Ahojte. Je tu niekto kto dal zalohu cestovke za letnu dovolenku a chce ju rusit. Pripadne ju zrusil. Ako to dopadlo ?
@misiatko81 a cez aku cestovku ste boli? Nam nechcu vratit zalohu za letnu dovolenku
Aj mi mame ist v juni do Turecka ale neviem co robit ci ju prehodit na september alebo cakat... nemyslim ze do juna to ustupi...
@lussyaweiss ja neviem. Ja som pesimista. Neviem. Vycestovat s detmi. Neviem... podla mna to uplne neustupi ani v lete. Otazne je ci povolia aj lety.
@marika0306 to neviem ani ja ... mi mame ist bez deti ... mala to byt prva nasa dovolenka ze sami... ale neviem ci ste dnes pozerali reflex tam bolo o tom tema...krajiny nerusia dovolenky a ze momentalne letisko ktore je otvorene je Vieden...mi mame ist z Ba ... ale pockame do konca aprila ... a potom si to prehodime na september
Ja sa pripnem, my máme ísť 18.7. uvidíme čo bude.. zaplatená komplet
@marika0306 aj kamarátke vrátili všetko minulý týždeň, mali letieť tento týždeň. Ale na letné dovolenky ešte nevracajú, nakoľko na leto ešte nie je vyhlásená mimoriadna situácia. Takže buď zrušíš teraz so stornom alebo počkáš do leta. Ak bude vyhlásená stále mimoriadna situácia, tak vrátia, ak už nie, tak nebudú zrejme vracať peniaze.
My mame na august,komplet vyplatenu...Uz sme im dali vediet,ze mame v plane stornovat dovolenku,lebo nemam pocit ,ze to len tak ustupi(maju sa nam ozvat za 2-3 dni),a ist momentalne do destinacie,kde je kopec ludi z inych krajin...no neviem..Z cestovky nam pani povedala,ze niesme prvy co rusia dovolenku.Vraj ludia co mali na september=oktober tak ich stornovali,cize tolko k tomu.
@elief mi sme tiez na tom tak isto lenze v juni... zvysnu zalohu musim platit v maji... a nam cestovka zatial nedoporucila rusit dovolenku ... ak ju stornujeme tak za nemale peniaze ...
@lussyaweiss my počkáme aká bude situácia a uvidíme, nepôjdeme za každú cenu, ja si myslím, že aj destinácie budú dosť rozmýšľať nad tým či budú púšťať turistov do krajiny a nanovo si krajinu ohrozia.. niečo som zachytila o poukazoch na budúce leto, možno pôjdeme touto cestou, uvidíme ako to bude
My budeme čakať,dovolenku máme komcom augusta do Turecka cez Hydrotour. Takže ma storno máme čas.
@elief o poukazoch na buduce leto? To myslite ako presun na dalsi rok? No aj mi pockame co bude a potom sa rozhodneme rusit urcite nic nebudeme ked tak pockame kym to sama cestovka zrusi a tak vrati kompletnu sumu za dovolenku..
@amenka77 aj mi mame ist do Turecka ale v juni
@lussyaweiss na jún to nevidím ružovo,skôr by som to presunula ak sa dá na august,aspoň sa natiahne čas. A aký hotel?
@amenka77 my rozmyslame pockat do konca aprila a potom presunut na zaciatok septembra... hotel sa vola Saphir hotell a villas.
@marika0306 tato sibackova bola cez TUI, ale tam ani nedebatovali o prebookovani, Emirates zrusili lety do 30.6. Letnu dovolenku mame celu vyplatenu a cez Satur. ja si myslim, ze sa nebude tento rok chodit na dovolenky a obavam sa, aby nekrachli tie cestovky. ale zatial sme to neriesili.
@lussyaweiss aj my sme premyslsli ze posunut. Ak by sa dalo tak aj o rok. Mame ist zaciatkom augusta do Bulharska
@lussyaweiss áno, niečo také som zachytila, že ponúkajú cestovky. Zatiaľ som sa o našu dovolenku nezaujímala, uvidíme čo bude
@lussyaweiss hotel som videla naživo, výborná voľba, boli sme kúsok od neho
@amenka77 vyberala som tyzdne kym som nasla hotel co mi padol do oka 😉
@lussyaweiss my sme teraz vybrali inu stranu Turecká ,ideme do Kusadasi, tak uvidime a či sa vôbec dostaneme.
@amenka77 ja som este v Turecku nebola mne to moja mama doporucila ktora tam bola uz 2krat... len zalezi aj na tom do kedy bude karantena a podobne .. ale hadam nebude toto trvat este aj v lete ... Cina to zvladla za 2 mesiace ... tak hadam to dame aj mi Slovensko aj ine krajiny 🙂
@misiatko81 ja sa tiez obavam, ze cestovky budu postupne krachovat, si myslim, ze sa toto leto nebude dovolenkovat..... my mame zalohu zaplatenu do Turecka v juli, manzel to chce uz teraz stornovat
@elief dufajme ze si leto naplno uzijeme 🙂
My mame zalohu zaplatenu na dovolenku v Turecku koniec augusta. Pracovnicka CK mi sama poradila, nech teraz nestornujem, lebo storno poplatok sa moze vysplhat az na 30 %. Ak nebudu v auguste povolene lety alebo ine obmedzenia, CK sama vrati vsetky peniaze... Takze vyhodnejsie je pockat... No kazdy musi vediet za seba. Ak nebudete chciet ist, aj napriek tomu, ze lety a dovolenky povolia, tak to stornujte teraz, lebo poplatky sa bliziacemu terminu budu len zvysovat...
Zalezi od cestovky a ake su zmluvy
My napriklad mame odlet 18.6.
Kartago dalo moznost bezplatnej zmeny terkinu a destinacie do 30.4.
Vsetkym dovolenkam do 1.7. predlzila lehoty storna.
Normalne maju ze ak je menej ako 60 dni do odletu tak uz ide 30% dole z ceny co vratia.
Teraz ale predlzili lehotu a ked zrusime dovolenku skor ako 30 dni pred odletom zaplatime storno poplatok 50e za jedneho cestujuceho. Samozrejme v tomto pripade poistka aj prepada.
Ak by sme cakali do poslednej chvile a stale by bol zakaz vycestovat CK musi vratit peniaze bez toho aby ziadali storno.
Baby my mame zaplateny cely zajazd bulgarsko jul/august...
Volali sme do ck jedna sa o rakusku cestovku...prideme o 35% ceny..
Chcem sa spytat co by sa muselo stat aby sme vytiahli celu sumu??
Ze by bulhari neotvorili hotel alebo rakusaci zrusili lety??
Vtedy by boli povinny to vyplatit chapem spravne??
@marlent ja si myslim, ze budu robit vsetko preto a rychlo najdu nojske nove pravidlo len aby nam spat vyplatili co najmenej. Moj nazor..pre nich to je tiez strata. Nie som vobec optimista co sa tohto tyka. A bojim sa ze tie peniaze uz neuvidime... neviem. Neviem ake su pidmienky storna vi vasej zmluve a otazne je ci je tam zahrnuta nejaka pandemia. S tymto asi nikto neratal. Kedy ste si to zajednavali? My zaciatkom decembra.
@marlent poistit dovolenku, stoji to sice viac penazi, ale bez toho uz dovolenku neberieme
@marlent neodhovorali vas od storna? Poistku mame. Pytala som sa nato. Zatial sa nic nevie. Kazdy caka na to ci budu povolene lety, vstup do tych krajin a co spravia cestovky... je to ako zacarovany kruh.
letnu dovolenku sme este nerusili, ale teraz na sibacku sme mali ist. To nam vratili vsetky peniaze.