Ahojte tie, ktore ste boli alebo poznate viete mi odporucit oblasti kde pozerat hotel? Zatial sa mi pozdava Kolymbia, Faliraki, Kalithea, Afandou. Prip. ak viete odporucit hotel v tychto castiach, chcem ist so synom cize piesocna plaz a ak by boli tobogany je to plus. A ja by som rada aj nieco popozerala cize odkial su dobre spoje, kedze si auto pozicat netrufam. Budem vdacna aj za akekolvek rady a tipy na vylety. Dakujem.
Odp.lindos a okolie.plaze skôr menšie a v zálive.my sme boli v Pefki 4 km od lindosu.ale to je dedina.auto požičať online už z domu.je to lacnejšie.
My sme boli v Lindos Princess... Určite sa tam ešte vrátime...
Faliraki je živé letovisko s piesočnatou plážou,pozri napríklad hotel Dessole Olympos beach, Pegasos beach alebo Blue sea beach resort
Boli sme v hoteli lindos princess. fantasticky vyber! Ten hotel nemal chybu. Plaz je vsak kamienkova, to bolo take minus. Maju aj smykacky do vody, detsky toboganik. Pre deti je hotel výborný. Zastávka rovno pred hotelom. Do hlavneho mesta sme sa sice trmacali hodinu, ale co uz 🙈 v okoli kopu obchodov. V hoteli 2 jedalne, jedna priamo pri plazi. Odporucam skor bungalovy ako hlavnu budovu.
V kolymbii som mala vybrary hotel, mal v nazve blue a paradne smykacky. Citam vsade, ze bol super. Je blizsie pri lindose i hlavnom meste
Kolymbia je pokojnejšia, pre deti ideálna. my sme boli v hoteli irene palace beach, je trochu starší ( majú aj zrenovované drahšie izby), ale prispôsobený deťom. Je tam detské ihrisko, minigolf, detské šmýkalky v bazéne, asi tri tobogány, veľká záhrada a more hneď za ňou. Každý večer minidisco a animátori sa cez deň vždy deťom venovali, kreslili si, chystali pizzu a pod. Neviem, ako tento rok, ale minulý rok boli animátori Slováci 🙂
Boli sme minule leto v afandou blue sea holiday village…no cele zle. Jediny top bolo krasne more. Hotel okolie hotelu, strava bol zly vtip.
Bola som vlani Faliraki v hoteli Pegasos beach a super vsetko, treba ist aj do hlavneho mesta a ine plaze pozriet..
@elief Ubytovanie katastrofa - po prichode na izbu nas privital zapach mestskych zachodov z kupelne, kupelna poplesnena, nebol v nej ani len poharik na kefky, fuga pod vchodovymi dverami na 3 prsty - tj prievan, hluk z vonka a chodili nam tam svaby lebo ved priroda, klima sa nedala poriadne regulovat fucala ako blazon aj na slabom mode a termostat ju spustal tak, ze dopotenych uprostred noci nas ochladzovalo alebo sa tam nedalo dychat (prisli sme odtial chori), detsky bazen s detskou smyklavkou studeny po cely den (synovi 2r tiekol sopel uz po par dnoch), strave sme nepochopili to bol nejaky abstrakt kombinacie take divne a nechutne, cista vyvarovna jedlo sa recyklovalo nebolo co jest, moje dieta jedlo 3x denne vyschnute hranolky po cely tyzden, sem tam kusok lievancu s nutellou, zmrzlina najlacnejsia a to uz je co povedat ked mi ju dieta vratilo ze blee, A clovek si povie, ze ideme na ostrov (cerstve salaty, ovocie , zelenina, lahodne hlavne chody z grilu a pod- no nekonalo sa, ovocie bolo ale tak od tolkych hviezdiciek cakam viac ako jedt ovocie cely den), v hoteli na ranajkach si nedas kavu (kavomat ti sice napusti kavu ale to je nejaka kavovinova zmes co chuti ako silnejsia Inka alebo Caro, ak si kavickar musis si zajst po kavu do supermarketu s pekarnou peso cez hlavnu cestu), okolie hotela skladisko (povyhadzovane na skladke stare mraziaky, so starymi plynovymi bombami, zeleza odpad a pod. - ziadne take ze za plotom skladka, priamo na pozemku hotela, niektori hostia tam mali vyhlad z izby.), alkohol pancovany (to chapem, utocia na cenu a idu velke mnozstva), jedine plus su mimoriadne mili a zlati zamestnanci ale to nemoze zachranovat vsetky ostatne minusy. Slaby hotel tak 2,5* podla nas max. Okolie na prso - zdochol pes. Bola som aj v Kolymbii a tam sa nam pacilo (hotel mal menej hviezdiciek asi 3 a bolo tam lepsie). mrzelo nas to, ja som prvy den skoro plakala, ale je pravda, ze som narocnejsia. Napr teraz sme boli v tatralandii na vianoce a boli sme ubytovani v novych chatkach a kade chodim taden ich chvalim a to bola mala kutica ale utulna, cistucka, vonava, s kuchynkou, uzasne.
Ja by som napríklad ani zadarmo nešla do tej zátoky priamo pod akropolou v Lindose. Ani neviem, či tam boli nejaké hotely. Piesková pláž, ale absolútne žiadne vlny, ani vlnky. To bolo ako jazero kľudné. A hlavne mi tam vadili zakotvené motorové člny. Tých tam bolo hádam aj 10...my sme tam boli len na výlete pozrieť Lindos, akropolou, povoziť sa na oslikoch. Na dovolenke sme boli v Lindos Princess.
@elenajezova to,že je more pokojne a bez vĺn, sme my ocenili kvôli malým deťom. My si vyberáme len také more. 🤷
@nikaluk ak máš menšie deti, tak by si mala ísť na tobogán s nimi, je tam taká široká šmykľavka, kde môžete ísť vedľa seba a tam je dopad... hm... čo ja viem 1,2 alebo 1,3? tak niečo vyše pása som to mala, nebolo to hlboké. A dokonca takým menším deťom dovolili aby v tom dopadovom bazéne normálne boli, ale pri kraji, aby nezavadzali. Potom je tam taký normálnejší tobogán, ten sa môjmu nepáčil, lebo bol pomalý - no mne, s mojou váhou, stačil raz, rozhodne pomalý nebol 😀 A potom ešte jeden, tam som ani nebola, taký strmý, uzatvorený, také nemám rada. V každom prípade, deti (a ja 😀) sa tam vybláznili dostatočne. Plus vedľa je detský bazén, fakt pre malé deti a vedľa normálneho dospeláckeho je ešte taký jeden malý, trochu hlbší a tam deti vystrájali tiež.
A naozaj tam dávajú pozor plavčíci, poctivo tam sedia a kontrolujú fakt všetko, niekedy až príliš, ale chápem, musia. A radšej nech dávajú pozor, ako by sa malo niečo stať...
@ka_3_na Kolymbia je taka kľudná, na dovolenku s dieťaťom vhodná. Faliraki tam to v noci žije, je tam množstvo klubov a diskotéky, tu je to skôr pre mladých a nočný život. Afandou tam je aj piesočnatá pláž, no a za mňa nádherná srdcovka je Lindos. Tam odporúčam ísť aspon na výlet. A tiež historicke staré mesto Rodos je veľmi pekné, stare uličky s množstvom obchodíkov. Inak kľudne si to auto požičaj, Rodos prejdeš krížom krážom za 2 dni, je to tam malé a žiadna veľká premávka. Akurát miestny vodiči jazdia ako blázni, na nich pozor.