odporučte dovolenku pre rodinu s deťmi 6 a 12 rokov na Slovensku. Vítané bazény a výlety v okolí.
@amyqce za mna tiež Prosiek,srdcovka ,Fatra ,Orava ,Stiavnicke vrchy su super pre všetky vekove kategorie ,či je pekne,či škaredo,je tam kde výletovať ,Sitno,paráda ,ak by stačili čisto bazeny a okolie tak aj dole Meder ,Sturovo ,kusok do Madarska
Nám s manželom sa veľmi páčilo v Novom Tekove pri Leviciach na Ranči u Bobiho. Je to ranč s koňmi a minizoo pre deti, my sme tam šli hlavne kvôli koňom, aby sme si zajazdili, dajú sa objednať vedené prechádzky, tréningy na cvicisku, voľné prechádzky pre tých, čo sú skúsenejší a vedia na koni klusat, cvalat.. Lebo keď kone volne pustia, zvyčajne sa rozbehnú, takže volne vychádzky len pre skúsených. Okrem toho je tam v lete napusteny vonkajší bazén, veľké ihrisko s kopec aktivitami, wellness, vnútri bowling, biliard, na dvore majú ešte kontaktnú minizoo, deti sú z nej úplne unesene. Malé deti môžu jazdiť na poníkoch. Navyše, v okolí je pekná príroda, dá sa chodiť na výlety, my sme tam boli iba 3 dni, takže sme moc nechodili preč, keďže sme si celé dni nacvakali kone, ale poprechadzali sme sa aspoň po blízkych dedinkách v rámci siesty, ďalej sme nedošli. Inak sme tam boli asi jediní bez deti, cely ranč je veľmi Kids friendly. Kúsok odtiaľ su Levice, tam sme sa boli pozrieť na hrad a marí sa mi, že je tam aj zoo. Ale určite by ste sa do okolia dostali aj do nejakého aquaparku a podobne. Výbornú skúsenosť mame aj s hotelom Šachtička v Spanej doline. Naozaj krásna príroda, dá sa tam chodiť do rôznych jaskýň a skalných vypuklin, čo by deti isto ocenili, v hoteli je wellness a bazén, pri hoteli je takisto koniaren a keď sú tam koniari, dá sa dohodnúť na jazdení. Deti potešia aj veľmi prítulné somáriky 🙂 kúsok odtiaľ je Harmanecká jaskyňa a to je super zážitok pre deti aj dospelých 🙂 zdá sa mi, že v okolí je nejake termálne kúpalisko, ale celkovo, v hentej časti Slovenska je toho veľmi veľa pokope.. Hrady, jaskyne, kúpaliská, zoo a krásna príroda na výlety 🙂 ale nech si vyberiete čokoľvek, Slovensko je maličké, takže ak pôjdete autom, tak sa nie je problém dostať hocikam k vode a vacsina hotelov ma wellness. My vždy pozeráme s mužom, v akej je to lokalite a aké prechádzky a túry sa odtiaľ dajú robiť 🙂
Výlet piestany- Radošina - Bojná..z Piešťan cestou na havran/ sedlo v ľavo restika s voľným chovom jelenov- prístup z cesty a deti sa neboja kŕmiť trávou..na vetrovej pecí mini jaskyňa ,minizoo,reštaurácia..bijna- ranč s minizoo( oproti Tekovsjemu tancu oveľa väčšie)kone aj pre deti na vodzke,rôzne stavby z dreva, preliezky,rybníky kde si môžete samý chytiť rybu a v reštike vám aj pripravia,kovboj city,s úradom šerifa,babkou a sadou,niekedy folk) tramp vystúpenia kapiel..neďaleko rozhľadňa Marhat- výhľad na celé pobitrie a opačne na Považie..
@lubina na to aké veľké deti sú to..pre deti od 4 do 10 fakt odporúčam Ranč pod Babicou- Bojná..drevené mestečko pre malých indiánov aj s minizoo a možnosť osedlať si koníka..rybolov pre tatina ,pstruha vám priamo pripravia v reštike,dá sa tam prespat v ubykacii buď hotelového typu alebo v drevenici/ lacnejšia a skromná verzia ale s wc a sprchou.v okolí krátky výlet na rozhladnu marhat z ktorej vidieť ako ponitrie tak aj Považie..
@lubina tak tomu 6 ročnému to pasuje a 12 tam má aj lezeckú stenu..nepropagujem..len som ponúkol čo som zasa zažil ja..ono celkovo je problém zosúladiť rodinu s 12 ročným..má vlastnú predstavu o fungovaní vesmíru..ale treba ho zaujať..napr aj tou jazdou na koni či výstupom na rozhladnu.dalsi typ na výlet moravské Lednice .zámok s arbiretom,velikánsky park s minaretom a plavba loďou po Baťovom kanáli..
Pripajam sa k Liptovu - ubytovanie v Ruzomberku, odtial vylety. Daju sa vybrat podla preferencii - kupanie v aquaparku Tatralandii, kontakt zoo - blizko sa da spravit vyhliadkovy let vrtulnikom a dom naopak. Turistika : Jaskyna, Cutkovska a Kvacianska dolina, peso do Vlkolinca, mini zoo, lanovka na Malino Brdo (dole v dedinke sa da kupat v priehrade) a odtial turistika na vyhliadku (daju sa tam zapozicat aj terenne stvorkolky (pre deti od 8r.). Je tam aj lanova draha. Da sa v okoli Liptovskej Mary tiez toho vela. Bud sa okupat alebo vylet lodkou.... vsade je milion moznosti, len treba vybrat, co vas bude bavit 😉
My sa chodime kupqt na senecke jazerq
@elementissa u nas v Leviciach nie je Zoo 😉
@lenulka_14 oki, tak som si to splietla 🙂
@lenulka_14 v Leviciach je minizoo..na viniciach taká farmicka. Môžete doniesť aj chlebík pre slepocky či ovocie pre kone a kozy..
@samoty ak myslite tu na urbane tak ta vyhorela
Ale minizoo alebo zoo by som to nenazvala skor mala farma😉
@lenulka_14 vyhorela?. A kedy?.. ešte pred dvomi týždňami som tam bol..odvtedy som na povinnostiach..zamedtnabie
@davmar Prosiek, Prosiecka dolina, pri Liptovskej mare a Besenovej, Tatralandii. Je tam aj s konmi, Villa Betula. Alebo Hotel Druzba, celkovo Jasna pod Chopkom. Krasne su aj Stiavnicke vrchy, Pocuvadlo, je kam chodit okolo Sitna. Aj taka zrucanina je tam. Vysoke tatry je detsky hotel Slovan, ale kludne odporucte aj ine.