Ahojte. Ideme prvý krát v Juli k moru do Egypta hotel Alibaba v Hurghade. Deti sú 4 a 10 ročná. Prosím Vás nejaké rady ktoré ste už scestovane. Co si zobrať, čo zbytocne nebalit?( Mam namysli ako uteráky, hygienické, lieky atd) ... Počuli sme aj niečo také ze deti nemajú nárok na batožinu a sedadlo, do akého je to veku ? 🤔 ... Stravu máme all inclusive, ale chceme sa tam ísť aj popozerať do mesta atď, je lepšie si zameniť ich peniaze ci platiť eurami ? Alebo dá sa aj na trhoch kde sú vselijaky podomovy predajcovia platiť aj kartou ? To by bolo pre nás výhodnejšie 😁
A aké sú tam asi cenovo vodne športy, potápanie, snorchlovanie, stvorkolky a takéto atrakcie ? 🤔
Mali sme plan ísť aj k pyramídam, ale vraj to je dosť drahé ze cca 100€ na osobu s tých rezortov ....
Sedadlo nemajú len infanti do 2 rokov cize sedadlo deti budú mať, bavíme sa o lietadle však? A batožinu určite mozu mat a váha podľa cestovky co vám dajú do pokynov, na výlety už bude ozaj hic (a dlhaaa cesta , ak bus berie ľudí z hotelov tak sa môžte motať len po hurghade aj 3 hodiny) a cena cez cestovku bude vysoká, my sme boli cez Výlety z Hurghady, ale pravda ze to nebolo minulý rok (suoer na vylety je az nas egyptský slovensky Misko ked najdem poslem.link ), takže aké sú aktuálne ceny neviem, uteráky by som netrepala, na izbe budú aj na pláž by ste mali dostať (tiež v papieroch od cestovky to bude isto spominane)
@fetykovci ak chceš ísť pozrieť Pyramídy a chceš zobrať aj deti tak jedine letecky pretože autobusom majú dosť dospeláci .Osusku každému jednu ale na hoteli bolo osušiek dosť ,jedlo je tam fajn aj deti sa najedia .,vodu samozrejme nepit ale na izbe v chladničke je a keď budete mat malo vždy pri bare alebo kde sa dáva strava pri jedálni sú chladničky s vodami môžete si zobrať kolko chcete ,lieky ja beriem len od teploty inak lekáreň na každom rohu a mám pocit he lieky lepšie ako u nás ,dbajte na pokrývku hlavy a užívajte slniečko a more
@fetykovci určite výlet k pyramídam neodporúčam! V Júli tam bude úplné peklo. S deťmi by som tam nešla. Hlavne pozor, aby nepili vodu z vodovodu ( ani zuby umývať). Nechcem strašiť, ale Egypt je jediné miesto na svete, kde som mala črevné problémy. Treba ozaj dávať pozor. Ovocie vždy umyť aj balenou vodou, žiadny ľad do nápojov.
Bude 40+ v júli.Takze tomu treba prispôsobiť program.hlavne ak idete s deťmi.My sme boli v polke apríla.vylet v luxore a mali sme čo robiť.aby sme zvládli teplo.Prehliadku Hurghada prístav a mesto som radšej zrušila.Uteraky netreba lieky naše bežné.keby vás chylili tráviace problémy tak lieky egyptské.nase nepomôžu.Nezabudni teplomer.Vodu piť len balenú.my neuzivame ani ľad v nápojoch.Zuby umývať balenou vodou.Nezabudnut vždy pokrývky hlavy a slnečné okuliare.My tam okrem kozmetiky nekupujeme nič ,už som z toho akosi vyrástla .Je to iný svet ako v Európe aj čo sa nakupovania týka.
Podľa mňa tam nie je moc čo kupovať .ja som si zamenila americké doláre a tými som platila ale väčšinou si len deti kupovali blbosti na hranie alebo sladkosť .uteráky netreba .iba ak majú deti obľúbenú osušku tak by som zobrala .lieky od teploty ,očné ,ušné kvapky a inak sú tam všade lekárne .k pyramidam by som išla apríl ,maj a nie v najväčšej sezóne a teple .prajem krásnu dovolenku
@fetykovci Tak ako napísali v predchádzajúcich príspevkoch treba sa pripraviť na veľmi horúce počasie. Ja mám svetlý typ pokožky a osvedčilo sa mi kúpiť pre mňa aj syna tričko s UV ochranou 50. Veľmi nepríjemný môže byť aj prechod z veľmi vyklimatizovaných priestorov(po pár dňoch môže byť nádcha, z potápania červená citlivá koža pri nose, bolesť ucha). Určite piť iba balenú vodu, najlepšie bez ľadu, v prípade prvotných náznakov hnačky by som odporúčala diétu. Výlety určite neodporúčam, radšej si užite krásne more a pyramídy, Luxor a iné pamiatky odporúčam navštíviť buď na jeseň alebo na jar a možno lepšie bez detí. A ak pôjdete na prechádzku mimo hotela ja osobne sa lepšie cítim v oblečení s rukávmi (nie ramienka a veľké výstrihy) a s dlhou sukňou, ale to je už na pocite každej ženy. Prajem krásnu dovolenku.
Uteraky?
Sedadlo v lietadle pritak velkych detoch?
Sformuluj email so vsetkymi tvojimi otazkami a posli do CK, oni su zvyknuti a raz za mesiac urcite nieco podobne riesia.
Prepac, ale toto su veci, ktore mas priamo v zmluve ci v popise hotela.
Ja som prvykrat v zivote letela na dovolenku lietadlom v roku 1997. Vtedy este nebol internet, informacie, nebolo nic. Ale nikdy by mi nenapadlo tahat do hotela uterak alebo rozmyslat nad tym, ci bude mat moje 4 - rocne dieta sedadlo v lietadle.
Deti od 18mes maju sedadlo povinne a aj batozinu. Nas syn mal normal dalsiu prirucnu a aj kufor v tej cene. Dieta musi sediet na sedadle ofiko.
Platit sa da v eur a treba hotovost. Tie karty idu skor tam, kde je nejake vacsie obchodne centrum a pod.
Snorchlovanie dohodnes v miestnom dive centre ( vacsinou je v hoteli). Potapanie rovnako. Ake su ceny, to uz je podla toho resortu kde ste. Pripadne co s nimi zjednas na mieste. Ale tie vylety lodou ( snorchling/ potapanie) su aj s transfermi, obedom, vodou. Vzdy treba mat pri sebe pas pre vstup na lod . Vyzaduje to kazdy pristav.
Vacsinou povie delegat na mieste, ze co sa da a neda robit.
Ale Egypt je pomerne moderny vo vsetkom pre turistov.
Na co si dat pozor je hygiena ( nepit ich body z vodovodu), zuby umyvat balenou vodou. Kupit pre istotu ich tabletky proti hnacke ( v miestnej lekarni) a tiez ovocie jest hlavne to, co sama mozes osupat. Paradoxne z jedla mimo hotela na lodi a trhu nam nic nebolo. Iba raz v hoteli bol mensi problem.
Tie vylety zakupene su rozne cenovo, pyramidy su drahsie, lebo sa musi letecky. Ale co vies spravit su hrobky a pobrezie Nilu, plus myslim palac Hatsepsovet. To stalo menej a islo sa nejako 5 hodin busom z Hurghady. Tie cesty su akoze nic moc mimo tych miest.
@fetykovci s deťmi by som nešla na výlety bude veľmi teplo a sú ďaleko.Stale na hlave klobúky nám pri mori stále fúkalo boli sme v polke septembra nemala som pocit tepla, ale kamarátka dostala úpal.Zdravotne problémy sme nemali, ak by náhodou príde lekár na izbu a dá infúziu, alebo Ti bude stačiť Antinal z lekárne Hlavne nemiesat stravu, zuby umývať balenou vodou a veľa pit a pozor na klímu na izbe.My sme mali doláre, ale bola som dávno.
@kiki68 nie až od 24 mesiacov?
My sme boli v júny a už nám k pyramídam neodporúčali lebo tam boli teploty 40+, v júly a s deťmi už vôbec nie. Na púšti v júly bude tiež extrémne teplo. Pre mña bol už jún teplotne extrém. V júly a s deťmi by som nešla. Skôr jar/jeseň. My sme mali eurá. Hlavne drobné pre upratovača, do obchodov na trhu atď. a hlavne zjednávať a nekupovať na pláži 100x predražené ako na tehu, kde ich je veľa a chcú predať a niekde zjednáš aj o polovicu
Odporúčam kúpiť od delegáta ANTINOL. Liek na hnačky. Alebo tam v lekárni. Ja som dovolenku prežila v kľude aj s deťmi,samozrejme žiaden ľad. Antinol som musela až po príchode domov. Ale deti nie. Ja mám však slabý žalúdok. My sme v hoteli doslova o vodu žobrali. Dali nám 0,5l na hlávku na deň. Tak sme kupovali. Dcéra sa tam nevedela ojesť,tak jej chutilo, 14r. Ja so synom sme žili na zákuskoch týždeň😂
@nominka86 tak ako v ktorom hoteli .lebo nám dávali 48 fliaš na deň pre 5 ľudí 🙂a zobrať si hocikedy inokedy z baru .
@fetykovci idete v termíne ktorý je úplne na prd... Teraz je tam 40+ v júli bude peklo.
Absolútne neodporúčam pyramídy v júli a už vôbec nie s 4 roc. dietatom. Uz to stoji viac ako 100e/ osoba..
Na pamiatky odporucam jesen/ zimu.
Stvorkolky od 18 rokov bývajú cca od 60e osoba.
Býva výlet na lodi, ale kazdy po výlete povie ze za tie E to nestalo. Od Hurgady necakaj nic moc. Fejky a tie ich domáce koženne kabelky stoja za nič. Kupovat sa neoplati nic.
My sme boli viac ako 9krát v egypte aj s detmi. Náš 4roč. mal sedadlo vedla mna.
Lieky beriem na vsetko mozne a hned po prilete kupujem antinal a dávame si preventívne vsetci .
Do kufra pre 4 rocneho urcite zabal omalovanky, pastelky- lebo na hoteloch nic take sa kupit neda. A urcite zamente doláre. Moj manzel dava 1 dolárovky ako všimne vsade. Ak ta este nieco zaujima kludne napis.
@fetykovci ešte čo nebolo spomenuté, hneď v príletovej hale kúpiť dátovú kartu. Príp. sa tiež opýtať v cestovke, či vám dá karty delegát. Nám dával v autobuse cestou z letiska na hotel, ale s velmi malým objemom dát. Bola som napokon rada, že si pubertiačka kúpila aj jednu kartu na letisku.
@kristinapetronela takto sme to mali v Tunisku. Ale Egypt katastrofa v tomto
poprosím info ak sa teraz ide do Egypta na dovolenku letecký musi mať dovolenkár aj nejake očkovanie ktore s akontroluje alebo nie.
@alickapusinka nie žiadne očkovanie netreba
@kristinapetronela dakujem to info pre kamošku
no výlet k pyramídam, nie je ani tak drahý ako strašne ďaleko, resp. musíš ísť letecky a to už vyjde drahšie. A tipujem, že bude určite drahší výlet k pyramídam ako 100 eur. To skôr choďte do Luxoru, to je bližšie, ale s takými malými deťmi neodporúčam. To skôr cho´dte na výlety do Hurghady na ponorku, poprípade výlet na Giftún a pod.
Alibaba je fajn, tam sme boli dávno, deti sa ti vybláznia. Určite zoberte masky na šnorchlovanie.
čo sa týka peňazí, my vždy a všade berieme americké doláre a s nimi platíme všade + dávame ich ako bakšiš. My sme všade platili aj kartami. Výlety všetko cash