Prvýkrát lietadlom na dovolenku

michaela025
10. máj 2023

Prosím vás ako je to s cestovnou agentúrou ideme prvý krát na dovolenku,dnes som volala do cestovky koli sedenie v lietadle ideme 2dospely +2deti poprosila som ju nech nám dajú všetkých spolu vedľa seba ta s cestovky že to musím povedať keď budeme na letisku ,keď budeme dávať batožinu,nie je to sprostosť, ved oni nám všetko zaobstarajte aj letenky neviem či bola toto dobrá voľba ísť cez cestovku ďakujem za odpoved

blabla22
10. máj 2023

@michaela025 ano, cestovka nema na miesta ziadny vplyv, treba povedat pri checkine. 90% to ale robia automaticky pri charterovych letoch..

michaela025
autor
10. máj 2023

@blabla22 no dúfam,že nás dajú spolu sediet

michaela025
autor
10. máj 2023

No tu ešte ako tak sa dorozumieť ale jed pôjdeme späť to bude asi za trest neviem ako mu to poviem keď nevieme cudzím jazykom hovorit

lucylaw
10. máj 2023

Ano je to uplne normalny postup, miesta v lietadle vam budu davat az na letisku na check-ine ked budete odovzdavat velku batozinu, treba povedat, ze chcete sediet pri sebe, idealne prist na check in cim skor, aspon tie 2 hodiny pred odletom, keby ste prisli medzi poslednymi, tak uz by vas teoreticky mohli aj porozhadzovat podla toho, ake miesta im ostanu..

blabla22
10. máj 2023

no pozri, ako hovorim, 90% vas daju spolu sediet, tie sedadla sa priraduju zaradom ako kto pride na rad.. vidim ale, ze mate uz starsie deti- mozno by aspon oni vedeli nejake zaklady po anglicky, aby to vykomunikovali..a prinajhorsom sadnu aj same, ved v lietadle sa nemaju kde stratit :D

vroni
10. máj 2023

@michaela025, ono závisí aj od typu lietadla. Keď budu tri a tri sedadlá vedľa seba, tak máte s tým umiestnením 2+2 dosť smolu. Cestovka s tým neurobí nič, ani letecká spoločnosť možno ešte nevie, aké lietadlo poletí. Keď ste v jednej rezervácii, dajú vás podľa možností spolu.

mane01
10. máj 2023

@michaela025 to sa robi pri check in. Zisti si, cez ake aerolinie letite… cez niektore si viete urobit check in dva dni pred odletom aj ak ide o charterovy let. My sme leteli cez austrian airlines naposledy a cestovka tvrdila, ze check in sa da urobit len na letisku pred odletom. Informovali sme sa u aeroliniek a tam nam povedali, ze sa da aj online dva dni pred odletom. No a uz vtedy bola vacsina sedadiel obsadena, takze keby sme sa spoliehali na cestovku, tak by sme sedeli kade tade po lietadle, a to sme cestovali tiez s detmi!

blabla22
10. máj 2023

inak zda sa mi, ze deti do urciteho veku ani nesmu sediet v lietadle bez sprievodu, ak by to nahodou blbo vyslo, stewardi to zvyknu prehodit

michaela025
autor
10. máj 2023

@mane01 bože ja ani neviem co mi píšeš,vôbec tomu nerozumiem ja budem ako prvý krát sedliak v meste letisko som len v TV vydela

blabla22
10. máj 2023

@michaela025 mozem sa spytat kam a odkial letite?

michaela025
autor
10. máj 2023
blabla22
10. máj 2023

@michaela025 tak je velka sanca ze aj v lietadle sa dohovorite po slovensky (v charteri urcite a aj v ryanari sa stane..) keby bolo najhorsie, da sa to riesit aj tam , najma po ceste naspat

vikusjk
10. máj 2023

@michaela025 ja si prave preto, aby sme sedeli spolu, vzdy kupujem aj sedadla. Je to za doplatok, ale nam to stoji za to. Oni ti povedia, ze dojdi 2h pred odletom a oni vas daju spolu, ale nazad uz pojde cely autobus spolu a nemas to iste.

michaela025
autor
10. máj 2023

@vikusjk a kde si to môžem do predu kupit

michaela025
autor
10. máj 2023

@vikusjk môžem si to hneď aj späť rezervovať teraz na ba letisku bože ja som magorrr

vikusjk
10. máj 2023

@michaela025 ak idete cez CK, pytaj si to priamo cez nich. My letime teraz cez Hydrotour a mame to vycislene na plus cca 100 €, lebo sme traja a jedno miesto je dakych 15 ci 17 € jeden smer, cize okolo 30-34 € spiatocne na osobu. A viem, ze chcem cca osmy rad, aby sme stale boli pred kridlom, ale zaroven uz nie tie prve sedadla, ktore su drahsie.

michaela025
autor
10. máj 2023

@vikusjk to je jedno kde sedíme ,ale aby sme boli spolu,ja ani neviem akym lietadlom ideme mam to napísané maili 3dni pred odletom ,že mi bude volať...

vikusjk
10. máj 2023

@michaela025 nie na letisku, to sa riesi cez cestovnu kancelariu, ak ides s cestovkou. Ak si si kupovala letenky sama priamo cez nejaku letecku spolocnost, tak potom si aj sedenie vies kupit sama. Ale vyssie pises, ze idete s CK. Oni vzdy povedia, ze si nemusis kupovat sedenie, ze dieta daju k rodicom a snazia sa vas usadit spolu a ono je to tak, ale ak si chces byt na 100% ista, kup si sedenie. Povedz, ze mas zaujem o kupu sedenia a nech ti poslu kalkulaciu do tych strednych radov, nie tie prve, tie su najdrahsie.
Ak ste styria a idete charterovym letom (to su lety, ktore prevazne naplnia cestovne kancelarie svojimi klientmi, turistami cestujucimi za dovolenkou) tak zvycajne su to mensie lietadla, kde su tri sedacky, ulicka a zase tri sedacky. Cize styria asi aj tak budete ze dvaja pred vami a dvaja za tymi v predu. Alebo si mozete dat vedla seba v zmysle ze dvaja, ulicka a dvaja
S akou CK idete? CK vie povedat aj spolocnost, ktorou letis a vygooglis si aj ake maju lietadla ;)

michaela025
autor
10. máj 2023

@vikusjk cez cestovku ideme,práve preto som sa čudovala,že čo mi to rozpráva.. cestovka invia ale cez eti

macik9999
10. máj 2023

@michaela025 žiaden stres lietame na dovolenku skoro každý rok a rodina sedi vždy spolu teda 3 a jeden hneď cez uličku alebo po dvoch za sebou to isté aj keď odlietate domov teš sa a žiadnu paniku

michaela025
autor
10. máj 2023

@macik9999 toe iste miesta naspäť budeme mať ja už 2nesiace robím paniku

wade
10. máj 2023

Hlavne sa ukludni. Nefunguje to ani tak ze kto skor pride. Tie miesta uz su normlane pridelene, a budete urcite spolu. Len ak dodatocne nieco menia, tak sa moze stat ze ludi rozhodia - ale nikdy nie rodiny s detmi. Nic nemusis riesit, prides na checkin - das doklady totoznosti, odovzdas batozinu a dostanes boarding pass - na ktorom budes mat cislo sedadla. Ak pojdete klasickym chartrovym lietadlom (vacsinou lietaju Airbusy A320 v Europe), tak sedadla su Cislo radu a A,B,C,D,E,F (kde A a F su okno a C a D ulicka). Jazyk nepotrebujes - pri checkine sa ta nic nepyta, len ti povie ze mas dat batozinu na pas. Takze ani cestou spat ta ziadne prekvapenie necaka. Relax - je to dovolenka 🙂

betulinka1
10. máj 2023

@michaela025 predpokladam, ze ked je to vacsia CK tak ma charterový let a nie bežnú linku. Cize darmo budes volat na letisko. 4 vedla seba aj tak nemozete sediet. Sedi sa 3 a 3 na 90%. Nemyslim si, ze pojde vacsie lietadlo, kde sa sedi inak. Takze treba ist na letisko aspon 2 hodiny pred, a daju vam sedenie vedla seba. Spravidla rodinu s detmi nedavaju od seba a este ked su male deti, tak s tym rátajú automaticky. Ty si premysli ako chcete sediet, kedze idete 4 a sedi sa 3 miesta a ulička a 3miesta. Jeden bude aj tak cez uličku alebo za vami.

michaela025
autor
10. máj 2023

@wade muž ten je kľudným ved co všetko vybavujem ja on len platí,aj ich mená mi robí starosť,čo pozerám príspevky na fb tak už aj kartov sa bojím platiť jednu pani oklamali mala platiť 400 egy.a stiahlo jej 4000eg neskoro si to všimla a zas dcéra bola minulý rok v egypte a doniesla domov euguptsku libru tu na MK sa čudovali ako stým prešla cez letisko ,nedala sa tu ani zameniť ...
Tak ja už mám aj strach ísť niekam

wade
10. máj 2023

Kartu si skontroluj v banke, kolko ta stoji platba v cudzej mene. Ja mam 2 specialne kreditne karty s mensim limitom a kde viem vyberat cudziu menu z bankomatu / platit terminalom bez poplatkou (je taka cestovna Visa). A vo vseobecnosti treba byt (nie len) pri cestovani obozretny. Ale ak to zvladas tu, budes to zvlatat aj v zahranicii.

julovka8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simonah73
10. máj 2023

@michaela025 tiez ideme styria. treba prist co najskor na letisko aby ste sa dostali skor na radu a posadia Vas spolu. cestovka s tym obvykle nema nic, aj ked da sa doplatit vraj sedenie pri sebe napr cez hydrotour len asi su to zbytocne vyhodene peniaze.

simonah73
10. máj 2023

@michaela025 ked pojdes nazad, pojdete spolu na checkin odovzdat kufre a pichnes mu alebo jej vsetky styri pasy naraz, na tolko vedia, ze asi si ich nepozbierala nahodne a ze ste rodina a chcete byt pri sebe a ak ma miesta volne ze nie ste medzi poslednymi tak v tom urcite nebude problem.

michaela025
autor
10. máj 2023

@simonah73 pre boha mi to od domu mame 2,5hodiny a to mame odlet 7.50 to už aby sme o 3 ráno vyrazili

simonah73
10. máj 2023

@michaela025 a? v kazdom pripade mas byt pred odletom 2 hodiny na letisku. a o kolkej si mala v plane dorazit na letisko? o 7:30? ked sa Ti to zda skoro, najdi si izbu niekde v blizkosti letiska chod z domu vecer predtym.