Maminy,boli ste niektora na dovolenke pri mori s cca rocnym dietatom?ako zvladali cestu-autom alebo lietadlom?a co ine prostredie?neboli chorucke?
My sme boli s malou keď mala cca 9 mesiacov (staršia v tom čase už 5 rokov).
Išli sme autom do Lignana (sever Talianska) a bolo úplne super. Autom tam trvá cesta čistých 6 hodín (s 2 prestávkami cca 8 hodín). Choré neboli ani jedna. v Lignane je priamo v centre zdravotná služba 24 hodín (urgentná pohotovosť), kopec detských lekárov (kontakt sme mali od talianskej agentúry, ktorá nám zabezpečovala pobyt), lekárne v pohode.
Malá mi v tom čase spávala 2x denne, takže doobedu v kočíku na prechádzke so mnou, muž so staršou a kamarátom a jeho dcérou pri mori. Poobede po spánku sme boli už spolu. Jedlo v pohode, v aute sa odviezli všetky veci čo bolo treba. Zásoba potravín v Lignane veľmi dobrá, aj pre deti.
Boli sme veľmi spokojní, a preto sme sa tam vrátili (do Lignana) ešte 3x.
Lietadlom sme leteli s obomi až keď mala mladšia cca necelé 4 roky, i keď by to bolo určite fajn aj skôr. Len sa nám veľmi páčilo Lignano a nechcelo sa nám skúšať nič nové keď sme mali toto osvedčené.
Tiež sme boli s mladšou prvýkrát pri mori keď mala 6 mesiacov - rovnako sme šli na sever Talianska (Eraclea Mare) - pre istotu sme šli iba na týždeň, lebo sme mali rešpekt, ale všetko išlo tak fajn, že hneď ako sme sa vrátili domov sme si vybavili ďalší týždeň a poďho späť 🙂
Šli sme samozrejme autom a na noc, tým pádom nám malá počas celej cesty spala a budili sme sa len na papanie, všetko išlo ako po masle...Lietadlom sme prvýkrát brali staršiu keď mala niečo cez dva roky a zvládla to v pohode, ako to berú mladšie deti z vlastnej skúsenosti neviem, ale leteli sme už aj s úplne maličkým, snáď pártýždňovým bábätkom na palube, takže rátam, že by to nemal byť veľmi problém
Každý prípad je individuálny, ale my sme mali iba dobré skúsenosti.
@abika26 mala mala 18 mesiacov a boli sme v chorvátsku cestu autom v pohode zvládala spinkala, zastavovali sme iba na kojenie prebalenie a pobehanie si, more uplne super, v kočíku dlho spinkala. mala som sice nejake jedlo pre nu ale väčšinou som varila sama celkom jej chutilo 🙂 chorá nebola a more si užívala, mali sme pri pláži taký stan polovičný, tam spinkala v kočíku v tieni
@abika26 moja mala 10 mesiacov ked sme leteli k moru. zvladla to lepsie nez ja. leteli sme 3 hodiny. do lietadla som jej nedavala ziadne lieky ani nic ako mi radili niektore mamicky - nech si to prezije prirodzenym sposobom. cely let prespala. pytala som sa aj doktora samozrejme to neodporucal aj kvoli ockovaniam - este sme nemali vsetky potrebne lebo sme mali odklad ale zvladli sme to v pohode. pri mori spavala v kociku a bola celu dobu maximalne spokojna 🙂
Ahoj,my sme boli letecky v spanielsku,mala 11.mesiacov,vsetko v pohode,a dokonca tam urobila prve kroky :- 🙂
tak toto aj mna zaujíma aké máte skusenosti?