S 2-ročným dieťaťom v lietadle

hanaxxx
26. apr 2023

Ahojte, podla vsetkeho budem sama letiet so synom, let bude trvat 1,5 hod. Bude mat vtedy akurat tesne pred 2 narodkami a bude to jeho prvy let. Obavam sa toho, lebo neviem co cakat, ako sa bude spravat,ci obsedi na mne, ci sa nebude velmi bat, ci nebude zvracat (v aute mu je stale zle, ale sedi v protismere). Ake mate vy skusenosti s lietanim s detmi v takomto veku? Kebyze nejdem s nim sama, tak nie som z toho v strese.

anjelicek26
26. apr 2023

Zvracat nebude, to sa hybe minimalne.

Musis sa pripravit, 1,5h je doslova kratky let

Ja nosim pre kazde dieta dodnes ruksak:
Deka a tenka ciapocka (keby vypeckuju klimu)
zuvacky alebo cukriky, aby im nezalahli usi pri vzlietani
tablet a sluchatka a power bank a vzdy stiahnem nove filmy
vlhcene obrusky na utretie ruk
tri dozy s roznym jedlom (ovocie, chrumky, sladke kekse - bez cokolady)
flasku na vodu (kupim dzus/vodu) v lietadle, zasa par zabavenych minut, ked si mozu z vozika nieco vybrat

My sme chodili odkedy mali deti par mesiacov... vzdy vsetko v poriadku...mali sme jeden jediny prerevany let, ale syn potom doma horucku, podla mna uz bol chory ako sme sa dali na cestu, boh vie... ostatne lety vzdy vsetko ok

hanaxxx
autor
26. apr 2023

@anjelicek26 dakujem pekne za tipy

lauritta0407
26. apr 2023

V prvom rade dbajte na to aby ste neleteli ked bude nachladnuty.. mohli by ho boliet uska atd. ak mu byva zle tak radsej len lahke jedla pred odletom, ziadne sladke chuj*viny na pitie a jedenie + kinedryl preventivne. samozrejme nejake zabavky do lietadla, hracky, tablet atd. . 1,5 hodiny je super, aj ked bude mrzuty tak ani neviete ako a pristanete. 🙂

cookie29
26. apr 2023

Ja lietam pravidelne uz 6 rokov, co by si chcela vediet? teraz je to v pohode, obcas sa da prejst po ulicke. Cez po-covidove obdobie to bolo horsie, tam si musel povinne zostat sediet a aj na zachod sa bolo treba hlasit. Dieta sa celkom zabavi, nejaka neokukana hracka, nova, nieco na kreslenie, eventualne tablet. Par blbosti, typ kelimok, rurka z wc papiera, to prilepis na sedadlo pred tebou a hrate "basket" z gulickami z papiera... a toto je kratucky let

hanaxxx
autor
26. apr 2023

@lauritta0407 kinedryl som mu nechcela zatial davat, kedze sa moze az od dvoch rokov. sice on bude mat cca dva tyzdne pred narodkami, ale ak by som mu ho dala, tak ho urcite predtym este doma chcem najskor vyskusat, aby som videla ako nan reaguje za beznych okolnosti

hanaxxx
autor
26. apr 2023

@cookie29 super, dakujem za rady, syn miluje pozerat detske pesnicky na youtube, tak s tabletom/mobilom ratam

hanaxxx
autor
26. apr 2023

@cookie29 moj muz sa obava hlavne toho, ci syn vydrzi sediet na mne, chcel by, aby cely let sme sedeli priputani, ze turbulencie mozu nastat aj zrazu a tak aby maly nebehal po lietadle radsej

lauritta0407
26. apr 2023

@hanaxxx Prepac, mas pravdu, nic som nepovedala 🤭 Ja som malej kinedryl nikdy davat nemusela, iba sebe 🤣. Tak mi ani nenapadlo ze je od 2 rokov..

tanyan
26. apr 2023

@hanaxxx Muž by to nemusel preháňať s opatrnosťou... Naozaj je pre dieťa aj ostatných spolucestujúcich lepšie, keď sa to dieťa môže aj pohybovať. Úplne stačí, keď bude sedieť počas vzletu a pristátia. Ani ja by som nevydržala celý čas sedieť pripútaná, nieto dieťa. Naša mala necelé dva roky pri prvom lete a zabávala polku lietadla.
Keďže nemám rada žuvačky, tak sme okrem jablka, banánu, toastov a keksíkov mali aj želé cukríky a fľašu so sosákom/slamkou.

luckasvec
26. apr 2023

Náš mal rok keď letel prvýkrát a teda kúpila som 2 nové hračky, ostali v ruksaku a celé 2 hodky sa hral s tými "letacikmi" v sedadle co su a dostal aj plyšové lietadlo tak aj to na chvíľku zabralo

lucik194
26. apr 2023

@hanaxxx muz co rozprava? 2 r dieta cely cas sediet🤦🏻‍♀️

pokial nebudu turbulencie nech sa prejde, pojdete pozriet sedacky pre letusky, unikove vychody, zachody, dvere do kabiny pilotov, kde mu povies ze sa tam nemoze ist, hned mas 15 minut program

osobne kupit zuvacky v tom veku to uz deti zvladaju a pri pristavani aj vzlietani nech zuje, vyskusajte doma predtym nejake detske nestiplave

svetlonos
26. apr 2023

@hanaxxx
ahoj, letela s tiez skoro s2rocnym prvy krat. Bol nadseny, prvy let skoro prespal 😁 Cestou spet mal horucku a aj tak sa to dali zvladnut. Takze za mna v pohode. Zalezi aky je, ci ti usedi. Ja som brala este aj zosit s nalepkami, to ho bavilo lepit 🙂 a knihu na citanie.Jasne tiez jedlo, pitie