Čítam už kadečo ale potrebujem aj tak odpoveď. Manžel nás chce vziať na dovolenku lietadlom. On už letel 1x no ja a deti ani raz. Vtedy bol s kamarátom ktorý rozpráva plynule anglicky. Manžel nevie žiadny jazyk a ja angličtinu len krvopotne :D mam strach ze sa stratíme už na letisku. Pritom mame 3 deti, 4r, 2r, a pol ročne. Dá sa cesta s takýmito malými deťmi vpohode zvládnuť ci radšej počkať kým budú väčší? Manžel nechce ísť ani autom do Chorvátska, radšej by išiel lietadlom. Len ja mam z toho strach skrz deti, keďže sú maličké a plus batožina.. Dajte mi vaše skúsenosti
jazyk ti netreba, s deťmi sa bežne lieta.. Všetko je raz 1x a keď to zvládli iní, tak aj vy.
Pokial uz tvoj muz letel tak bude vediet ako to na letisku funguje - vsetky letiska funguju rovnako. Musis sa pozriet akou spolocnostou idete, ak idete na vlastnu past alebo mate charter a celu dovolenku zabezpecenu s cestovkou - tak to by ste mali mat o nieco lahsie ale v podstate nie je sa coho bat. Male pravdepodobne prespi a tie vacsie podla toho aku maju povahu- moje starsie sedelo ako 5 penazi a kreslilo si citalo si a mladsie zase neobsedelo ani minutu - museli sme sa prechadzat v ulicke pokial sa dalo
@majlo1234 a
@la_dolce_vita jasne ja chápem ze sa to musí dať zvládnuť, len mam stres keďže 2 deti treba niesť na rukách, plus to najstaršie stále za ruku a plus batožina a kočík. Normálne mindraky 😅
@prasiatko30 chceme ísť s cestovkou, nie sami
Vsak idete dvaja, jedno das do nosica, dalsie do kocika, a aj to 4r mozes este naladovat do kocika aby ste sa mohli rychlo prepravovat z jedneho miesta na druhe
@prasiatko30 a co tie kočíky potom? Na palubu si ich asi vziať nemôžeme. Prepáčte že mám takéto otázky ale ja potrebujem všetko vedieť lebo tu dovolenku nebooknem nikdy 💁♀️
budete na to dvaja, neboj.. Dosť často babätka plačú v lietadle a ruší to, ale ľudia to musia pochopiť. Batožinu budete mať len príručnú, kočík neviem, nemám skúsenosť, ale to vám povedia. Cez cestovku je menej starostí.
Kocik si mozes dotlacit az k schodom do lietadla. Obecne plati, ze pre kazde dieta mozes mat kocik(ale lepsie je to skontrolovat s prepravnou spolocnostou). Pre najmensie odporucam nosic, v lietadle nadajat, pre starsich kapsicky, vodu, chrumky a male zabavky, prebavia sa.
Nicoho sa neboj,hor sa do toho. Moja anglictina tiez nie je ukazkova a cestujem😅Dokonca ja roky so stiahnutym zaludkom lebo vzdy so sebou beriem lieky a krvopotne vysvetlujem ze mam kardiostimulator a kvoli nemu nemozem prejst cez ten senzor. Tak ma vzdy odvedu nabok a prehladaju🤣🙈Takze hlavne klud a uzite si to. Autom by ste sa s 3detmi asi viac zapotili,teda ja konkretne nie som ochotna sa trepat autom x hodin do destinacie ked lietadlom po europe 1,2,3 hodky a si tam. Cielovu destinaciu nepises ale predpokladam ze nepojde o 10hodinovy let. Pozries cislo brany odkial letis,pohladas,casu budete mat dost,odovzdas batozinu,prejdes cez kontrolu a vybavene. Do lietadla deckam nejaku hru,zabavit niecim a uz ste na dovolenke. Ja v tom nevidim problem.
Kočík odovzdáš pred vstupom do lietadla (povedia ti) a nájdeš si ho keď vystúpiš z lietadla. Odporúčam vziať aj nosič.
A ak idete s cestovkou tak sa treba opytat comate robit aby ste boli blizkoseba - jeden bude s jednym dietatom a druhy s dvomi. Ty budes mat infant do 2r na sebe a aj tvoj muz bude asimat jedno na sebe ten 4r bude mat vlastnu sedacku - ja by som ti len radila aby ste isli mimo najvacsej sezony - radsej zaciatkom seltembra ak sa da, aby ste mohli v pripade potreby vyfasovat sedadlo tak aby pri vas nikto nebol - ja som chodievala tak, ze som sa vzdy pytala na courtesy seat - ale to boli normalne spolocnosti v low cost alebo v chartroch to neviem ako funguje
@prasiatko30 polovici tých výrazov som ani neporozumela :D
Co mas mat jasno je, ze sa mas opytat co treba spravit aby vam dali sedadla s detmi a blizko seba ak je to druhe dieta 2r tiez ma narok na sedadlo - v cedtovkd by vam to mali bud poradit alebo urobit tak aby ste boli spolu
Ja by som s tak malými deťmi a ešte tromi nešla. Veď to bude viac o nervy ako o relaxovaní na dovolenke. Počkala by som kým deti nebudú väčšie a budú si aj niečo pamätať z tej dovolenky. Ja by som šla niekde bližšie, na nejaký celodenný alebo na jednú noc výlet a uvidíš ako to deti budú zvládať
Stojí ti ten stres za to? Nebolo by lepšie byť na chate kdesi na Liptove? Lebo mozeme my písať povzbudzujúce vety.ale ten strach v tebe ostáva.Osobne by som polročné mimo sk neťahala.Sice vám budú ľudia pomáhať.ale aby to nakoniec bola ozaj dovolenka.Ja som si s malými deťmi teda do 2 _3 r.najlepsie oddýchla u mamky na záhrade.Nie vždy je more to naj...porozmýšľaj... ty sa poznáš.
@shinon258 neexistuje, som doma zavretá už 4 roky, potrebujem vypadnúť, ci sa to niekomu páči alebo nie.
@janinah mama býva 200m odomňa a u nej sa narobím viac ako doma. Chata bola doteraz každý rok. Nechcem aspoň týždeň variť. Chcem sa nechať rozmaznat konečne aj ja. Na takéto komenty som zvedavá vôbec nebola 💁♀️
Skoc do cestovky, kde planujete zakupit dovolenku a vsetko sa popytaj, vysvetlia ti 🙂
Letiska su riesene tak, aby pochopili aj nejjednoduchsi ludia, urcite to zvladnete a ked pojdete s cestovkou tak uplne v pohode, ved mozete pokojne letiet z Ba
Neber to ako urazku, ale v dnesnej dobr clovek uz aj z filmu vie ako to na letisku chodi.
Dojdes a pohladas svoj let na tabuli. 2h pred odletom ti otvotia check in kde odovzdate velke kufre. Potom idete s letenkami cez kontrolu, vsade su tabule a hladas svoju destinaciu a cislp brany, ako na vlak keby si sla.
Treba vas len efektivne zbalit. Ak idete s cestovkou , tak staci povedat, ze chcete sediet dajak pokope a oni tirz nie su blbi, ze by posadili deti same a vas samych... pytas sa ako keby si chodila fakt len tych 200m k mame a nikam inam.
Ked doletite, pockate na kufre,caka tam delegatka a povir kam ist
@kitycat no bohužiaľ, niesme s rodín kde by sa chodilo na dovolenku letecky. Nikto z mojej rodiny nikdy nebol nikde letecky. Z manželovej iba on. Čiže ísť niekde lietadlom je pre nás ako cestovať s prezidentom.
@tiezjedna samozrejme ze s CK, sami by sme nešli nikde
Nic hrozneho ozaj a maju tam aj voziky na kufre, cize jeden potlaci vozik a vezme najstarsie za ruku a druhy jedno v nosici a druhe v kociku ci v surodeneckom
Ved manzel uz letel tak snad vie ako to na letisku chodi. Idealne jedno dieta do nosica, jedno do kociku a najvacsie to odchodi. Manzel odveze kufre, tych sa zbavite hned na zaciatku na checkine. Kocik odovzdate az pred lietadlom. Najmensie dieta nema narok na miesto na sedenie tak bude sedet na tebe. Akoze na tom letisku nemate moc co pokazit pokial pridete na cas. Horsie, ze dovolenka s troma takymi malymi detmi neni dovolenka. Ale ked pojdes do all inclusive tak aspon za teba ktosi navari a uprace 😉
Ja som ti odpísala na to, čo si sa pýtala v úvodnom príspevku: "Dá sa cesta s takýmito malými deťmi vpohode zvládnuť ci radšej počkať kým budú väčší?". Takže nechápem reakciu ale nevadí
Aku destináciu chcete?
Je ešte voľné?
Ked ides s CK tak sa nestaras o nic, v destinacii mas delegata. Na letisku na Slovensku sa nestratis. Hlavne si over, ci este maju vobec pobyt a letenky pre tolko osob pri zajazde ktory chces.
Na letisku hned pri vstupe bude tabula, na ktorej budes mat napisanu svoju destinaciu a cislo gatu, podla toho sa lahko zorientujes aj bez anglictiny. Co sa tyka deti, zvladnete to, v pohode uplne to asi nebude😅ale taka rodicovska pohoda😂 nie je coho sa obavat