Ahojte, prvykrat v zivote idem riesit ubytovanie cez booking. Manzel by si vsak chcel uplatnit rekreacny poukaz. Je to mozne aj v pripade, zeby sme mali ubytko cez sukromneho ubytovatela? Je povinny nam vystavit fakturu? Alebo nam tu fakturu vystavi booking?
Prepacte, ze sa pytam ako hotentot, ale fakt nemam ani najmensiu skusenost.
Dakujem ☺️
nie je povinny treba sa informovat vopred ci je to mozne sukromna osoba nemusi mat ICO pri ubytovacich sluzbach
fakturu ti vystavi ubytovacie zariadenie, nie booking
Booking je len portal, nic nevystavuje. Zistite si ci prenajimatel prenajima na zaklade zivnosti (to je OK pre rekreacny poukaz) alebo ako fyzicka osoba na zaklade dica (to nie je pre vas ok kvoli poukazu, ale je to danovo OK)
@eeffka ok. Dakujem. Cize, ak bude mat ICO tak je to pre nas v pohode. Ak nie, tak bud to ozelieme, alebo hladame dalej.
Tak som si to aj myslela. Ale nebola som si ista. Dakujem
Nie ICO nie je vsetko, podla ica najdes v orsr alrbo zrsr akr ma cinnosti a pokial ma ubytovanie vtedy je to OK
@eeffka aha, jasne. Rozumiem. Musi mat v popise cinnosti ubytovacie sluzby 👍
Vdaka
Ubytovacie zariadenie ti vystavi fakturu. Ja davam uctovnicke aj doklad z bankoveho uctu, ze som platila. Platba isla bookingu, tak som este dokladovala (to som mala v maile od bookingu) co som si rezervovala a platila. Snad som to vysvetlila zrozumitelne.
S bookingom je problém. My sme tak chceli ísť minulý rok a neuznali nám to. Že sme tam mali zavolať a zaplatiť v hotovosti a nie objednať cez booking.