Ryanair - turistický nosič a kočiar

gumkac19
31. mar 2022

Zdravim,
Cestoval niekto ryanairom s turistickým nosičom pre dieťa?
Letenky máme kúpené family...dieťa bude mať 2r, chceli by sme vziať kočiar (to by mal byť free pre dieťa) a tiež by som chcela vziať aj turistický nosič...
No nemám s týmto absolútnu skúsenosť a nikde sa neviem dočítať...či to ide ako príručná batožina alebo podpalubna? Alebo dieťa môže mať kočík + ďalšiu detskú vec typu autosedačka, postieľka...tak teoreticky aj turistický nosič?
Ďakujem za všetky odpovede

nesvadbovo
AMBASÁDORKA
31. mar 2022

ja som šla v júli, kočík išiel na check-in a nosič som mala okolo seba obviazaný, keby náhodou. Nebol problém. Mala vtedy 2,5 roka..

petamich
31. mar 2022

@gumkac19 dieta do 2R pokial nema vlastne sedadlo nema narok na ziadnu batozinu, kocik ide automaticky do podpalubia, turisticky nosic ak splna rozmery prirucnej cabin luggage tak si ho mozes zobrat hore ale tym padom ty uz mozes iba malu kabelku alebo priplatit si batozinu

@nesvadbovo turisticky nosic nie je ergo nosic 🙂 v porovnani s klasickym nosicom aky mas na mysli si to kusok ine rozmery

gumkac19
autor
31. mar 2022

@petamich ďakujem, dieťa bude mať vlastné sedadlo + batozinu
A na stránky Ryanair píšu:
Zdarma můžete přepravovat 2 kusy dětského vybavení na dítě (1 sportovní kočárek + autosedačku, podsedák nebo cestovní postýlku)
Teda neviem či ten turistický nosič by spadal do kategórie detské vybavenie 🤔

petamich
31. mar 2022

@gumkac19 podla mna ano 🙂 ake radsej by som si tam zavolala, u nich clovek nikdy nevie

misop
28. jún 2023

@gumkac19 mozem sa opytat, ako ste pochodili, zobrali vam v Ryanair do lietadla turisticky nosic ako druhy kus batoziny pre dieta zadarmo?

gumkac19
autor
28. jún 2023

@misop nakoniec sme nosič nebrali iba kočík 🙈

kacusik69
28. jún 2023

@misop turisticky nosic nespada do bezplatneho baby equipmentu (som zamestnanec letiska)

misop
29. jún 2023

@kacusik69 dakujem za odpoved, len vcera som nasiel v odpovediach Ryanairu pre zakaznikov odpoved, kde potvrdili, ze sa to povazuje za detsky equipment zadarmo, bola tam aj fotka. Zial vcera som kupil letenky bez batoziny naviac(nosic), viete mi poradit ci to preverit cez Ryanair alebo BTS? Teraz som zas nasiel, ze sa ludia stazovali, ze nosic nezobrali a dalisi pisu, ze im nosic zobrali bez problemov.

janiela6
29. jún 2023

@gumkac19 Namiesto turistického nosiča si vezmi kvalitný ergonomický nosič, ktorý je bezpečnejší a vhodnejší. Skladný, ľahký a pre dieťa aj pre nosiaceho rozhodne pohodlnejší. Zmestí sa ti do príručnej batožiny, hodíš ho pod kočík, ak niekam pôjdete a jednoducho do neho dieťa umiestniš kedykoľvek a kdekoľvek. Turistický nosič je totálna blbosť - ťažký, nemotorný, zdravotne nevyhovujúci, dieťa v ňom nie je bezpečne uložené.

kacusik69
29. jún 2023

@misop oficialne to baby equipment nie je (nie je to zakotvene v ground handling manuali ktorym sa letiskovy personal riadi) - takze si to nemozno vymoct, ale sanca ze vam to vezmu v ramci bezplatneho equipmentu je… ked vsak nie, da sa to doplatit ako baby equipment - je to aj najlacnejsia alternativa, cena je 15 eur/20 eur (sem spada vsetok ostatny baby equipment okrem kocika/cest. postielky/autosedacky, alebo aj tieto, ak su nad povoleny pocet)

misop
29. jún 2023

@kacusik69 dakujem za info, bolo by dobre keby to Ryanair ma presne specifikovane a clovek by sa nedocital rozdielne odpovede na otazky zakaznikov a v podstate nosic je specialny detsky equipment, vazi to 3-4kg a aj plni funkciu postielky pocas dna .D ,