží aj vzrúšo z cesty, takže ja by som cukríky a žuvačky určite menila za iné. Ide o to prežúvanie a prehĺtanie, je jedno, čo žuje.

slnecnica174
25. feb 2015

Kam letis, ak sa smiem opytat? Je to dlha cesta a urcite budes rada, ked budes vystupovat 😉 ale nerob si starosti, zvladnete to😉 a urcite ta dovca bude stat za to😉 Absolvovala som tuto cestu s dvojmesacnou dcerkou a potom este raz ked mala desat mesiacov. Tvoj syncek je starsi, zobrala by som si pre neho urcite nejake keksiky na zahryznutie medzi jedlom a s tym cajikom neviem, skusila by som si zobrat do flasticky uz zarobeny a potom aj sacky. Letuska ti da teplu vodu a mozes si pre neho urobit cerstvy. Aj hracky by som mu nejake zobrala, ja som mala pre malu celu tasku🙂 Brala som si pre nu do lietadla vsetko co som potrebovala, zarobene mliecko, prasok, aby som jej mohla aj v lietadle urobit mliecko aj presnidavky som pre nu brala. Nikdy mi nic z toho nevyhodili. To zalahnutie usi som neriesila, ale ked tak mu zober nejake zuvacky, alebo zuvacie cukriky.

tenerifka
25. feb 2015

@stanislava7 Vsetky tieto vacsie lietadla maju individualne TV -filmy, hry, hudba...ale tablet s oblubenymi rozpravami sa urcite zide.Deku aj vankus si najdes na sedadle pri nastupe do lietadla. Da sa objednat dopredu detske menu, dokonca sa mi zda, ze pre deti pod 12 rokov ho serviruju automaticky

sisaha
25. feb 2015

@stanislava7 ja som s 5 rocnou letela 12 hodin.. obavala som sa presne ako ty, ale bola to maximalna pohoda. Letusky ti pre dieta daju bud hracku, alebo vymalovanky, cukriky a pod.
v zabudovanych obrazovkach si mozte vybrat rozpravky, filmy.., moja dcera nas tablet vytiahla iba naozaj na chvilu. Chvilu sa bavia s jedlom, pitim, pozeranim z okna, potom sa zatiahnu rolety a sa spi..a deti to vedia takmer cele prespat.

stanislava7
autor
26. feb 2015

@slnecnica174 Letíme na Martinik, teda ešte nie sme rozhodnutí. Ako tvrdí alaguema je to na prvý krát dosť dlhý let, ale teraz sa nám pritrafila taká príležitosť. A neviem či sa ešte niečo také naskytne, tak preto by sme to chceli využiť. Nevedela som, že mi zalejú aj sáčik od čaju, to sú super rady. A tie hračky čo si brala pre malú, muselo to byť do určitého kg?

stanislava7
autor
26. feb 2015

A inak ďakujem veľmi pekne baby, trošku ste ma ukľudnili.Ste zlaté. ;- 🙂 )
A Sisaha ak sa môžem spýtať, s akou let. spoločnosťou si letela, ked Ti dali pre malú hračky? Lebo my by sme leteli z Paríža a neviem ako sa s nimi dohovorím, kedže moja angličtina je na bode mrazu. Ale zase čo ide partia, tak tam ovládajú.

finka19
26. feb 2015

Ahoj, detsky balicek dostane kazde dieta pri vstupe na palubu (teda aspon pri spolocnostiach, ktorymi sme leteli my, sme to vzdy mali - Air France, Qatar, Austrian Airlines, Lufthansa, Air Berlin, Aeroflot) Vacsinou ide o puzzle, balicek farbiciek, vymalovavaniek, fixiek... raz dostali nasi chlapci aj take kufriky kde boli rozne skladacie hracky... su to vsak unisex hracky na zabavenie max pol hodiny 😀 Kazda osoba (teda aj tvoje dieta) ma k dispozicii vziat si kabinovu-prirucnu batozinu, vahovy limit je dany kazdou let.spol.. Pohybuje sa v rozmedzi od 7 – 15 kg a takyto kufrik moze mat aj tvoj maly... kam si nabali iba hracky trebars...Uz je potom na vas, ci je syn schopny si kufrik sam niest, aby ste nevlacili svoju batozinu, podpalubne kufre, aj prirucne a este aj jeho hracky...to uz sa s nim dohodnite. Moji chlapci maju kazdy svoje kufriky na hracky a nesu si ich odmalicka sami... pocas letu sa deti vedia zahrat aj v ulickach na zemi s inymi detmi... ja preto vzdy beriem aj pexeso a chlapci si beru rozne auticka... ten let ujde relativne rychlo, budete viac krat jest, to sa zabavi... a pokial letite na noc, tak nebudete ani vediet a budete tam 🙂

stanislava7
autor
26. feb 2015

@finka19 Ďakujem to počujem prvý krát, že let. spoločnosť dá niečo deťom. My by sme mali letieť Air Caraibe, tak neviem ako to tam funguje. A nevedela som ani to, že dieťa môže mať svoj samostatný kufrím. Malý má rád, ked ideme na dovolenku, že má svoju taštičku z hračkami. takže tam bude určite spokojnosť, keď si to bude ešte aj sám niesť. Ďakujem za odpoveď. A ešte som niekde čítala, že s deťmi je dobré sedieť hneď vpredu. Ževraj je tam viacej priestoru.