Rezervácia cez booking - rekreačný poukaz

14. júl 2022

Ahojte, prvykrat v zivote idem riesit ubytovanie cez booking. Manzel by si vsak chcel uplatnit rekreacny poukaz. Je to mozne aj v pripade, zeby sme mali ubytko cez sukromneho ubytovatela? Je povinny nam vystavit fakturu? Alebo nam tu fakturu vystavi booking?
Prepacte, ze sa pytam ako hotentot, ale fakt nemam ani najmensiu skusenost.
Dakujem ☺️

ms_green
14. júl 2022

S bookingom je problém. My sme tak chceli ísť minulý rok a neuznali nám to. Že sme tam mali zavolať a zaplatiť v hotovosti a nie objednať cez booking.

loginexistuje
14. júl 2022

nie je povinny treba sa informovat vopred ci je to mozne sukromna osoba nemusi mat ICO pri ubytovacich sluzbach

sonkamirka
14. júl 2022

fakturu ti vystavi ubytovacie zariadenie, nie booking

eeffka
14. júl 2022

Booking je len portal, nic nevystavuje. Zistite si ci prenajimatel prenajima na zaklade zivnosti (to je OK pre rekreacny poukaz) alebo ako fyzicka osoba na zaklade dica (to nie je pre vas ok kvoli poukazu, ale je to danovo OK)

eeffka
14. júl 2022

@ms_green to co je za blbost 🤣 uctovnicka nech sa preskoli

ms_green
14. júl 2022

@eeffka Toto nám bolo povedané. Že sa to nedá lebo nemám doslova bloček alebo faktúru. Lebo sme to platili zo súkromného účtu takže sme mali len doklad, že je to zaplatené.

autor
14. júl 2022

@eeffka ok. Dakujem. Cize, ak bude mat ICO tak je to pre nas v pohode. Ak nie, tak bud to ozelieme, alebo hladame dalej.
Tak som si to aj myslela. Ale nebola som si ista. Dakujem

eeffka
14. júl 2022

@ms_green no ale to uplne inu vec pises, teba nezrusili kvoli bookingu ale ze si nrmala danovy doklad. ved blocek alebo fakturu si mala pytat od ubytovatela, dvihnut telefon zavolat a vybavene. Dolozit uhradu do bookingu, fa kde ste byvali s datumom a osobami a koniec problemu.

eeffka
14. júl 2022

Nie ICO nie je vsetko, podla ica najdes v orsr alrbo zrsr akr ma cinnosti a pokial ma ubytovanie vtedy je to OK

autor
14. júl 2022

@eeffka aha, jasne. Rozumiem. Musi mat v popise cinnosti ubytovacie sluzby 👍
Vdaka

ms_green
14. júl 2022

@eeffka My sme nevedeli, že to treba na faktúru. A keď sme to chceli dodatočne, povedal nám priamo pán z toho ubytovacieho zariadenia, že "spätne nám ju vystaviť nevedia". Fakt sa mi nechcelo s nimi naťahovať.

sarkan333
14. júl 2022

Ubytovacie zariadenie ti vystavi fakturu. Ja davam uctovnicke aj doklad z bankoveho uctu, ze som platila. Platba isla bookingu, tak som este dokladovala (to som mala v maile od bookingu) co som si rezervovala a platila. Snad som to vysvetlila zrozumitelne.