Ryanair verifikácia

jesienka_zelena
6. aug 2023

Ahojte, kúpila som si letenky cez pelikan a potrebujem zajtra spraviť check in ale po zadaní kódu a hesla v aplikácii raynair mi vypíše že som to kupovala cez inú stránku tak nevedia to spustiť. Robím online verifikáciu na ich stránke ale keď prídem k časti kde mám odfotiť občiansky tam to zlyhá a vypíše mi že kvôli nedostatku pamäti a ďalej sa už nedostanem. Plus ešte si musím dokúpiť batožinu a bojím sa že kvôli tomu že som kupovala cez pelikan ani nespravím check in online. Vie mi niekto s týmto pomôcť? Potrebujem sa čo najskôr dostať k rezervácii a dokúpiť si batožinu. Dakujem

onedaynick
6. aug 2023

napis do FB Cestovatelska poradna

simsalabim
6. aug 2023

@jesienka_zelena nikdy nikdy nikdy cez sprostredkovatela. My sme tiez mali takyto problem (rodinny prislusnik). Volali sme na info linku, pisali, strasne sme sa s nimi natahovali, lebo netusili, co vlastne chceme. Nakoniec sme pytali supervisora a ten to vedel. Oni totiz v registracii pouzivaju svoje, nie tvoje udaje. Museli nam to spristupnit… boli s tym len problemy.

janocka
6. aug 2023

Keď si kupovala cez pelikán, tak batožinu už cez ryanair nekúpiš a checkin cez appku tiež nespravíš. Zavolaj na infolinku ryanairu, ako máš postupovať.
Vždy si kúp radšej letenku priamo cez spoločnosť

jesienka_zelena
autor
6. aug 2023

@janocka vážne si nekúpim ani po check ine?

jesienka_zelena
autor
6. aug 2023

@simsalabim viem nejak zrušiť letenky cez pelikan tak aby mi vrátili všetky peniaze? Letím v utorok rano

muchotrafka298
6. aug 2023

Ked si kupujes letenku u sprostredkovatela, tak uz si potom nevies sama dokupit nic na stranke leteckej spolocnosti. Z dovodu, ze rezervacia nie je "tvoja" ale cudzia ako keby (nie su tam zadane tvoje udaje, ako je email, cislo karty a podobne). Neviem to uplne dobre sformulovat. Jednoducho je to tak a pozaduje od teba verifikaciu, hlavne ak mas skupinovu rezervaciu pre viac ludi alebo robis online check in niekomu inemu.

Letenky cez Ryanair sa nerusia, tam je moznost iba prebookovania na iny termin (za poplatok + rozdiel v cene). Pokial mas cestovne poistenie, co zahrna moznost storna, tak mozes vyskusat. Ak by si rusila zo zavaznych dovodov, moze Ti poistovna cast uhradit a cast budes mat spoluucast.

jesienka_zelena
autor
6. aug 2023

@muchotrafka298 ok, stále sa pokúšam robiť tu verifikáciu ale pri fotení občianskeho to stále padne a nemôžem to dokončiť. Ani infolinka nepomáha

muchotrafka298
6. aug 2023

@jesienka_zelena obrat sa na Pelikan, kde si si zakupila letenku.
Checkin u Ryanairu nie je otvoreny stale, je to 24 hodin pred odletom. Pokial nemas kupenu letenku v triede "Regular". Vtedy je check-in k dispozicii skor. Ak si si zakupila iba letenku "Basic" (len mala prirucna), pusti sa spravit si check-in len 24 hodin pred odletom.
Ja Ti pomoct neviem, po zlych skusenostiach z minulosti /prave s Pelikanom/ si uz kupujem letenky vylucne u leteckych spolocnosti.

simsalabim
6. aug 2023

@jesienka_zelena v pondelok rovno pytaj supervizora. Nam potom spristupnili ich udaje (uz si nespominam - mail a heslo? K danej rezervacii. Inak neviem pomoct. Len pre buducnost - letenky kludne pozeraj cez kiwi, pelikan a pod. Ale potom kup priamo cez letecku spolocnost.

jesienka_zelena
autor
6. aug 2023

@simsalabim akého supervizora? Mne do mailu poslali ten kód a mail, ( iny než môj) a nemôžem prejsť cez tu verifikáciu ak keď moje meno a rezervácia je zaznamenaná. V pondelok idem do Bratislavy tak asi pôjdem na letisko rovno aby mi s tým mohli pomôcť hlavne dokúpiť tu batožinu, lebo neviem aký je postup keď mi to nechce prejsť tou verifikáciou

janocka
6. aug 2023

@jesienka_zelena nie. Ked uz mas check-in, batozinu nekupis.

janocka
6. aug 2023

@jesienka_zelena na letisku ti nepomozu, obavam sa. Letisko nema nic spolocne s tvojou kupou letenky. Pomoct ti moze jedine Pelikan alebo Ryanair

nelca0510
6. aug 2023

@jesienka_zelena to už si mala mať všetko kúpené vopred. My sme teraz cez pelikan kupovali,a mali sme všetko už na začiatku,čo kupujeme. Oni ti síce pošlú svoje veci na online check-in,ale ani raz sme nemuseli občiansky fotiť.

muchotrafka298
6. aug 2023

@jesienka_zelena na letisku Ti nepomoze nikto, tam je jedine check-in, kde nemaju nic s dokupovanim batoziny pasaziera, ktory neleti na dany let, ked tam prides. Ty kontaktuj v prvom rade Pelikan, kde si si letenku zakupila. Je mozne, ze Ta nepusti aj preto, ze tam nie su tvoje udaje alebo nie je este otvoreny pre teba checkin. Aku mas letenku?

bluemoon24
6. aug 2023

@jesienka_zelena kontaktuj podporu na pelikan, zkus chat u ryanair, nebo cestovatelske skupiny na fb. Na letiste do BA vubec nechod, tam se nic nedozvis.

jesienka_zelena
autor
6. aug 2023

Ok, ďakujem vám za odpovede, už sa mi podarilo spraviť tu verifikáciu. Ešte jedna otázka, dokupoval si niekto dodatočné cez pelikan jednu batožinu?

kacusik69
7. aug 2023

necitala som komentare… ak je menej ako 24 hod pred odletom, treba urobit verifikaciu - zaplatit poplatok cca 60 centov, odfotit doklad na kt. cestujes, podla pokynov pohybat hlavou a hotovo… po verifikacii urobit check-in, batozinu dokupis aj po check-ine, ale aj po verifikacii pred check-inom… to si spravis sama, Pelikan do toho nemusis tahat (som zamestnanec letiska)

kacusik69
7. aug 2023

@bluemoon24 preco by sa nedozvedela? ak odlieta z BTS, informacie dostane

kacusik69
7. aug 2023

@muchotrafka298 pomozu aj na letisku

kacusik69
7. aug 2023

autorka - napis IP

muchotrafka298
8. aug 2023

@kacusik69 som nevedela, ze tam ma Ryanair nejaky helpdesk alebo nieco. Ja som tam vzdy videla iba osoby sediace na check-in prepazkach. A to si uplne neviem predstavit, ze tam pride niekto a povie, ze leti o tyzden a nevie si kupit batozinu.

kacusik69
8. aug 2023

@muchotrafka298 na pokladni a aj na info poradia

jesienka_zelena
autor
8. aug 2023

@kacusik69 ahoj, pomohlo mi keď som robila verifikáciu cez inkognito okno , vtedy mi to už išlo, a batožinu som si bez problémov dokupila cez raynair appku a všetko v pohode.

psencikovap
26. júl 2024

@jesienka_zelena ahoj prosím ťa aj ja som kúpila letenky cez Pelikan a prišiel mi email, že vyžaduje Ryanair verifikaciu jedného pasieziera. Ako si prosím postupovala? Ďakujem veľmi pekne

kacusik69
26. júl 2024

@psencikovap vsetko pekne naviguje… prihlasit sa do rezervacie zariadenim s kamerou (telefon, PC s webkamerou) - zadat rezervacne cislo, meno presne tak ako bolo zadane pri rezervacii… pokial je odlet na dalsi den, treba zvolit expresnu verifikaciu (za poplatok cca 60 centov), ak je cas, da sa zvolit standardna verifikacia zadarmo… bude to pytat fotky cestovneho dokladu a napokon bude treba splnit nejake ukony podla toho co bude pisat - pohybat s hlavou hore, dole, doprava, dolava, usmiat sa a podobne… po uspesnej verifikacii bude mozne urobit online check-in