Rady - ideme prvýkrát k moru s dieťaťom

17. máj 2024

Ahojte, aj ja aj manžel sme boli len raz v živote pri mori. Okrem toho som najďalej v "zahraničí" bola na školskom výlete vo Viedni a to je celé. Manžel tiež okrem toho nebol. Máme 2r syna a ideme s ním v lete prvý krát k moru. Autom do Chorvátska, do hotela, strava bude v hoteli. Neviem vlastne ani čo chcem, len možno nejakú radu na čo nezabudnúť pri dovolenke s malým dieťaťom. Ďakujem veľmi pekne

nyusika
17. máj 2024

poistenie
lieky, ktoire pravidelne uzivate a nedaju sa kupoi...alebo ich mas proste doma
topanky do mora
pokial maly pije este UM, tak berte to, na ake je zvyknuty

uzite si to, nestresuj, super bude

autor
17. máj 2024

@nyusika poistenie máme ja aj manžel od cestovky. Syn je zadarmo a teda poistenie preňho nám nedali. Nasla som ale že sa poisťuju aj deti, neviem teda, poistiť aj jeho?
Áno to som našla na instagrame rady ohľadne cestovnej lekárničky tak zbalím všetko preistotu. Aj UM pije, to berieme, píšu že v hoteli požičajú ohrievacku fliaš ale asi vezmeme svoju radšej, nech je to istota.

pribinak
17. máj 2024

Ak aj niečo zabudnes, nič sa nedeje. V Chorvátsku kúpiš všetko čo aj tu. To nie je že Mozambik

Tu u nás urob poistenie.

nyusika
17. máj 2024

idete autom, vezmi aj pol domacnosti.
zbytocne mas uz teraz stres, ved nejdete mimo civilizacie

autor
17. máj 2024

@pribinak
@nyusika
Ďakujem baby a poistiť aj dieťa ?

luccija
17. máj 2024

Pravdaze poistiť, ale nerozumiem my sme mali od CK vždy v papieroch už aj dieťa poistené.A nič špeciálne čo bude chýbať kúpiš.Lekarnicku, opaľovací krém, ja som nosila nafukovací malý bazén a tam som jej dala vodu, stan na pláž, keď nebudete mať slnečník, klobúk dostatok vody a jedla na cestu, keby ste mali kolónu.

pribinak
17. máj 2024

Samozrejme že aj dieťa

nyusika
17. máj 2024

naco sa pytas az taketo hluposti ? jasne, ze poistit.

autor
17. máj 2024

@nyusika no kvôli tomu že cestovka dala len mňa a muža. Tak ma to zmiatlo celkom, lebo deti by mali byť ošetrené zadarmo, že napr viem že do hôr sa nemusia poistiť

autor
17. máj 2024

@luccija ďakujem, neviem veru prečo dieťa nie. Asi zato že je zadarmo

autor
17. máj 2024

@pribinak ďakujem

betulinka1
17. máj 2024

áno dieťa poisti. Za mňa je nalepšia Allianz. Keď ukázem ich karticku poistenia, tak som v EU šátoch som ešte nikdy nemusela platit za osetrenie. Niektoré poisťovne musíš zaplatiť na mieste ošetrenie a potom dať doklad poisťovni na preplatenie. Na Kréte, kde sme boli bez auta, mi poslali detského lekára na izbu, som povedala pani do telefónu, že sa nemám ako dopraviť do nemocnice. Za dva dni prišiel opäť na kontrolu. Malý mal 3 roky a mal zapálené oči z bazéna a to tam bol max 20 minút, keď sme prišli z pláže a dali sme si pri bazénoch zmrzku alebo kávu. Od vtedy už do bazénov nechodíme. Ale za mňa sa vždy poisťujeme v Allianz nikdy nie cez cestovku.

nyusika
17. máj 2024

ake mate poistenie z cestovky ? co to vsetko zahrnas ? aj poistenie vozidla - na[priklad odtah, opravu... ?

nafka0483
17. máj 2024

- cestovny doklad synovi - op s fotkou alebo pas!!!

- poistenie
- lekarnicka
- slnecnik alebo polstan kvoli tienu
- topanky do vody
- oblecenie do vody s UV ochranou
- pokryvka hlavy (viac ks) - klobucik, siltovka...
- opalovaci krem
- pomocka na plavanie - vhodne koleso alebo rukavniky s opaskom a pod.
- hracky do vody a piesku/strku - vedierko, lopatka, hrablicky
- na spanie na co je maly zvyknuty - cumel, mojkacik, mlieko z flase...
- plienky do vody ak nie je odplienkovant
- ak je odplienkovany tak cestovny nocnik

autor
17. máj 2024

Ďakujem tak pozerám lepšie a cestovka tam dala aj dieťa. Ale prosím máme aj poistenie storna. Píše tam že v prípade pripútania na lôžko alebo hospitalizácie.
To znamená že nám vrátia peniaze len ak by sme.boli v nemocnici? Máme poisťovňu Axe. Dali sme to preto, ak by sme náhodou kvôli chorobe nemohli ísť

autor
17. máj 2024

A áno máme aj poistenie vozidla. Ideme cez inviu a dali sme to najvyššie poistenie a plus to vozidlo teda

lusilla
17. máj 2024

Este mozno, ale to kupite aj tam, proti komarom zariadenie do zasuvky (nemusia mat sietky) repelent alebo sietku na kocik. Naozaj chorvatsko je uplne v pohode, vsetko kupis, zdravotnictvo dobre, ja prave ze nosim z dovolenky veci co u nas nie su.

lilianka28
17. máj 2024

Je tu skupina Chorvátsko - naša dovolenka.
A neboj, ak by si aj niečo zabudla, tak tam kúpiš všetko, dokonca aj lepšie ako na SK.
Hlavne také veci nezabudnúť ako pasy, peniaze/karty, mobily, nabíjačky, lieky ktoré užívate, poistenie...

alantroj
17. máj 2024

Poistenie storna je za ak niekto z clenov rodiny ochorie a ma to potvrdene od lekara PRED dovolenkou, tak ti vratia peniaze za dovcu. Ja odporucam kvapky do usi burrow ak by mu ostala voda v usku. Nieco na slnecnu alergiu ak nie ste zvyknuty na silne slnko. Ja si davam preventivne den vopred, kupis volnopredajne v lekarni. My sme si bablili na hotel veci k vode zvlast, kedze izbu nam dali az poobede ale sluzby sme vyuzivat uz mohli. Tak sme sa prezliekli, sli okupat, najest.... Do akeho hotela idete?

luckajozko21
17. máj 2024

Ja si pred kazdym vyletom planujem co asi bude moje dieta jest. Normalne si dam aspon orientacne den po dni ranajky/desiata/obed/olovrant/vecera a podla toho balim kapsicky/chrumky a pisem si nakupny zoznam (ci uz pred cestou alebo na mieste), pozeram restauracie v destinacii a tak. Ano budete mat stravu, ale ak ti dieta vstava 5:30, tak hotelove ranajky o osmej ti uz budu na nic a podobne....Takto isto planujem aj dlhsie cesty autom. 3x tolko 'chrumiek' ako si myslis, ze bude treba :D

Zabalit: neokukane hracky, UV oblecko a topanky do vody maju napr aj v decathlone, UV stan, kocik?, odrazadlo?,kolobezku? piknikovu deku/karimatku? Super su osusky z mikrovlakna - nezaberu vela miesta a rychlo schnu (decathlon), ponco, veci na plavanie, termosku alebo termotasku s dozickami (napr na ovocie k vode, alebo jogurt, ked budete na vylete, aby sa v teple nepokazil)

Lekarnicka: nieco na rany, leukoplasty, burrow, occuflash, kulisek, teplomer, lieky na teplotu a hnacku, fenistil (kvapky aj mast), repelent, opalovaci krem, krem po opalovani + vsetko co dieta berie. Vsetko tam kupis, ale ked chytia dieta o polnoci teploty, tak to posledne co chces, aby ti muz odisiel niekam zhanat lekaren.
Vzdy si pozeram, kde je najblizsia detska pohotovost.

Uzite si dovolenku 🙂

pralinka86
17. máj 2024

https://www.instagram.com/reel/CujvOJTqT9I/?igs...
Prehlad liekov, samozrejme podla potreby a uvazenia
Nezabudni overený opalovak, nieco na mozne spálenie, ochrana hlavy, super su uv tricka k vode (nemusis tolko narierat), nejaku deku pre istotu, ak by ste šli inam na plaz, nech sa mate kde zlozit, hracky do piesku/na kamienky, rukavniky/vesta do vody

terezka1947
17. máj 2024

Ja by som vzala lieky. To ostatné kúpiš. A možno by som pár dní pred a aj počas naordinovala preventívne probiotiká.

nwnw
18. máj 2024

Lieky na hnacku,teplotu, sprej proti komarom,opalovaci krem. Hracky do auta, nahradne oblecenie po ruke na cestu. Lieky pre dospelych. Ostatne tam kupis bezne.