Pyramídy - Egypt

tajav
5. mar 2024

Ahojte, prosím vás je reálne zvladnutelné ísť koncom Júna začiatkom júla do Káhiri k pyramídam? Dospelý a dieťa 8r. Mama bola v máji to si chválila
Ďakujem

domireb
5. mar 2024

Čo konkrétne by malo byť zvládnuteľné? Tých 40 stupňov či ?

bluka2
5. mar 2024

Ziju tam ludia, tak predpokladam, ze zvladnut sa to da...

kikulienka94
5. mar 2024

@bluka2 tí ľudia su tam na to dlhodobo zvyknutí :D je to trochu rozdiel ako prísť z europy

kikulienka94
5. mar 2024

@tajav akože uvaríte sa ale dá sa to zvládnuť

lussinda2
5. mar 2024

@tajav ahoj my sme boli 1x v Egy pred 2r a dali sme si vylet do Luxoru a udolie kralov bol to prelom jul-august, teplota vo vnutrozemi bola 48stupnov, slnko neunavne palilo. Ja ako mozem vysoke teploty, milujem sa vypekat na slnku, ale toto bol pre mna extrem, vobec sme si to neuzili, +k tomu vecne otravujuci Egyptania. Milujem Egypt, nevadi mi to ich vecne natrcanie ruky, ale pyramidy som povedala, ze navstivim max do aprila kedy tam este nieje taky extremny upek.

kikulienka94
5. mar 2024

osobne by som šla oktober - april

mk1111111111
5. mar 2024

My sme boli na silvestra, ze TOP, po upeku ani stopy

hedviga2
5. mar 2024

Autorka. My sme boli začiatkom juna asi 15 rokov dozadu. Dieťa by som tam vôbec nebrala. A už aj keby boli zlaté tie pyramídy by som nešla. Ok ako veľa ročné pamiatky super. Ale okolie, špina, wc, samá hrôza. Aj keď si akokoľvek povieš, že vydržíš, to teplo a suchosť púšte ti vysaje energiu. Ak sa k tomu pridruží akákoľvek nevoľnosť je to neznesiteľné. S nami bol otecko s 9 ročným synom a práve po ceste k pyramídam chlapec dostal z hnačiek 40-tky teploty. Našťastie sme mali proti teplote lieky. Sám povedal, že to prestrelil. Boli sme s cestovkou.
Ak sa aj rozhodneš, tak nechoď v čase horúčav.

cafelatte
5. mar 2024

Ja by som nešla v lete, boli sme v novembri a bol hic.

bluka2
5. mar 2024

@kikulienka94 Aj ty si zvyknes :D

oliverceky
5. mar 2024

@cafelatte aj v novembri bolo horúco?
Koľko stupňov?

cafelatte
5. mar 2024

@oliverceky 28 v chládku.
Bola som v Egypte aj posledné 2 júnové týždne a večer o 23tej bolo vonku 42 stupňov. Rozhodnite sa tam, keď tam budete.

miskasiska
5. mar 2024

Ono je to samo o sebe náročné, nie ešte v tom teple. Ja som bola v Luxore v januári a bolo to super. Ráno v Údolí kráľov sme mali +6 stupňov, mikina, koženka a drglovalo ma, ale postupne sa oteplilo a na obed sme behali v krátkom rukáve. Na pyramídach v Káhire sme boli koncom septembra 2023 a bolo to fakt úmorné. Cesta busom 6 hodín, potom beháte na prudkom slnku, málo tieňa a rozhodne na 1 deň je to veľmi náročné. My sme boli v Káhire 2 dni, jeden sme boli v Sakarre a teda aj tam to bol masaker úpek v septembri. Na pamiatky rozhodne odporúčam zimné mesiace.

maca1984
5. mar 2024

Išla by som cez súkromníka-privátne, nie cez delegáta. Aby ste mohli zastaviť kedy vy chcete, ísť kam vy chcete a byť tam tak dlho ako chcete. Cez delegáta budete bežať furt všade, lebo tí majú plán kedy,kde a na koľko. Budeš upachtená z behu, tepla a poriadne si tie pyramídy ani nevychutnáš. A ak chceš ísť aj dnu do pyramídy, do múzea- privátny výlet je na to ako stvorený. K ničomu ti nebude alabastrová dielňa, parfuméria atd a tam delegáti chodia.

miskasiska
5. mar 2024

@maca1984 K tomuto sa prikláňam aj ja, najlepšie je ísť privátne a prejdete si všetko vlastným tempom a pozriete si to, čo vy chcete vidieť. V Hurgade žijú aj Slovenky, ktoré robia takéto výlety a my sme boli veľmi spokojní.

maca1984
5. mar 2024

@miskasiska presne tak.
Stojí to sice viac, ale myslím si, že sú to dobre investované peniaze.
K pyramídam či všeobecne do Káhiry/Luxoru ľudia nechodia pokaždé keď sú v Egy, a keď už ísť, tak tak, aby si to človek užil.

minesasubu
5. mar 2024

My sme boli v maji a to uz som ledva zvladla , bolo cez 50 stupnov a v meste Luxor este viac , pyramidy nadherne
ja osobne by som nešla cez letne mesiace ale je to na Vas
hlavne vela vody , zakryt sa
vsetko zalezi od toho ako zvladate horucavy

martinka13
5. mar 2024

Bola som koncom Augusta. Nikdy viac.... Jedine na jeseň, alebo skorú jar.

betulinka1
5. mar 2024

@tajav jasne uplne v pohode

dadis
5. mar 2024

My sme boli v oktobri v Kahire, autobusom z Hurgady. Rano o cca 2 odchod z hotela, prichod do Kahiry rano - doobeda historicke muzeum, obed, poobede pyramidy v gize, este sme mali jednu zastavku vo vyrobnu parfemov, cestou nam sprievodca objednal pizzu, ktoru sme zjedli uz cestou spat v autobuse, prichod do hotela pred polnocou. Autobusom bola jedna zastavka na cikanie. Da sa ist aj lietadlom, minuly rok stala jedna letenka tusim 260 eur. Ja som bola s 14r dcerou a bolo to v pohode zvladnutelne, my sme vsak nesli cez sk cestovku, sprievodcu aj vyklad sme mali v anglictine, my obe rozumieme. Ale sk cestovky urcite ponukaju podobny vylet s SK vykladom. Pre 8r dieta, ak sa o to vasnivo nezaujima, tak to moze byt otravne a unavne. Luxor je blizsie.

lussinda2
5. mar 2024

@tajav a inak ak vylety tak uz by som s nikym inym nesla ako s Miskom, na fb vylety s Miskom, je to Egyptan, ktory na SK studoval a studuje (vecny student) takze slovensky ovlada super. A tak ako pisali vyssie aj Kahiru letecky

maca1984
5. mar 2024

@lussinda2 tak zrovna Mišo by bol u mňa asi posledná voľba 🙈 neviem ako inde, ale tie jeho lodné výlety " naáá čo pójdem domov" ,spievame, tancujeme., a pod
To je pre mňa des a hrúza.
A áno, Miša my poznáme roky.

miskasiska
5. mar 2024

@maca1984 Ježiš presne, Mišo nie, my sme boli s Karín Trips a top služby 👍

maca1984
5. mar 2024

@miskasiska my Miša poznáme roky, študoval tu v Nr,pracoval pre Eti,zhasol.
Pracoval pre ďaĺšiu ck,zhasol.
Prečo ?
Nám je to u rici, ale cez neho by som z Hurghady nešla ani na Orange bay.

abbey1
5. mar 2024

@tajav Išla by som v inom termíne po pamiatkach, ak si ich chcete ozaj užiť.

abbey1
5. mar 2024

@tajav Z Hurghady letenky do Kahiry boli za 50 eur.

lussinda2
5. mar 2024

@maca1984 praveze mne sa ta atmoska pacila, bola som aj na vylete cez cestovku, no to akoby som sla s dochodcami, proste nuda des....ja ked idem na dovolenku tak si to tam idem uzit a zabavit sa, ale ano nie kazdy to chce takto.

lussinda2
5. mar 2024

@maca1984 a hej hej zhasol, lebo nebolo spolahnutie na neho ked si so Slovakmi dal domacu paľenku 😂 teraz je sam na seba, takze asi musi makat.

abbey1
5. mar 2024

@maca1984 My to máme rovnako. Trápna zábava nie je pre nás. V Luxore sme boli cez Miša, ale nie s ním. Išlo nás 6, tak to bola paráda. Tempo sme si určovali sami. Zvyšok výletov sme si riešili sami cez miestnych. A musím zaklopať.

taga
5. mar 2024

Och tieto nazory slovakov, co nic nevydrzia, sorry ludia... vypekat sa na plazi vydrzite ale trochu tepla na vylete je hned pod nalepkou "katastrofa"

Zalezi, aky tio je tvoje dieta... ked ho bavia pamiatky a historia, tak si to uzite. Kahira je oproti Luxoru co sa tyka teplot a narocnosti programu ovela jednoduchsia, a zaciatok jula je prijatelny. Mala som raz na zajazde maminku so synom cca v tom veku, ten bol uzasny, totalne to cele zral, to bol rodeny archeolog. Ale opakujem, ty sinpoznas dieta... ci ti obsedi dlhu cestu, ci ho bhde bavit chodit po muzeu, ci mu vobec tato tema nieco hovori.. ak pojdete, uzite si to