Rekreačný poukaz - tipy

lucka_lucia
26. júl 2020

Dobrý deň, prosím Vás je tu niekto kto využil rekreačný poukaz svojej rodiny napr? Chceli by sme využiť poukaz mojej mami ale ze vraj treba mať rezerváciu na jej meno a to neni zaručene že niekto na recepcii bude ochotný urobiť. Poprosim nejaké tipy, je škoda keby to prepadlo keďže rodičia nikam nejdú. Ďakujem

sasa1310
26. júl 2020

@lucka_lucia všetko musí byť písané na mamu. Aj faktúra, všetko. Aj mama tam musí byť, keď si ide uplatniť rekreačný poukaz. A nie, nedá sa, že pôjdete vy.

mondolina
26. júl 2020

@lucka_lucia
Je to podvod, a pochybujem že to niekto na recepcii urobí.

fokuska
26. júl 2020

@lucka_lucia Nie je skoda, ze by to prepadlo. Narok ma mama, nie ty. Jedine, ze by si isla s nou. Je nevyhnutna jej pritomnost a faktura na jej meno.
Ty chces vyuzit nieco co ti neprinalezi - kedze nesplnas podmienky.

veronikaszabova
26. júl 2020

Toto uz je aka vychcanost 🤣

nina255
26. júl 2020

@lucka_lucia ked to chces vyuzit musis ist s nou ty... musi to platit ona zo svojho uctu a vsetko na jej meno, takze bohuzial.. ;)

sara07
26. júl 2020

však chodte spolu a bude to využité aj všetko ako ma byt a tak ako pišu baby aj keby to dali na tvoje meno, musi to byt platené z jej učtu
my dávame normalne scen učtu tak aby bolo jasné koho je to učet

marca12
26. júl 2020

@veronikaszabova aka vychcanost? Kriste nezvelicujte. Ja mam rodicov,ktori necestuju,nechcu nikam ist a tak im prepadaju rekreacne poukazy. To je velka skoda. Oni by chceli,aby sme ich vyuzili aspon my deti,no minuly rok sme mali v zahranici uz dohodnutu dovolenku a tento rok korona,tak sme sa ani nepokusali zistovat,ci by sa dalo ist na ich poukaz. Takze aj minuly rok aj tento rok im prepadli.

sara07
26. júl 2020

@marca12 však o to ide aby čo sedia doma išli aspon do tých kupelov na tri dni trocha sa pomačat , prejst sa po parku atd

sasa1310
26. júl 2020

@marca12 aj nám prepadajú aj mne aj manželovi každý rok a čo. My nechodíme na dovolenku na Slovensku.

mondolina
26. júl 2020

@marca12
Rekreačný poukaz je neprenosný, takže áno je to vychcanosť.

veronikaszabova
26. júl 2020

@marca12 ano, za mna je to vychcanost - snazit sa vyuzit benefit niekoho ineho.

marca12
26. júl 2020

@veronikaszabova smutny pohlad na vec. Keby chcela ist mama a dcera ju vysachuje,ze ide ona,to je vychcanost. Netreba byt taki uzkoprsi

fokuska
26. júl 2020

@marca12 Ale narok maju prave ti rodicia - ak nevyuziju oni, tak proste nevyuziju. To nie je prenosne.
Rovnako nemozes preniest na pribuzneho matersku alebo PNku - lebo ved ty si platis poistenie, mohla by si ju cerpat, no ale nemas dieta a nie si chora. A tvoja dcera nepracuje, poistenie si neplati, tak narok nema. Napise ju teda na teba aby neprepadla?
To je presne rovnaky pripad. A potom ludia nadavaju na inych spolubcanov ze aki su - ved bieli su velakrat este horsi v tom ako chcu vyuzit veci na ktore vobec nemaju narok.

marca12
26. júl 2020

@fokuska ale prosim ta,robime sa tu spravni a ferovi,naco sa ideme hrat? Neukradla tisice €,opytala sa na poukaz.

fokuska
26. júl 2020

@marca12 Naco sa ideme hrat? Ty sa naco ides hrat, ze toto je menej zavazne porusenie zakona, tak sa tvarme ze akoze nic? Lebo ini kradnu viac, tak ja si ukradnem na co mam dosah ja?
Ak raz na nieco nemas narok a podvodom to chces ziskat, tak to bude precin/trestny cin/podvod atd. A je uplne jedno ci ukradnes rozok, diamantovy nahrdelnik, podvodom ziskas dom, rozdiahle pozemky, matersku ci rekreacny poukaz.
Nie je to spravna vec a nemas na to podla zakona narok. A je hnusne ak niekto chce system takto obabrat a ziskat nieco co mu nepatri.

fokuska
26. júl 2020

@marca12 Zamestnavatel to plati preto aby sa zamestnanec zrekreoval, oddychol si, aby aj v praci mohol podat dobry vykon, aby nebol chory atd. Peniaze vynalozi na toto a nie na to aby to zneuzil niekto iny, kto mu neprinesie ziadnu pridanu hodnotu.

lucka_lucia
autor
26. júl 2020

@fokuska keď mi moja vlastná mama niečo ponúkne tak je to určite krádež:D ja som zrovna taka že mi vadí porušovanie pravidiel ale toto je fakt odveci pohľad.

lucka_lucia
autor
26. júl 2020

@marca12 ďakujem za rovnaký nezakomplexovany nazor 🙂 mne by to bolo tiež úplne jedno keby niekto využije poukaz druhého. Kľudne aj 10 ,prečo by som nedopriala keď to neni žiadne porušenie zákona. Ale niekoho baví prehanat

fokuska
26. júl 2020

@lucka_lucia Tvoja mama ti moze ponuknut nieco co vlastni ona. Nemoze ti ponuknut svoj narok na PNku, matersku, dochodok a rovnako ani na poukaz. Jedine ze tam pojdete spolu. Pochop to. Je jedno ako sa to snazis vysvetlit, zakon jasne urcuje kto ma kedy narok.

fokuska
26. júl 2020

@lucka_lucia Ano, suhlasim... ked to nie je porusenie zakona. Toto porusenie zakona JE!!

lucka_lucia
autor
26. júl 2020

@fokuska keď sa nad tým zamyslíme úplne logicky ten nárok na pn,materskú vlastni ona lebo neviem kto iný si tie odvody plati( áno firma ,ale ona si ich odpracuje) . Akurát že nemôže sa to ponúkať rodine hore dole lebo by to bol chaos . Ale morálne aj tak nič neporusujem ,čiže ma obvinenia vôbec nerozhodili

mondolina
26. júl 2020

@lucka_lucia
Tvoja mama ten preukaz neprepláca....ale jej zamestnávateľ pre ňu.
Nie je vidieť rozdiel?
Či aj toto je vyfabulovaný komplex?

lucka_lucia
autor
26. júl 2020

@mondolina je tam rozdiel áno. Ja som to posledné písala na pn,materskú lebo to je zlý priklad

fokuska
26. júl 2020

@lucka_lucia Ved narok ma ona, ale nemoze ho posunut na nikoho ineho. Moze to vycerpat len ona na seba.
Nemoze povedat na SP ze tuto moj narok na PN vyplatte dcere, lebo ja som zdrava. Rovnako tak nemoze povedat zamestnavatelovi, ze tuto moj poukaz vyplatte dcere, lebo ja ist nechcem. Alebo hotelu ze napiste to na mna, aj ked na pobyte je dcera.
Moralne to nie je v poriadku, ani podla zakona to nie je v poriadku.

Pripomina mi to nasho premiera - ja som si myslel ze je vsetko v poriadku, svedomie mam ciste = nie som plagiator.
Ty si tiez myslis, ze moralne je to ok, ale nic to nemeni na fakte, ze je to porusenie zakona.

lucka_lucia
autor
26. júl 2020

@fokuska v skratke, ja si myslím že to určite nie je hodne toho aby ma za to zas niekto odsudzoval.

fokuska
26. júl 2020

@lucka_lucia Kazde porusenie zakona je podla mna odsudeniahodne.
A to pochopi kazdy normalny clovek s nepokrivenou moralkou. Staci si pozriet odpovede tu - kolko ludi s tebou suhlasi (jedna) a kolko nie. Tak sa zamysli kde bude chyba.

sasa1310
26. júl 2020

@lucka_lucia samozrejme, že toto čo si chcela urobiť, JE porušenie zákona. Stačí prečítať zákonník práce. Ono mimochodom je to aj riadne porušenie pracovnej disciplíny. Za čo môže mať mama výpoveď.

emiliamilka
26. júl 2020

Náš toto teda ani nenapadlo.. keď sme chceli využiť poukaz rodičov tak jedine s nimi , veď aj oni si zaslúžia dovolenku / odpočinok 🙂

sense
26. júl 2020

@lucka_lucia ak ti vadi porusovanie pravidiel, tak by si mme podakovala za ponuku a povedala dakujem,nemam na to.pravo

ivkaninka
23. aug 2021

Je to uz starsi prispevok,ale mozem odpovedat z pohladu ubytovatela. Taketo poziadavky od klientov su nemozne ani nahodou. Pri nastupe klienta na pobyt sa kazdy klient zapisuje do knihy ubytovania. Velmi casto chodia na toto kontroly z
o zivnostenskeho uradu. Takze pochybujem, ze by si ubytovatel zapisal niekoho kto na pobyte nie je a naopak nezapisal toho kto na pobyte je. Riskoval by pokutu. No a sazrejme potom faktura musi sediet s knihou ubytovanych hosti.