Registrácia Chorvátsko - sms o antigénovom teste

25. júl 2021

Dievcata, registrujem sa a pýta doklad o AG teste. Mne došla len sms. Neviete aký doklad chcú? Dnes cestujeme. Co mam robiť?

natalia_lowi
25. júl 2021

Musíš mat AG test na papieri v chorvátskom/anglickom jazyku
Teda tak som to čítala, ideme tiež..

jajo1
25. júl 2021

syn dostal výsledok v papierovej forme, papier oskenoval, scen vložil do pdf a nahral tam pdf súbor. Už je v Chorvátsku, kontrolou prešiel bez problémov. Tak možno spraviť foto sms a postupovať rovnakým spôsobom ako syn. Alebo možno poradí niekto s inou vlastnou skúsenosťou

jajo1
25. júl 2021

a samozrejme ag test v anglickom jazyku s presnými náležitosťami, ako majú Chorváti zadané - názov testu, ktorý Chorváti uznávajú, meno lekára, ...

simca06022011
25. júl 2021

Mne napr. prisiel ag test aj emailom... aj so vsetkymi udajmi, QR kodom aj v anglictine

autor
25. júl 2021

Nemam. Mam len sms. Trebalo to požiadať pred testovaním? Co mam teraz robiť?

autor
25. júl 2021

Stačí ak si to preložím ci co teraz? To je masaker !!!

autor
25. júl 2021

@simca06022011 žiadala si o to? Do riti aj s celou koronou

natalia_lowi
25. júl 2021

áno, to ty si musíš vyžiadať, že chceš papier a v akom jazyku

jajo1
25. júl 2021

samozrejme, vopred sme vraveli, že ag test bude potrebný na vstup do Chorvátska, na odbernom mieste už potom vedeli, aké tlačivo nám majú vyplniť

hettinka
25. júl 2021

Treba si poriadne zistiť, čo treba. Chorváti uznávajú len papier s uvedeným výrobcu testu, ktorý je certifikovaný v EU, len SMS žiaľ nestačí.

jajo1
25. júl 2021

https://www.mzv.sk/cestovanie/covid19/obmedzeni... nižšie je uvedená kapitola Čo musí obsahovať potvrdenie o negatívnom teste?

janai1
25. júl 2021
jajo1
25. júl 2021

@janai1 u nás ale na odbernom mieste do tohto covid preukazu nahrávajú len výsledky testov ľudí, ktorí vopred zahlásili, že ho potrebujú do zahraničia. Napr. synovi - športovcovi dávam robiť každý týždeň platený ag test na domáce účely a keďže ho chcem len v slovenčine, výsledok tohto testu nenahrávajú do covid preukazu. Nevravím, že si tak všade uľahčujú prácu, to len aby zakladateľka diskusie nebola sklamaná, ak tam výsledok nebude mať ...

sisa_s
25. júl 2021

Tak chod na AG zajtra rano a prestuduj mzv.sk, neskoro to riesis...

jajo1
25. júl 2021

ak teda idete dnes, už asi s tým teraz nič nespravíte - prísť do Chorvátska, nájsť si tam vopred odberné miesto a ísť sa otestovať tam - do výsledku testu je potrebné byť v karanténe - ako to ale prakticky vyzerá priamo v Chorvátsku, neviem

simca06022011
25. júl 2021

Záleží kde sa robí.. Ja som si ag test robila za úhradu a nič sme nemuseli pýtať ani som neriešila pri okienku na čo ho potrebujem, ani čakať výsledky a pod. Prišlo to do pol hodiny emailom.
No ráno skúsiť niekde otestovať... Alebo v chorvátsku ak. Už odchádzate. Skus vygooglit odberné miesta tam...

simca06022011
25. júl 2021

Tu je aj link na zoznam odberných miest https://www.mzv.sk/detail-aktuality/-/asset_pub...

autor
25. júl 2021

Dakujeeeem všetkým!!!
Mame to

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
25. júl 2021

Ach zlaty MK🤣🥰

autor
25. júl 2021

Zlaté vy samozrejme!!! Tak som to myslela😄

autor
25. júl 2021

A treba ten qr kód vytlačiť???

autor
25. júl 2021

Môj chlap tvrdí že nie, vraj staco oznámenie o vstupe

tanapeta
25. júl 2021

zaregistruj sa na Slovensku a príde ti email, čo všetko v Chorvátsku vyžadujú. Aký musí byť test a pod.

janai1
25. júl 2021

Autorka - stačí to mat v mobile

@jajo1 ja som bola minulý týždeň na AG a tam mi hovorili, že automaticky to ide do passu, že o papier treba žiadať 🤷‍♀️

alama
25. júl 2021

Ahoj, nekontrolovali na hraniciach vobec nejako podrobne (teraz v sobotu sme isli). Sli sme cez Madarsko, v Rajke nas ani nezastavili. Na vystupe pozrel na madarskej strane len pasy a Chorvati na vstupe len pasy a opytal sa ci mame Covid documents. Muz vytiahol mobil, ze mu ukaze a on uz kyval, ze mame pokracovat. Od prichodu uz nikto nic nechcel, ruska tu vidno minimalne, ani v obchode vsetci nemaju (ani predavacky). Stastnu cestu.

jajo1
25. júl 2021

@janai1 je v tom asi poriadny miš-maš - teraz som to kontrolovala, syn bol v piatok na ag, v jeho covid preukaze o tom ani zmienky ...

janai1
25. júl 2021

@jajo1 vieš čo, každý inak... Dnes sme prechádzali hranice a tie kontroly 🤭 na smiech... Policajt rúško pod nosom... Bordel v tom aké doklady a potvrdenia vlastne mame mat 🤷‍♀️

ninusa221
25. júl 2021

Ja idem na pcr mne to prislo ked som uz raz mala že po maďarsky po nemecky anglicky neviem či nie aj rusky a slovensky proste je to jeden papier a vsetko je na nom napisané v kazdom jazyku pod sebou.. kamoska isli dnes my ideme piatok tak mi pisala že jedna baba nemala podpísaný test a že ju nechceli pustit ale že pustili nakoniec😁

gabrielkaa
25. júl 2021

Nas vobec nekontrolovali.