Ahojte
prosím mate bližšie info o rekreačných poukazoch na 2020?
Este stále ich prepláca zamestnávateľ alebo už je to presunuté na štát? Neviem nájsť relevantné info.
Platí to aj pre zamestnancov vo výpovednej dobe ak spĺňa všetky ostatné podmienky?
Ďakujem srdecne za odpoveď
Tiez si myslim, ze vo vypovednej lehote to uz neplati. Ale najlepsie ti bude vediet povedat tvoj zamestnavatel!
@kendova_anna a prečo by nemalo?? To nie je podmienkou na priznanie nároku. Podľa §152a ZP zamestnávateľ, ktorý zamestnáva viac ako 49 zamestnancov má povinnosť poskytnúť zamestnancovi, ktorého pracovný pomer trvá nepretržite najmenej 24 mesiacov, na jeho žiadosť príspevok na rekreáciu v sume 55 % oprávnených výdavkov, najviac však v sume 275 eur za kalendárny rok.
Akurát to môže zamestnávateľ upraviť interným predpisom. Pokiaľ ho ale nemajú platí pre zamestnávateľa to čo je v zákone - aj keď je vo VL - má nárok.
informuj sa u svojho zamestnavatela ci nemate toto dospecifikovane v internej smernici (u nas mame a pocas vypovednej lehoty co je ale malo ludi vacsinou koncia prac pomer dohodou) sa rekreacny neposkytuje
@alenah31 vsak ano, to mas pravdu ale ked sa nepytala zamestnavatela tak nemoze vediet, ci nahodou nieco take nemaju v internom predpise. Takze aj tak si to musi zistit u zamestnavatela.
@kendova_anna to by mala vedieť - pokiaľ chce zamestnávateľ upraviť resp. nastaviť nárok na rekr. príspevok resp. rekr. poukaz v rámci interného predpisu je povinný o tomto svojich zamestnancov informovať a interný predpis písomne a na viditeľnom mieste zverejniť pre všetkých.
Plati to aj na taborove pobyty pre deti?
@delphineta áno - pokiaľ navštevuje školu - nevzťahuje sa na predškolské zariadenia.
@alenah31 dakujem❤️
@delphineta dokonca aj na denné tábory
@ameanda moze. A diskriminacne to nie. Stat kedze nechal preplatenie na sukromnika resp. na zamestnavatela mu ponechal moznost urcit si podmienky ..... kludne sa moze dohodnut napr. len s jednym hotelom a budete moct ist len tam - on si povinnost splnil. Ale pokial to vopred urcene nema plati to co urcuje zakon - kdekolvek na SVK, spatne na vami uz absolvovany pobyt nic obmedzovat nemoze.
@kendova_anna fyi podla Mihala ano, ak splni vsetly dalsie podmienky
@alenah31 a keď nie som zamestnaná viac ako 24 mesiacov nemám nárok?
@arivederda nie. Minimum je 24 mesiacov (2 roky).
poradte,prosim,..Sme 4 kolegyne, cez Zlavomat sme si zakupili pobyt. Platila ho z uctu jedna z nas. Zamestnavatel nam nechce preplatit rekreacny prispevok, lebo platba odisla z jedneho uctu, uhradi prispevok iba majitelke uctu. Ako postupovat, ked idete na pobyt nie s clenom domacnosti? Dakujem
@ursulka64 zamestnavatel ma pravdu...narok na preplatenie svojej casti vydavkov z faktury ma ta co platila zo svojho uctu. Toto je casta chyba pri zabecpecovani pobytov - rovnako ako ked ide rodinna partia a plati to jeden, ktoremu potom ostatni vyplatia svoju cast....narok ma len ten, ktory to platil a plus svojich clenov domacnosti.
Dakujem.
Prosím vás chcem sa opýtať. Vy čo ste využili poukaz na rekreačný pobyt, kedy vám prišli peniaze od zamestnavatela? Ešte ten istý mesiac, alebo až na ďalší? Ďakujem.
@nikuska744 vždy ďalší mesiac
@nikuska744 ten ktorý si uvedieš v Žiadosti o uplatnenie príspevku na rekreáciu - môžeš ísť na rekreáciu v auguste, ale uplatniť si príspevok môžeš napr. vo mzde za november. Ja tak mám viacerých - počas roka idú aj 2-3x kým si to nevyčerpajú a vyplatiť to chcú naraz v novembrovej mzde splatnej v decembri, aby mali peniaze pred Vianocami. Akurát žiadosť ako taká musí byť odovzdaná do 30 dní od ukončenia rekreácie🙂
@dominikaschnitzel všetko platí tak ako minulý rok