Rada ohľadom letenky s prestupom

martina833
5. nov 2015

Letime z Viedne prestupujeme vo Fankfurte. Ako je to s check-inom, musim ist na check-in aj vo Viedni aj vo Frankfurte, alebo vo Viedni dostanem 2 palubne listky? A batozinu posielaju automaticky do cielovej destinacie, alebo to musim niekde nahlasit? Vo Viedni je su len tie check-in automaty?
Dakujem skusenym cestovatelom 🙂

sissy27
5. nov 2015

@martina833 check-in len vo VIE, sú tam aj tie automaty, ale nie vždy fungujú... dostaneš všetky dokumenty, batožina ide automaticky do cieľovej destinácie (ak sa nestratí 😅), nemusíš ju vyzdvihovať ani nič... prejdete len kontrolou s dokladmi a letenkami

martina833
autor
5. nov 2015

@sissy27 tak super, radsej by som to riesila s clovekom ako s automatom 🙂
dakujem, uz v tom mam jasnejsie

wewika1
5. nov 2015

ked odovzdas batozinu, skontroluj si listok ktory ti k nej vydaju. ak tam mas cielovu destinaciu, batozina ide priamo tam, ale pri prestupových letoch sa niekedy stava, ze batozina tiez prestupuje, tak aby ti neostala vo Frankfurte. check in absolvujes len raz, vo Frankfurte uz potom len kontrolu

martina833
autor
5. nov 2015

@wewika1 no velmi sa obavam toho, ze ostane vo Frankfurte, lebo medzi pristatim a odletom do ciela mame len 1 hodinu

ingelika78
5. nov 2015

@martina833 Na tom nezalezi, ze je to len hodina, to je na airlines aby batozinu dopravili tam kam maju, oni sa to vo Viedni opytaju kde sa batozina vyzdvihuje. Urcite to bude v poriadku, je vela pribehov o stratenych batozinach, ja mam za sebou urcite 200+ letov a nikdy sa nic nestratilo. Prajem prijemny let 🙂

martina833
autor
5. nov 2015

@ingelika78 dakujem 🙂

slnecnica174
5. nov 2015

@martina833 Neboj za hodinu ti tu batozinu stihnu nalozit do druheho lietadla ;- ) To len keby to bolo takych 15 minut ako raz v mojom pripade tak nestihacka😉

vulka
5. nov 2015

@martina833 Nechcem strašiť, ale Frankfurt je veľmi veeeeľkééé letisko. Ja by som sa určite nespoliehala na to, že za hodinu mu batožinu preložia z lietadla do lietadla. Segra robí na letisku v Madride a tam je 1 hodina takmer nereálna.

martina833
autor
5. nov 2015

@vulka pre istotu balim par veci do prirucnej batoziny

vulka
5. nov 2015

@martina833 To som Ti chcela odporučiť. Čert nespí, nech nemusíš hne'd na mieste behať po obchodoch.

dina14
8. nov 2015

Ak je to este aktualne: batozinu ti mozu, ale nemusia poslat az do cielovej destinacie, zalezi na kombinacii spolocnosti, s ktorymi letis. Niektore letecke spolocnosti nemozu nacheckovat batozinu cez tranzit na inu spolocnost. Toto ti vsak povie check-in staff. Ak ti mozu poslat batozinu len z VIE do FRA a tam by si si ju mala vyzdvihnut a znova nacheckovat do cielovej destinacie, upozornia ta na to. Poskytla si malo info, ale predpokladam, ze ti batozina pojde z VIE do poslednej destinacie. 1-hodinovy tranzit je naozaj kratky cas, lety cez niektore letiska s takym kratky tranzitom, rezervacny system ani nekombinuje.
Ked ti budu davat na batozinu luggage tag, musia ti minimalne na jedno miesto na batozine nalepit kod batoziny (je to IATA predpis). Je to nutne v pripade straty batoziny a zaroven straty luggage tag - batozina ma na sebe nalepeny maly sticker s barovym kodom, podla ktoreho tvoju batozinu trackuju (ked sa hlada po celom svete). V kazdom pripade si batozinu zamkni, nikdy nelietaj s odomknutou.
Na palubku ti nalepia batozinovy ustrizok, ten si uchovaj az dovtedy, kym nevyzdvihnes batozinu v cielovej destinacii, vela cestakov nechava palubky aj s batoz. ustrizkami v lietadle.. velka chyba.. Patranie po tvojej stratenej batozine je rychlejsie, ak mas batozinovy ustrizok. Safe trip!!

miriska001
8. nov 2015

@martina833 my sme takto sli do thajska, s prestúpil vo FRA. Skontroluj si vo VIE akú mas cielovu destináciu a tak isto na stitkoch z batoziny. Hodina na prestup vo FRA je celkom na knap, my sme potrebovali viac... Cestou naspäť nam meskalo lietadlo z thajska, takže nam v lietadle povedali že musime ist až na dalsi let vo FRA. batožinu sme si ale v pohode vo VIE našli. Takže žiaden strach, pre istotu zbal najnutnejšie veci do prirucnej.

martina833
autor
8. nov 2015

neviete, ako sa to riesi, ked batozina pride az neskor?
musim si pre nu pris osobne na letisko alebo to moze vybavit aj niekto iny? Pytam sa preto, ze by to bolo drahe vracat sa na letisko, kedze ideme na Maledivy...

slnecnica174
8. nov 2015

@martina833 To prvykrat letis lietadlom a dokonca na Maledivy? Parada!😉 No na Maledivach urcite maju taky servis, ze ti ju zavezu az do hotela😉 Kazde letisko ma baggage claim, tam zajdes, keby si si na pase nenasla svoju batozinu. Oni s tebou vsetko poriesia a povedia ti co a ako dalej. Ja som raz mala taky problem, ze som cakala na batozinu, ale to bolo jasne, ze ju nestihnu prelozit do druheho lietadla, lebo ledva ja som to druhe lietadlo stihla. Na baggage claim mi povedali, ze ju poslali dalsim lietadlom do Miami, tak uz som si na nu pockala na letisku v Miami 6 hodin. Vtedy som este bola sudentka a nejake ubytko dopredu som neriesila, takze som cakala a potom spokojne s batozinou poriesila hotel😉 Uz sa tolko neboj, batozinu dostanes tak ci tak a na Maledivach ti okrem plaviek a tricka, ktore si tam mozes kupit, aj tak nic chybat nebude 🙂

martina833
autor
8. nov 2015

@slnecnica174
2. krat, ale to bolo davno a bez prestupov... nie je kedy lietat s 2 detmi
no viem ti vymenovat najmenej 20 veci, ktore by mi nevyhnutne chybali a nenarvem ich do prirucnej b. 😀

libka1
8. nov 2015

@martina833 tak ja som sa hodne nalietala aj s prestupmi a mala som to stastie ze sa mi batozina nikdy nestratila. poskodit mi parkrat poskodili, raz nam zlikvidovali kocik 🙄 dosiel mokry, spinavy, dokriveny, tiez do VIE. nestresuj, nemusi sa nic stat, na maledivach prezijete aj v plavkach, daj si do prirucky tie 😀 😀 😀 😀

dina14
8. nov 2015

@martina833 Na Maledivach je customer service taky dobry, ze ti prevoz/vyzdvihnutie skoordinuje aj hotelovy personal; nemusis sama na hlavny ostrov. Niektore spolocnosti dopravuju stratenu/najdenu batozinu sami. A ako tu niekto pisal.. na Maledivach naozaj staci len zopar plaviek a vysoky UV faktor, vsetko (vratane plaviek a kremu na opalovanie) tam najdes/kupis. Krasnu dovolenku a stastnu cestu!! Mimochodom, s kym letite?

armica152
8. nov 2015

No ja nemám toľko veľa letov za sebou, ale mala som trasy Viedeň- Alicante, cez Madrid, aj cez Barcelonu, cez Dusseldorf. Niekedy to bolo aj len s hodinovým prestupom, nikdy nebol problém, batožinu prekladali automaticky na letiskách. Len vtedy by sa ti to skomplikovalo, keby meškalo lietadlo z Viedne do FRA, to by už boli nervy, lebo tá hodina je veru len tak tak na doraz.

martina833
autor
8. nov 2015

@dina14 dakujem 🙂
z Frankfurtu letime Condorom, priamo do Male

philipha22
9. nov 2015

@vulka vo Frankfurte su na to pripraveny...ver mi...my vzdy odlietame z Frankfurtu a zatial sme nemali najmensi problem 😉 oni to tam maju zorganizovane moooc dobre 😉

vulka
9. nov 2015

@philipha22 Nejdem sa hádať, ale mám vlastnú skúsenosť s batožinou, ktorá počas prestupu nestihla "prestúpiť" a nikdy viac sme ju nevideli a vymáhanie škody bolo zdĺhavé 🙂 Preto som radšej opatrná.

mircalla
9. nov 2015

@martina833 mam za sebou asi 30 letov s prestupmi, okrem jednej vynimky batozina sla rovno do cielovej dedtinacie....a nikdy sa nic nestratilo.....a presne tak, skontroluj si batozinovy listok

anitta41
9. nov 2015
Používateľ anitta41 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anitta41.

mne sa tiez nastastie nikdy nic nestratilo

ukulela
10. aug 2017

OBNOVUJEM DISKUSIU
baby, ak poradite: letime praha - londyn - USA, jednou spolocnostou. v londyne 12 hodin cakame (na prd, ale nebolo lepsie spojenie).
ked si urobim on line chcek in - najskor hod pred odletom - vyhodi mi to palubny lsitok len na prvy let do londyna? alebo mi to da palubny listok hned aj na ten pripoj? lebo to uz bude viac ako hod pred odletom z londyna ... online sa chcem ceknut este doma z PC.