ahojte, prvý krát sa chystáme na leteckú dovolenku na mallorku s raynerom.2 dospeli a 1 dieťa 6r. premýšľame ze nám bude stačiť sa zbalit do 1x 20kg kufra a do lietadla len s ruksakom.premyslali sme nad variantou Basic a kufor dokúpime na check ine. otázka je ako to vymyslieť so sedadlami ked chceme byť pri sebe.ani sa nevieme dopátrať ze kolko na koniec stojí sedadlom a ci to nebudú na nejaké najhoršie miesta.
chceme vychytať najlacnejšie po letenky a kombináciu.
ako to robíte vy? vďaka.
na letisku ta bude batozina stat 2x tolko ako ked si ju rezervujes s letenkou. tak si ju kup dopredu. podla mna vam bude stacit jeden kufor s 20 kg a ostatne si dajte do mensieho ruksaku. sedadla stoja od 8 eur na osobu, vacsinou okolo 15eur, ak ich nekupis tak vas system rozdeli, a kazdy bude na inej strane lietadla, tak aspon kup tebe a dietatu, lebo inak bude dieta samo sediet.
Dieťa dostane sedadlo zadarmo, jeden dospelý si ho bude musieť kúpiť (inak vás systém nepustí ďalej) vedľa dieťaťa. Druhý dospelý si môže ak chce kúpiť miesto pri nich. Ako už bolo povedané, cena sedadla závisí od miesta.
A my sa tiež balíme do tej malej batožiny čo je zadarmo. Ona stačí na týždeň ale tam musíš fakt vedieť ako sa zbaliť a nebrať pol domácnosti. Batožinu kúp zároveň s letenkou, vtedy je najlacnejšia.
Ale pri Mallorce cez prázdniny budú letenky ten nižší náklad, tam skôr treba riešiť ubytovanie.
@luciaaaaa existuje to u ryanairu. V Basic letenke mas zadara iba small item co strcis pod sedadlo pred tebou, za vacsiu vec co das do tej blbosti na plafone platis
Autorka - U ryanairu MUSIS robit checkin online. Ak len tak natancujes na letisko priprav si cca 70 eur/osoba navyse.
Chid na ich stranku, najdi checkin online zadaj tvoj kod letenky a ides
Pocas tohoto procesu mozes dokupit batozinu (desiatky eur) a vybrat si sedanky za par eur
Davaj bacha lebo ti na kazdom kroku budu chxiet predat vsetko mozne- poistky auto transfer z letiska blablabla . Nic nekupuj iba sedanku a kufor vsetoo ostatne je na prd
ďakujem vam vsetkym.ideme na 10 dni,ale do ruksaku sa fakt neviem zbaliť.plus píšu ze ten kufor do plafona musi byt uzamykatelny.plus nebudem predsa všetky šampóny, telové mlieka, kondicionér a kozmetiku prelievať do xy ks plastových prehľadných nadobiek.a nehovorím o opalovakoch... predsa len na palubnú batozinu su prisne pravidlá a ja/my tieto vecí potrebujem ked idem na slnko. všetky tieto vecí sme chceli do tej podpalubnej dat.ako to robíte vy?
ubytko máme,byva mi tam kamoška.
ake su možnosti,keby sa niečo stalo a náhodou sme nakoniec neleteli? rieši to poistenie?
@because Ak nebudes letiet tak nebudes letiet. Poistit sa to zevraj da ale nestoji to za to ak si precitas podmienky (musis byt ofic PN niekolko dni atd) takze riskujes, ale no a co.(podla mna)
My vzdy kupujeme jeden kufor kde pojdu vsetky tekutiny a potom hore co zostane, niekedy iba mala blbost pod sedadlo niekedy k tomu n rodinu jedna velka do kybla nad sedadlo.
Checkin a kupovanie kufrov rob den pred odletom ked budes vediet ze letis
Pozri si letenky aj cez nie Low cost, moze ta to vyjst lacnejsie ako Low cost … ja som vymyslala s batozinou atd … nakoniec po xy uvahach som nakoniec kupila cez Lufhansu, pretoze u Ryanair mi to s batozinou s batozinou a nviem cim, to bolo tak komplikovane, ze to nestalo za namahu …
@olimuc Zrovna na Malorku sa ale Ryan oplati. Prebieha tam aktualne cenova vojna a letenky su za par supov
@because my sa v pohode zbalíme do príručnej, nebaví nás čakať na karusel po prílete... Šampóny, opaľováky atď kupujem na mieste. Kufre prakticky platíme len na dlhé pobyty alebo zimné výjazdy. Sedadlá kupujem v následnom kroku objednávky. Storno si môžeš priplatiť, ale obvykle je vzhľadom k pravdepodobnosti, že sa nič nestane a cene príliš drahé. Ak by ste kufor predsa len kupovali, tak určite nie na letisku, ale hneď pri kúpe leteniek. A bacha - odbaviť sa musíte online, ideálne deň predom. Ak na to zabudnete a budú vás odbavovať až na letisku, tak si priplatíte 50 € na osobu.
My si vždy rezervujeme spolu s letenkou aj veľký kufor. My berieme aj dva. Ale to sme my :D kozmetika, topánky, oblečenie, lieky.. a vždy chcem niečo kúpiť aj tam, tak ze ostane miesto. 🙂
Najlepšie je priplatiť si a vybrať miesta na sedenie. Raz sme tak neurobili a boli sme úplne vzadu na chvoste, pre mňa najhorší let. Hupalo to celú cestu. 🙂 minulý rok sme tiež boli ba mallorce so 7 ročným. 🙂
@janka95 Tak za mna su uplne pisledne miesta najlepsie, hupe to uplne rovnako ( nieje to autobus s napravami a ako vies ze zrovna ten let co teba vzadu hupal v predu nehupal rovnako???) a vsetky zvuky a smrady co ponukaju tvojich 200ks spoluletiacich produkuju smerom dopredu a ty mas sväty pokoj lebo za tebou je stena
@martinmmartin no možno :D ale ja na chvost už nesadnem. Ja sa bojím lietať celkovo. A necítim sa tam dobre 🙂
@because nemusis mat ruksak. My mame tieto vsetci traja, manzel jednu, ja jednu a syn jednu. To sa zda, ale na 10 dni sa kludne do toho zbalis. Zmesti sa aj pod sedadlo. Na letne dovolenky, popripade kratsie zimne beriem iba tieto. V zime uz to miesto predsa len potrebujes lebo jeden sveter je na pol batoziny. Ako sa balim? Neberiem zbytocnosti, vezmem si jedny sandale, jedny zabky, troje plavky, tenisky mam obute, na letne vacsinou beriem saty (to mas outfit hotovy), ked na poznavanie vezmem kratasy, suknu, saty, zo dve tielka a idem. Siltovku (klobuk si vies dat na hlavu). Synovi viem do toho zbalit aj cherek rukavniky. Opalovaky vyzdvihnem na letisku (ked bol babo tak som tak vyzdvihovala aj plienky), pocitam, ze letite z BA alebo Vieden tak moznost vyzdvihnutia nebude, na Mallorce kupis celu kozmetiku a urcite ta ten sampon vyjde lacnejsie ako batozina, ked ideme na kratko vezmem maly cestovny, make up zalezi kam idem, sampon, condicioner kazdy hotel ma, bravam iba olejcek na vlasy, puder, spirala, licenka a staci, vonavku. Aj tak v lete 90% casu som neni namalovana. Synova kozmetika opalovak, sirup nurofen, paracetamol nic ine. Krem na tvar max. Pasta jedna pre vsetkych. Keby mam kazde 3 mesiace vybalovat 20kg batozinu by ma porazilo, a haldy pradla prat. Inak ano kedysi som aj ja tak balievala vela outfitov na dovolenku a vyuzila som 10% z toho. Naucila som sa balit naozaj iba to co vyuzijeme. A uz viem aj tak robit, ze dam v hotel oprat a doma vylozim ciste 😂😂 velku batozinu naozaj beriem iba ked je zimna dovolenka alebo ideme na dlhsie ako 2 tyzdne.
Skus si mrknúť nejaké videa ako sa zbalit minimalisticky. Napríklad namiesto sprchacu si vezmi tuhé mydlo, vezmi tuhý sampon. Na par dni vydržíš a ušetriť miesto.
@martinmmartin nie je pravda. Obecne, pri turbulenciách je najstabilnejším miestom stred lietadla, kde sú otrasy menej výrazné (nebavíme sa samozrejme o silných turbulenciách s prepadmi, pri tých je úplne jedno, kde sedíš). Zadné miesta sú naozaj menej komfortné, zvlášť v menších typoch lietadiel. A väčšinou vzadu svätý pokoj rozhodne nemáš, pretože sú tam toalety, takže nonstop niekto v uličke. Stena za hlavou tiež nič moc, nesklopíš si sedačku😉
@tiezjedna Sedacku si nesklopis v ryanaire nikde a male lietadlo to nieje plus na toaletu vramci eu letov nechodi tak vela ludi a dost z nich ide dopredu lebo tam na nu cely let kukaju- zadok je vitaz! 🙂
@martinmmartin keby bol zadok víťaz, tak by bol vyskladaný BC a FC (nie u low-cost) 😉 Ale tak hlavne, že sa ti tam páči. Pre mňa zadné rady ee 😉
@tiezjedna BC a FC mas vpredu iba koli jet bridges aby mohli nadtupit a vystupit sko prvy plus reklama pre economy ktora tade musi prechadzat do zadu nech si plebsaci uvedomia ze keby sa viac snazili tak si dovolia lepsi komfort, Je to vykladna skrina ktoru nedas dozadu lebo by ju nikto nevidel.
S pozdravom team zadok 🙂
@martinmmartin ok😂 Dobre no. Ja o voze, ty koze... Mala som na mysli skutočnú BC, nie je to, čo sa ako BC tvári v podobe koženej sedačky, väčšinou nepiteľného šampusu a o 5 cm viac miesta na nohy 😉 Nastúp na palubu A380, B777 prípadne Dreamlineru a okolo BC, nie tak FC, ani nepáchneš😉 To len tak na okraj. Pretože primárne lietadlá nie sú o tom, čo sa má alebo nemá "propagovať", ale o fyzike👍
@martinmmartin letela som ryanairom asi tak 100krat, letenky par-eurove, nikdy som nic nedoplacala a nikdy som nemala podsedadlovu batozinu, ktoru by som pchala niekomu pod sedadla, vzdy som ju davala normalne do ulozneho priestoru nad hlavy cestujucich. Vzdy, vzdy letusky vsetko zdola vezmu a vylozia hore. Mozes mi poslat link na info o tej podsedadlovej batozine, nech sa nieco nove dozviem.
sedadla ak kupis spravnu tarifu, teda pre 6 rocne dieta kategoriu child 2-12 rokov, budete mat 1 dospely a dieta v cene, druhy doplati alebo nemusi… ide o sedadla od 18 rady dozadu, ine su za poplatok/doplatok… kludne si vyklikaj basic letenky a v dalsom kroku pridaj len 20 kg kufor komu treba - v case bookingu to mas najlacnejsie, dodatocne online drahsie a na check-ine najdrahsie… online check-in treba spravit - ak budete mat miesta tak uz 60 dni pred sa da, ak tretie miesto druhemu dospelemu nekupis, ten si bude moct check-in urobit az 24 hodin pred a pravdepodobne s vami sediet nebude… pre dieta mozes zobrat bezplatne podsedak/autosedacku pripadne kocik ale to asi pre 6 rocne dieta ti uz netreba…
Na co naozaj urcite dbaj je spravna kupa letenky (podla vekovej kategorie, lebo vam nepojde spravit check-in, budete to musiet riesit na letisku a moze to byt aj za poplatok) a spravit online check-in… a tiez kupovat priamo cez stranky Ryanair (www.ryanair.com/ie/en) alebo cez ich aplikaciu
Ja som na Malorka letela za 30 eur spiatočná, akurát letenky som kupovala cca 4 mesiace dopredu. Bolo to bez zacheckovanej batožiny. Išla som len s ruksakom. Všetko čo som si nemohla vziať som si kúpila tam. Ja som na letenku natrafila náhodou, keď mali akciu
@because krémy, opaľovacie krémy, zubnú pastu kúpim na mieste. Používam Colgate a Niveu, to majú všade. Beriem mydlo, nie sprchový gél. Akurát šampón a kondicionér prelievam.
Ak sa idete hlavne kúpať tak toho veľa nepotrebuješ. 2 plavky, šaty na pláž, 4 šaty na večer. Pripadne dáš raz vyprať. Na seba sandále, do tašky žabky a obuv do vody.
Pre malú beriem rukávniky, 1 set - kýblik, krhlička, lopatka, firmičky, pár ks oblečenia. Väčšinu dňa je v plavkách. To sa zdá ale tých vecí čo naozaj potrebuješ na dovolenku k moru fakt nie je veľa.
Na kolko idete? Do podsedadlovej batoziny sa kludne zbalis na 10 dni. Beries letne veci nie? Kazdy mate jednu. Naco trepete 20kg batozinu? Za to niekedy zaplatis viacej ako za letenku. Sedadla zalezi kde chcete sediet, kazde ma inu cenu. Ja vzdy kupujem pri letenke. A ak naozaj batozinu potrebujete tak si ju kup online k letenke popredu nie na letisku tam preplatis.