Chceme íst v lete na Rhodos, zaujal nás hotel v letovisku Ialyssos, je to severo- západ od mesta Rhodos. Nebýva tam veterno?
@eala Áno, aj Kréta je veľmi veterná. Rodos je super, myslím, že ostrov, kde nebude fúkať ani nenájdeš. Predsalen príroda je príroda a sú to útvary v mori, čiže vietor k tomu patrí 🙂 Ešte som bola aj na Zakyntose a detto, vietor riadny, no pri tých horúčavách je podľa mňa vietor taka mala spása 🙂
@eala , Ja som na Rhodose zila 10 rokov a podla mojich poznatkov je veternejsia strana ta zapadna, ktoru obmyva Egejske more. Menej veterna je vychodna so Stredozemnym morom. Ialyssos je tak na rozhrani, a aj more ma vacsie vlny, niekedy sa tam vobec neda plavat. Ak hladas menej veternu oblast, treba kuknut mapu ostrova a ohladat plaz, ktora ma tvar vnutra podkovy, cize je v zavetri. Takych je tam plno.
@eala Jediné, čo mi napadlo je pláž v nejakej akoby zátoke. Tam zvykne menej fúkať. S konkrétnou by poradili asi v cestovke. Ja čo si spomínam, či už Grécko, Bulharsko, Španielsko, Turecko, tak všade fukalo na klasických plážach, jedine v tých polouzavretych, obklopených skalami, fukalo menej.
Rodos je super ale Ialysos nie je pekny . Je tam veterno a celkovo nič moc. Ale keby ideš smer pefkos, lardos , kiotari .. tak tam ani vánok a je tam aj oveľa krajšie prostredie a pláže ! 😚
@eala na Rhodose sme boli v časti Kolymbia,bolo to dokonca až začiatkom októbra,ale nezdá sa mi, že by nejak viac fúkalo...neboli ani veľké horúčavy,tak sa dalo super poležat na pláži,bez toho, že by sme sa kúpali vo vlastnej šťave 🤗Na Zakynthose sme boli v lete.Bolo riadne horúco a nedalo sa mi,že by bolo nejak moc veterno 🤔ako už bolo spomenuté vyššie,tak v lete ten vetrík určite dobre padne 😉
@eala hmm,to neviem...kde sme boli my som nič také nevidela 🤔 ale bolo tam krásne a určite sa tam ešte chceme vrátiť..je to asi tak uprostred, medzi starým mestom Rhodos a na opačnej strane zase na výlet do mestečka Lindos...oba výlety ozaj pekné a je tam čo pozerať.Tobogány sme nevyhladávali,tak vôbec neviem.
@eala tri roky som pracovala na Rodose. Napis mi spravu ak chces mozem ti nejake hotely odporucit. Aj vylety. Nie je tam az tak veterno, veterno. Normalne ako ked niekedy fuka od vody, ale nic co sa neda zvladnut. Na dovolenke som bola na Zakyntose. Koniec Septembera a nefukalo na vobec. Odporucam oba ostorvy. Ale Rodos je Rodos moja, srdcovka ❤️
@kikaaa444 aj my sme boli v Lindos Princess. Bolo úplne super. Krásne spomienky.
@eala sú tam aj tobogány. Tuším asi zo 2… aj šmýkačka do vody. Už si to presne nepamätám.
@elena
@e
@engel76 boli sme na Rodose v roku 2017 a nemám pocit, že by tam nejako strašne fučalo. Boli sme na výlete v hlavnom meste aj na tej pláži Prasoniso sa tuším volá. Kde sa stretávajú tie dve moria. To bol zážitok. Jedno more úplne kľudné a na druhom boli strašné vlny. A tiež sme boli v Lindose pozrieť akropolu a vozili sme sa na somárikoch. A tam bola zátoka a piesková pláž. Ale mne sa to vôbec nepáčilo. Lebo tam neboli vôbec žiadne vlny .
@eala ist na Rodos a ostat v Ialyssose, to je ako ist do disneylandu, ale zostal len pred branou. Ak ste tam nikdy neboli, pozri Kolymbiu(obcas je tam Slovakov ako pri Sirave), Faliraki (skor pre mladych) a Lindos (skor pre deti). Vychodna strana nie je veterna ako zapadna. Aj tak su najkajsie plaze pred turistami ukryte a vedia o nich hlavne miestni ludia a tak to ma aj ostat ;)
@danieladeley ok, ďakujem. Ja som vôbec nevedela, preto sa radšej pýtam...až nie som potom sklamana. Ide mi hlavne o to, aby nefúkalo
k tomu Lindos princess. To je hotel ktory spada pod skupinu hhotels. Kvalita sluzieb a jedla isla rapidne dole koli koronavirusu. My sme to leto pred epidemiou boli ubytovani v Princess Andriana a bolo to super. Bezchybna dovolenka. Vratili sme sa tam teraz v lete 21 a hotel poloprazdny, jedlo fadne, nudne, nekvalitne. Mastne maso, stara ryza v polievke (predpokladam ze z dna predtym atd., atd.) Level Bulharsko. Boli sme velmi sklamani. Potom ako je situacia stale velmi zla co sa tyka cestovania, tak sa da predpokladat ze kvalita pojde este dole. Budu mat este menej penazi ako minuly rok.
https://www.hhotels.gr/
@eala Rodos je dosť veterný ostrov (tak ako väčšina ostrovov), no opačná strana je veternejšia oproti tej, kde je aj Ialyssos. Ja som pracovala rok v letovisku Faliraki (to je na tej opačnej strane).