Raynair Tenerife

khuliniova
27. feb 2023

Ahojte. Idem kupovať letenky priamo cez raynair, ktorým budeme letieť no nikde nevidím možnosť poistenia leteniek,len cestovné poistenie. Ponúkajú niečo také vôbec? Je Vás tu veľa, čo veľa cestujete, možno budete mať viac skúsenosti. Neplánujeme dovolenku rušiť ani nič podobné no v prípade niečoho nevyhnutného by som o tie peniaze prísť nechcela.
Letíme na Tenerife. Mam 5 a 6 ročného syna. Kde sa naozaj oplatí pozrieť aby mali z toho zážitok? Určite niečo pobudneme na pláži, bazén ale chceme niečo aj pozrieť🙂 budeme mat prenajate auto.. Ďakujem ❤️

onedaynick
27. feb 2023

ja mam poistene letenky v Allianz, a na FB je Cestovatelska poradna, je tam mnoho prispevkov o Kanaroch.

pondelok01
27. feb 2023

@khuliniova na Tenerife je Loro Parque so zvieratami a velky akvapark, to sa bude detom pacit. Letenku si v den kupy poisti v poistovni, ponukajucej takuto sluzby, napr Allianz.

srferreira
27. feb 2023

Nikdy som si letenky zvlast nepoistovala. Mame cestovne poistenie a v tom je vsetko zahrnute. Treba si pozriet podmienky poistenia do zahranicia.

khuliniova
autor
27. feb 2023

@pondelok01 ďakujem, pozriem to 🙂🙂netušila som, že to ide takto zvlášť.. Určite sa nato informujem

khuliniova
autor
27. feb 2023

@srferreira citala som tie podmienky a o letenkách som sa nedocitala nič..

sarain
27. feb 2023

@khuliniova My sme sa z Tenerife vrátili pred pár dňami 🙂 Dajú sa tam pekne pozorovať delfíny a také malé veľryby (pilot whales) - to by sa deťom mohlo páčiť. A samozrejme príroda, tá je tam nádherná - a vrámci nej by som určite nevynechala národný park Teide, my sme tou sopečnou krajinou boli uchvátení. Pod vrchol Teide sa dá vyviezť lanovkou, len si treba dopredu kúpiť lístky na konkrétny čas a adekvátne sa obliecť a dobre obuť - kým v Costa Adeje bolo 20 stupňov, hore bolo -6 🙂 Sú aj vyhliadkové trasy potom okolo konečnej lanovky, ale tie boli pred týždňom ešte zavreté kvôli snehu. Plus v tom národnom parku je aj veľké observatórium, kde je možné dohodnúť si obhliadku solárneho teleskopu aj nejaké nočné pozorovania.

srferreira
27. feb 2023

@khuliniova a ako co si tie letenky chces poistit? Pri zmeskani lietadla? Zmena letu? Pri cancellation? Urcite su poistovne co aj toto ponukaju v ramci cestovneho poistenia.

khuliniova
autor
27. feb 2023

@pondelok01 to je celkom pálka ale tie vstupy 🤣

martinmmartin
27. feb 2023

@khuliniova Predstav si ze ty prevadzkujes lietadlo. Mas to tak nastavrne ze musi byt 87% obsadene aby si bola snakladmi na 0 , nad 87% je uz zisk.
Dala by si svojim zakaznikom moznost rozmyslat o hovadinach preco neletiet do poslednej sekundy?
Ryanair potrebuje predat miesta a kedze to robi lacno tak snemusi otravovat s pol lietadlom co si to chce rozmyslat

khuliniova
autor
27. feb 2023

@srferreira napríklad keby niekto ostane vážne chorý, nejake hiakne, niekto si zlomí nohu a tak psoobne.. Aj keď neviem ci sa to poistenie na niečo takéto vzťahuje.

khuliniova
autor
27. feb 2023

@martinmmartin precitaj si prosím ta, čo som napísala.. Keby to čítaš toto nenapíšeš. Mam male deti ktoré sú často choré, mam priateľa ktorý veľa cestuje, vždy sa môže niečo nájsť a stať

martinmmartin
27. feb 2023

@khuliniova A ja som ti napusal preco presne ryanair nikdy take nieco ponukat nebude

khuliniova
autor
27. feb 2023

@sarain ohaa znie to super ale neviem ci si chceme brat zimné bundy 🤣🤣
Obhliadka prebieha s nejakým výkladom? Ak by bol v Španielčine by sme veľa nerozumeli ale synovi by sa to určite veľmi páčilo..

lucilaines
27. feb 2023

Ryanair take poistenie leteniek neponuka, vacsinou to ani nie je zahrnute v beznom cestovnom poisteni licebnych nakladov. Musis si vyhladat poistenie storna zajazdu. Ponukaju to asi tri poistovne co viem, ja chodim cez Allianz. Platis to najlepsie hned po kupe leteniek, vypises tam pocet poistenych osob, cenu leteniek, pripadne aj ubytka, dlzku pobytu a na zaklade toho ti vyrata cenu. Vyuzivam to vzdy, ked kupujem akykolvek zajazd kedze tiez mam male deti a uz niekolkokrat som to aj vyuzila. Musis mat ale na zrusenie zdravotny dovod potvrdeny spravou od lekara.

khuliniova
autor
27. feb 2023

@lucilaines áno presne toto som myslela keby sa deje niečo zo zdravotných dôvodov, nie, že sme si rozmysleli a na dovolenku nejdeme. Veľmí pekne ďakujem za radu..

sarain
27. feb 2023

@khuliniova Zrovna v observatóriu vnútri sme neboli - mne je to fuk a muž si to rozmyslel, potom možno aj ľutoval trochu. Treba pozrieť ich stránku, ale ak si dobre pamätám, tak bola možnosť aj v angličtine. Ono v tom parku Teide je krásne,aj keď sa nejde hore na sopku. Sú tam aj ľahučké treky s krásnym výhľadom - napr na Montana Rajada.Pekné vyhliadky pri ceste. Dajú sa tam pozrieť skamenelé pozostatky obrovského sopečného jadra zo sopky, ktorá už inak celá erodovala - volá sa to Mirador de la Ruleta. Hneď pri tom je parkovisko, ani sa nenachodíte,ak sa nerozhodnete k jednej časti zísť dole do údolia.

sarain
27. feb 2023

@khuliniova Mne osobne sa ešte veľmi páčilo v botanickej záhrade v Puerto de la Cruz - nič veľke rozlohou, ale coolové exotické stromy a rastliny. A na skalách pri pobreží pri majáku v Punta del Hidalgo sme videli kopec veľkých krabov loziť a vyhrievať sa na slniečku. 🙂

khuliniova
autor
28. feb 2023

@sarain podľa tvojich slov znie, že je ten park obrovský. Neviem ci by to deti zvládli. Sú ešte malý a také behanie um nieje moc po chuti.. Ale zvážim. Ešte máme dosť času

khuliniova
autor
28. feb 2023

@sarain o tej viem a tu zvažujem 🙂 to mi príde také fajn pre deti aj pre nás. Žiadny extrém 🙂🙂

lucik194
28. feb 2023

no kedze kupujes letenky nizkonakladovky - tam moznost prebukovania v normalnej cene nie je. jaska dokazes prebookovat letenku na iny termin, ale vyjde ta to tolko, ze radsej tie letenky nechas prepadnut..... je to uplne normalna vec pri Ryanair.

to ze dieta ochorie, no hold smola, s tym nic neurobis.....

nikdy sme letenky nepoistovali, no bud to vyjde alebo nie..... bud letime alebo letenky prepadnu...

srferreira
28. feb 2023

@khuliniova neporadim ti kto na Slovensku ponuka take poistenie, ale skus teda ten Alliance ako baby odporuciali, pozri si podmienky cestovneho poistenia oni vedia dat aj medical, a za extra poplatok doplnkove sluzby. Toto viem isto lebo som s nimi bola poistena daaaaavno a mala som tam, stornovanie, medical, strata batoziny atd.
Napr. ja som v UK a my to mame vsetko zahrnute v cestovnom poisteni cez kreditnu kartu. Neviem ci ti to poistovna bude vediet urobit zvlast, a ci nakoniec nebudes platit aj viac ako tie letenky.

khuliniova
autor
28. feb 2023

@srferreira letenky stoja pre 4 osoby 1500eur tak to neviem aké poistenie by muselo byt 🤣určite to pozisťujem

lucik194
28. feb 2023

@khuliniova uf tak za takuto cenu by ma ani nenapadlo ist.... resp by som hladala normalnu spolocnost, nie nizkonakladovku 😉
termin predpokladam full sezona v juli

srferreira
28. feb 2023

@khuliniova no aj nizkonakladovky si v sezone riadne zapalkuju 🙈😂ja to poznam velmi dobre, k manzelovej rodine chodime za 150£ vsetci traja v “tichom mesiaci” a Vianoce 1800£ bez batoziny. A leto tiez riadne nadhodene. No takze tak 😂
Inak za tie peniaze ist na Tenerif? Och. Riadna palka.

khuliniova
autor
28. feb 2023

to je najlacnejšia spoločnosť ktorá tam lieta, tiež toho nieje veľa na výber keďže je to ostrov a nie veľký. Takže tak. Stále nás ti vyjde vyrazne menej ako ísť cez cestovku. Tie ceny sa pohybujú okolo 6tisic eur. Pozerali sme Turecko, Cyprus a cenovo to vychádza velmi podobne no v mojom prípade nieje o com rozmýšľať. Keby mame letenky za 300eur neriešim žiadne poistenie

khuliniova
autor
28. feb 2023

Ideme v septembri..