Rýchle príkrmy na zaliate vriacou vodou počas dovolenky

nadhja
11. júl 2018

Zienky, ake rychle prikrmy sa daju spravit babu na dovolenke? Mliecne kasicky, kuskus, zalejem horucou vodou. Je nieco este taketo rychle, len mi nenapada? Hotove prikrmy v sklicku zoberiem tiez a prihrejem v kupeli, ale tie mu nerada velmi davam, lebo mi nechutia, to ozaj v surnych pripadoch len. Ma 8 mesiacov (o tyzden 9), ale radsej by som mu zobrala nieco zo slovenska, na co je zvyknuty ako tam kupovala. Ideme na hotel, cize kuchynka na izbe nebude. Dakujem za tipy

simsalabim
11. júl 2018

@nadhja ja som zvykla kupovat polievky wifon ( s tymi kuceravymi rezancami). Zaliala som ich viacou vodou (nepridavala som sacok s prichutou ani nicim inym, iba ciste cestoviny a voda) a uvarene cestoviny zmiesala so zeleninkou Bonduelle z konzervy (mrvka, hrasok, zelena fazulka alebo kukurica).

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ladyblcha
11. júl 2018

Aj vlocky s ovocim napr.

pininka
11. júl 2018

Preboha len nedavaj babu wifonku, to je ten najvacsi eckovy sajrajt. Cez den by som davala vyzivy a na obed vzdy sa da dat polievocka nejaka. Ked sme boli na dovolenke uz som malej davala dospelacke jedlo hoci doma som jej este varila zvlast. Nic sa jej nestalo. Ten tyzden alebo dva to prezije. A vecer nejake to pecivo. Alebo v restike nekaku zeleninku na masle a pod.

pralinka25
11. júl 2018

a na hoteli nemate stravu? este pohanka sa da zaliat vodou.
inak instantne by som babu nedavala nic. to radsej to sklicko

nika898
11. júl 2018

@nadhja ovsene vlocky s ovocim, mliekom, medom. Dostat kupit aj inatatnu kukuricnu kasu iba zalejes vodou a nieco pridas da sa aj na sladko aj na slano. Na obed by som jej v restauracii objednala klasicku polievocku, alebo varene zemiaciky a popucis ich vidlickou pripadne masko na stave, ja som davala uz aj rybku, zeleninu na pare co sa da objednat ako priloha a ak mixujes a poprosila by si ich ci by ti to aj rozmixovali urcite by s tym problem nemali 😉

simsalabim
11. júl 2018

@pininka vo wifonke su tie ecka v tych malych sackoch, aby ochutili tu vodu, "vyvar" - ktore som nikdy do rezancov nepridavala. Ciste len cestoviny a voda + sterilizovana zelenina z konzervy. Ale jasne, kazdy si urobi, ako uzna za vhodne.

myskahryzka
11. júl 2018

@simsalabim Ved prave tie rezance su najkodlivejsie.

simsalabim
11. júl 2018

@myskahryzka a cim?

ukulela
11. júl 2018

aj obyc rezance do polievky staci zaliat vriacou vodou a prikryt - oni dojdu. ale v tomto pripade by som radsej teda volila hotove prikrmy - vyzivy.

elzena2
11. júl 2018

@simsalabim neviem, či sú najskodlivejsie, ale maju veci, ktore normalne rezance nemaju a podla mna su zbytocne. Aj ked uz prehliadneme ten palmovy olej, ktory v nich je a ktory sa teraz vo velkom bojkotuje, tak tam su trifosforečnany, uhličitany draselné, uhličitany sodné.

siska53
11. júl 2018

@nadhja wifonky pre male babo urcite nie! To radsej pohariky.. tie ti zohreju.. kasicky,co zalejes vodou,my sme vzdy brali aj rychlovarnu konvicu.

@simsalabim wifonky?? To by som ani ja nejedla, uz vobec nedavala malemu dietatu!

yanni
11. júl 2018

@nadhja V hoteli mate ako stravu zabezpecenu? My sme tiez tak boli s "prikrmovym" dietatom viac krat na dovolenke. Nasa najmladsia odmietala UPLNE kupenske pohariky. 9 mesacnemu uz kludne mozes dat aj z dospelackeho taniera. Ked boli svedske stoly vzdy som nieco pokombinovala, Inak som vzdy poprosila napr zemiakovu kasu, ezleninu, mäso bez vsetkeho, cize ziadne koreniny, sol, omacky atd. Polievky tiez nikdy nebol problem.

fantinka
11. júl 2018

Ovsene vlocky, psenove, pohankove, ryzove alebo aj mliecne kase. Sunarek ma kapsicky s hotovym jedlom, len sa prihreju vo vodnom kupeli, ja som ich asi 3x synovi dala na vylete a celkom mu chutili. Ak kojis, tak aj to pomoze a take velke dieta uz moze aj trosku nesolenej ryze, zemiak popuceny a pochybujem, ze kvalitny hotel nebude mat aj nejaku dusenu zeleninu a trosku chudeho kuracieho masa aj keby malo trosicku soli, nic sa mu raz-dvakrat nestane.

ink
11. júl 2018

@pralinka25 pohánka sa odporúča až od 1,5 roka. To len ako info na okraj.

trdelnik234
11. júl 2018

Priznam sa,ze som trosku v soku,co tu citam.
Tak kontrolovane kupovane prikrmy od Hippu nie bo nechutnaju mamicke (argument jak svina)tak podme experimentovat s potravinami ako pre dospelych a preco rovno nie jedlo z konzervy ci wifonky,ze?
Mam 3 deti,vsetky narodene v zime,vsetky sme bravali s prikrmami a budem brat aj teraz najmladsie v lete na hotel,ale nenapadlo by ma to takto riesit.
Sak normalne kup prikrmy od osvedcenej fy a mas po starostiach.Ja tiez doma varim z bio produktov,ale tak prave tie hotove prikrmy su na to urcene.

nadhja
autor
12. júl 2018

@trdelnik234 ja som tiez v soku, co citam 😄 wifonku neexistuje, ze by som sebe dala, nie to babu 😂 od Hipp napr. som prikrmy este neskusala,len z DM tie bio, ale to mozno 3x lebo stale mu navarim radsej. ale isto vyskusam a vidim, ze pojdem touto cestou 😉 dakujem za tipy kazdopadne da sa vybrat z viacerych ;)