Ryanair - check in na 15-ročné dieťa

sssilvia
11. okt 2023

Ahojte, potrebujem poradit. Kupovala som letenku pre seba, a kamarátku s 15 ročnou dcérou do Dublinu, Každú letenku som kupovala zvlášť, nevedela, som že pre dieťa do 16 rokov treba kupit letenku hned so sprievodom. Dnes som robila online - check in, samozrejme, šlo to všetkým, iba tomu dieťatu nie. Takto som prišla na to, že som spravila chybu a check in už takto nespravím. Má niekto skúsenost, ako to teraz vyriešit? Dakujem za každú radu

taisu
11. okt 2023

Keď som raz mala problém s online check-inom išla som v BA na letisko a riešila so zástupcom ryanair. Možno stačí im zavolať ak nie ste v BA

madeline1
11. okt 2023

@sssilvia zavolaj im, opytaj sa...ale check in mozes doriesit i tam pred odletom, nemoze ti letenka prepadnut, mas ju zaplatenu.

majlo1234
11. okt 2023

@madeline1 ano, akurat to maju spoplatnene.

Odporucam zavolat na infolinku a riesit to hned, ja som sa naposledy popalila a na letisku som si zaplatila a skoro som nestihla lietadlo🥶nikdy viac

alzbetakukurova
12. okt 2023

Napísať cez online chat, po anglicky, dlho to trvá, najprv robot odpisuje a potom hádam odpise človek, a potom zaplatiť 30eur, a nakoniec pred odletom na letisku spojiť letenky., oni ich tam vytlačia. Ak neviete anglicky skúste zavolať na letisko.

kacusik69
12. okt 2023

Treba zavolat na call centrum a zlucit letenku (priradit k dospelemu) - to musi byt urobene vopred, potom je check-in zadarmo pre tuto osobu (dieta), ale musi byt zlinkovana letenka… stoji to 30 eur (zamestnanec letiska)
@alzbetakukurova @taisu na letisku telefonicky v tomto konkretnom pripade neporiesi nic, jedine ak osobne na salesdesku a tym padom musi prist viac ako dve hodiny na letisko

syslik81
12. okt 2023

ja vsetko riesim cez online chat ..hned rano ked sa zahlasis necakas dlho...

vivia
12. okt 2023

my sme mali problem s check inom v septembri. Nedal sa urobit online, ale chybu urobili v Ryanairi, na letisku nam museli urobit check in oni a platili sme za 2 kusy 120€

kacusik69
12. okt 2023

@vivia ak je skutocne chyba na strane Ryanairu, poplatky su “odpustene” … o tom je vzdy aj letiskovy personal informovany priamo spolocnostou ak sa jedna o plosny vypadok systemu alebo cokolvek… ak islo o individualny problem, len na zaklade dokazu (screenshot a pod.), moze byt poplatok odpusteny… poplatok za airport check-in je 55 eur (30 pri letoch zo Spanielska) na osobu… autorka nevie urobit check-in preto, ze kupili nespravny typ letenky

vivia
12. okt 2023

@kacusik69 personal informovany nebol v mojom pripade a za check in na letisku sme platili za 2 letenky pre deti. Jedine, co sme nasledne mohli, bolo podat reklamaciu, ale ta od 29.8. stale nie je doriesena....

kacusik69
12. okt 2023

@vivia tak je dost mozne ze vypadok nebol plosny… alebo bol problem tiez v tom ze ste mali kupene zle letenky… kupili ste letenky pre dospeleho a tym padom deti nejde zacheckovat, ale aj tato zmena PRI DETOCH je potom bezplatna… nespochybnujem ci ste platili, len suma nesedi a aj dovody v tychto pripadoch nevyvodzuju poplatky…

Ak je plosny vypadok systemu, ze nejde spravit check-in, vtedy spolocnost pise handlingovym spolocnostiam mail, ze sa neuctuju poplatky za airport check-in… ak ste nevedeli len vy individualne urobit check-in pre nejaky vypadok, bez dokazu vo forme screenshotu, pripadne komunikacii s Ryanairom ze ste to aktivne riesili (co my nasledne vidime v rezervacii), bohuzial poplatok zaplatit musite…

Alebo bol problem uplne iny a inde 🤷🏻‍♀️

kacusik69
12. okt 2023
sssilvia
autor
15. okt 2023

@kacusik69 Zdravim... kontaktovala som Ryanair cez chatboota, a vyriešilo sa to. Poslala som údaje o rezerváciach, oni mi poslali link, ktorým som to mala spárovať. Link mi otvorit, nešlo, ale v appke Ryanairu som skúsila urobit check - in pre dieťa, a už som tam mala pekne vložené údaje o cestujúcom, číslo pasu, všetko, takže mi šlo vytvorit a stiahnut boarding pass. Takže teraz neviem, poplatok žiadny nikto neúčtoval, vyzerá že je to v poriadku, v sobotu odlietame. Pred odletom sa chcem zastavit na check in prepážke, a dam to ešte overit. Dakujem za radu