Ahojte, prvy krat budem letiet. Mam z toho strasny stres. Cca kolko hodin by som mala byt na letisku pred odletom? Mam kupene priority, cize taska nepojde do podpalubia? Co si smiem vziat zo sebou? Prejde mi zehlicka na vlasy? Alebo penove tuzidlo?
Dakujem za kazdu radu 😊
Zehlicka na vlasy moze byt v kufri, tuzidlo iba do 100 ml, a v sacku spolu s ostatnou kozmetikou (vsetko max 100 ml balenia, spolu tusim max 1 liter). Pozor, poloprazdny 200 ml sampon ti neprejde, musi byt povodne balenie max 100 ml.
Ako dlho vopred mas byt na letisku sa dozvies na webe letiska, z ktoreho odlietas. Co si so sebou smies vziat do batoziny, sa dozvies na webe leteckej spolocnosti, s ktorou letis. Co sa tyka priority, tiez sa pozri na web leteckej spolocnosti, co u nich priority balicek obsahuje.
Pridi na letisko 2 hod vopred, aby si si to v klude popozerala, ukludnila sa, zorientovala sa ku ktorej brane mas ist, posedela si a nasala atmosferu letiska 🙂 a pod. .
..na tekutiny laky a pod bacha - max 100 ml flaska (zbytocne budes mat velku flasku s troskou tekutiny naspodu)....idealne keby mas tieto tekutiny a kozmetiku aj v priesvitnom sacku...
ked pojdes na pasovu kontrolu tak budes vykladat na dopravnik vsetky veci co si so sebou beries do lietadla. resp. v taske ti ostane iba oblecenie ale elektronika, mobil, nabijacka, cennosti, penazenka, cokolvek kovove pojde do plastove boxu von. taktiez ak mas opasok, nejake kovove pracky na topankach, tiez do tej plastovej krabice
Zuvackyyyy 🙂 to je dolezitejsie ako ine veci, mne tie zmeny tlaku par krat skoro roztrhli neprechodne bubienky a toto je zaklad mat pri sebe 🙂
Prirucna batozine-vid pravidla hore.
Do batoziny, ktora ide do podpalubia, zabalis cokolvek okrem sklenej flase s alkoholom. Ja nevidim priority ako vyhodu, vzdy v rade pokecam s cudzincami, aspon je zabava. 🙂
Idem z viedne z Ryanair
@kornelies Odkedy do podpalubia nedas flasu s alkoholom? Ja ho som teda nanosil vela... Ano, niektore krajiny striktnejsie pozeraju na mnozstvo (akoze napriklad co ja viem 6 piv / 3 vina alebo / 2 tvrde atd) ale inak s tym nikdy nebol problem. Cestou tam som plnil kufor toaletakom nech mi tam veci nelietaju a cestou naspat som prebytocny vyhadzal a flase pobalil do pouzitych kosiel.
Tiež nie som na toto expert, ale na stránke letiska by mohli byt niake informácie
Ale na letisku by si mala byt cca 3-4 hodiny pred odletom
Žehličku na vlast si možeš dať do kufra, ktorý si berieš na palubu(príručná batožina), alebo do ruksaku
s ryanair - pokial mas priority tak palubny kufor do 10kg a z ich mierami si mozes zobrat na palubu. snaz sa nebrat velke balenia - cize tuzidlo si zozen cestovne balenie - teraz je ich dostat pomaly v kazdej drogérii. 2h pred ale to skor koli tvojmu kludu a aby si sa vysomárila kedze pojdes prvy krat. snaz sa mat vsetko po ruke - ja nosievam kozmetiku v jednej tasticke a ked dojdem na kontrolu tak len vytiahnem celu tasticku a necham ju v tacke. vsetky take tie veci ako tablet/telefon/pc/zehlicka - to tiez obycajne ti povedia aby si to vytiahla a dala do tej ich tacky,
nezabudni si spravit check-in doma a vytlacit si boarding pass - i ked ich budes mat v teléfone, vzdy je dobre mat aj papierovu verziu - i ked to nie je nutnost, to fakt len pre klud ak by ti nahodou strajkoval telefén.
Tal ako ti pasu Baby hore....a nezabudni si check in spraviť doma, lebo inak budeš platiť na letisku. Keďže check in už budeš mať tak ti stačí aj hodinu pred odletom prísť, viedenské letisko je malé. Ale chápem, že ideš prvýkrát,tak tie 2 hodiny pre tvoj kľud sú ôk. My sme leteli v decembri, po 10 rokoch let, prišli sme 2,5 hodiny pred a lietadlo meškali ďalšie viac ako 2 hodiny. Takže sme starali 5 hodín na letisku a so stresom co ďalej lebo sme mali prestup v parizi ,ktorý sme už nestihali.
Inak,ja som vo Viedni vylozila všetko na kontrole až na moju kozmetiku v kabelke, ešte sa ma pýtali,či mám tekutiny, som zahlásil,že nie...a až potom ma to napadlo keď sme prešli ďalej,že mám v kabelke parfum, krémy a pod 🤪
https://www.modrykonik.sk/group/8892/