Ahojte, prvý 1x idem lietadlom strašne sa bojím. 🙈 ale potrebovala by som či mi neviete poradiť, keď som si dokúpila tú batožinu 10kg letím ryanair či si tam normálne môžem zbaliť šampón, sprchový alebo to aj tak musí mať 100ml a či si viem aj kávu zobrať?😅 bývať budeme v apartmáne takže vlastná strava, ako to tam je cenovo v reštikách? Poprípade neviete cenu terea alebo heets nikde som nenašla. Ďakujem🤣
Do Turecka kavu? 🙈
Do podpalubia mozes aj normalny sampon, ale ber co najmensi, nebudes si 100x vlasy umyvat, vzdy sa da vsetko dokupit. Cenu su tam mormalne. Restiky neporadim, chodime ultra all, ale v domacom bare na ulici sme boli, ceny v pohode.
@martinmmartin je to cabin bag😅
@nanynou Tak to mas "hore s tebou" max 100ml flaska a max 10 ks tych flasiek. (makeup , gely, opalovacie kremy, vsetky mozne kremy, su tiez tekutiny a musia byt v malych flaskach do 100ml. )
@martinmmartin ďakujem a makeup keď je v skle a má 30ml to môže v tom ostať? Či to treba dať do plastu? A ešte deodorant ma napadol
Pokiaľ viem, tak v Turecku sa nepredávajú náplne do elektronických cigariet. Môžeš si kúpiť ešte na letisku a doviezť, ale v Turecku pravdepodobne nekúpiš.
Over si vybavenie apartmánu, aby si zbytočne nenosila veci, ktoré tam budeš mať k dispozícii. A zároveň si pozri kde máš v blízkom okolí obchody / bazár, aby si si mohla zabezpečiť veci priamo na mieste a nezaťažovala batožinu.
@mk1111111111 však áno😅😅 pijem len jacobs velvet😅
@nanynou urcite tam bude lepsia kava ako jacobs welvet..turci su kavou a cajom znamy
Aaa ešte ma napadlo? Koľko cigariet si môžem zobrať na osobu?
ahoj, ak máš cabin bag tak žiaľ len 100ml flaštičky a max do 1L spolu, čo sa týka makeupu v skle to nevadí. Kávu (poprípade iné potraviny, netekuté do 100ml tiež) si zobrať môžeš, ale tak v Turecku určite zoženieš a kúpiš všetko, aj keď asi nie jacobs velvet ale je fajn skúsiť aj niečo nové či? :D
Na internete nájdeš zoznam povolených vecí do lietadla, preštuduj si. Cigarety vačšinou býva 200ks cigariet čo je 1kartón, ale radšej si to nájdi na internete a budeš si istá
@nanynou Moze ostat v skle ked tam je napisane ze kolko ml na flaske.
Cigy tam neber vobec, kupis hned na letisku ked priletis ovela lacnejsie
@martinmmartin ďakujem ale nenašla som či tam majú aj terea poprípade heets. To neviete?
Ludia mňa porazí, tú batožinu do 10kg stane sa ak budú rozmery trocha väčšie ale bude to mať do 10kg? Už neviem koľkatú vec meriam a rozmery sú väčšie a ruksak má tiež pár cm naviac☹️
rozmery by mali byt dodrzane - nemusia, ale potom je to za poplatok ak bude kontrola… cigariet jeden karton, 200 ks… Heets myslim ze nemaju v ponuke, sice je to doba co priatel mal Iqos a boli sme v TR, ale kupit sa tam nedali, nemam vsak aktualnu info z tohto ani minuleho roku, len starsiu…
Aj 10 kg batozina do podpalubia musi mat oficialne max. rozmery 55/40/20 cm, prirucna na palubu uz duplom… je to vratane koliesok a rucok… v prirucnej tekutiny len do 100 ml (udaj uvedeny na obale, nie aktualny obsah)
@nanynou oficialne sa odporuca 2 hodiny… a ja to odporucam tiez… zalezi vsak od roznych faktorov - vzdialenost od letiska (ratat s pripadnym zdrzanim na ceste, nehody, meskania vlakov), ci je batozina do podpalubia, velkost letiska a orientacia na nom, zhluk liniek = mozne zdrzanie na bezpecnostnej/pasovej kontrole… atd.
v ryanairi si si bud dokupila batozinu "hore s tebou" alebo "dole v podpalubi" checkin. Obe maju 10kg moznost- ktoru mas ty? Podla toho si mozes alebo nemozes vziat tekutiny