Ahojte,
Idem prvý raz letieť s Ryanairom, mam zaplatený aj priority boarding.
Môžem mať teda 2 ks batožiny. Mám malý ruksak a kufor. Kufor má však celkové rozmery 58x38x20.
Máte skúsenosti s takýmto rozdielom? Keď by ten kufor podľa nich mal mať 55x40x20..
Do váhového limitu 10 kg sa určite zmestím. Môj kufor je však o 3 cm vyšší... kontrolujú rozmery u každého?
Ďakujem
Nechapem co sa toto donekonecne riesi... mozu skontrolovat, nemusia, niekedy kontroluju vsetkych, niekedy nie, niekomu prejde +5cm, niekomu ani cm navyse... vsade maju konstrukcie s danymi velkostami a pokial tam svoje tasky nenapchas ked ta vyzvu, platis. Je uplne irelevantne kto ma aku skusenost, taketo su pravidla. Bud si vezmi tasky ktore vies stlacit, alebo si vezmi tasky ktore splnaju dane rozmery, alebo si vezmi hocijake a chod tam s tym, ze je sanca ze ti to daju doplatit
mozu a nemusia riesit, ak budu a nevlezie sa = poplatok… treba pocitat aj s takou alternativou…
@azzflo no veď v poriadku, len sa pýtam, pretože som v takomto cestovaní zatiaľ celkom amatér. Nech viem, čo mám čakať, na čo sa pripraviť.. v prípade, ak by to náhodou kontrolovali a neprešlo by to, tak by som musela za to teda zaplatiť, ale kufor si aj tak beriem so sebou na palubu?
podľa mňa tieto 3 cm riešiť nebudú..
nedá sa trochu stlačiť?
Zvyčajne nemajú čas a kapacitu kontrolovať každú batožinu, tak vyberú len tú, ktorá vyzerá na pohľad veľká. Ryanairu sa vyhýbam ako to ide, ale občas sa inak nedá a teda zažila som aj kontrolu každej jednej batožiny a spory o pár centimetrov. (Ich schválená batožina je naschvál menšia ako je zauživané). Práve toto je spoločnosť, ktorá keď má príležitosť, naúčtuje si čokoľvek. Nikde inde som napr. nezažila, aby sa dva cudzie páry dohodli, že si navzájom vymenia miesta (lebo ak chceš sedieť s partnerom, musíš platiť navyše. Bez poplatku vás schválne rozdelia). A keď letuška videla, že sa menia, zakázala im to - darmo jej vysvetľovali, že s tým všetci súhlasia, záver letušky bol taký, že ak majú problém, môžu si vystúpiť. Ak nechceš mať problémy/platiť pokuty, snaž sa dodržať presne ich pravidlá - internet je plný absurdných príbehov o tejto spoločnosti.
@annm81 je to hlavne nizkonakladovka, extra poplatky su to z coho ziju… rovnako to ma kazda jedna nizkonakladovka… kto si kupi letenku od akejkolvek spolocnosti, suhlasi zaroven s ich podmienkami… kazdy ma slobodnu volbu aj ked mozno ponukou obmedzenu a tak v konecnom dosledku na vyber nema… kazdopadne s podmienkami aj ked ich vela ludi necita suhlasil a tym sa zavazuje znasat dosledky ich nedodrzania… to nie su ziadne pokuty… su to riadne poplatky…
navyse sizery su realne o nieco malo vacsie ako su max. povolene rozmery…
@kacusik69 Ja chápem, že je to nízkonákladovka, ale keď to porovnám napr. s Wizz Air, Eurowings alebo West Jet, čo sú tiež nízkonákladovky, tak žiadna z nich nemá tak otrasné služby. Že nedostaneš snack počas dvojhodinového letu alebo že sa dostaneš 50 km od mesta kde cestuješ, je cena za lacnú letenku ako to vidíme aj u iných lacných aeroliniek. Ale že schválne rozsadia ľudí, čo majú spoločnú letenku? A samozrejme - pokuty za všetko, čo ťa napadne - lebo áno, platby za nedodržanie podmienok sa volajú pokuty. Kým iné lacné aerolinky šetria predovšetkým na tom, že lietajú na lacné letiská, tak Ryanair zarába najmä tým, že sa snaží nachytať ľudí práve na nedodržanie podmienok a to tým, že spraví všetko preto, aby cestujúcim skomplikoval cestu. Napr. čo sa pamätám, tak ich batožiny mávali o máličko menší rozmer ako je štandard u iných spoločností (a ako sa samozrejme aj vyrábajú kufre).
@luci219 tam ide iba o 3 cm, to nebudú riešiť, z mojej skusen kontrolujú ak už na prvý pohľad vidno je batožina je dosť väčšia