Ahoj,
tento rok prvý krát letíme na dovolenku cez cestovnú agentúru Kartágo. Doteraz sme chodili totiž na vlastnú päsť a s jedným ruksakom so sebou v lietadle. Let cestovkou je však iný. Po prvé, nedostali sme žiadne letenky. Informácie a všetko o lete tam máme, ale letenky nikde. Je to v poriadku? Zároveň cestujeme prvýkrát aj s veľkým kufrom, tak sa rovno chcem opýtať, či je tam možné brať si tekutiny vo väčších flaškách (napr. opaľovací krém), nakoľko sme v príručáku vždy boli obmedzení na malé fľaštičky. Zároveň sa chcem spýtať, ako to je so samotným kufrom, nakoľko sme zo doteraz neriešili. Je potrebné mať ho pevný, tvrdý? Mám doma totiž len látkový na koliečka. A tiež ma zaujíma, ako je to so štítkami na kufor.
Ja viem, niektoré moje otázky sú banálne. Presne preto som doteraz cestovala len s batohom. A možno pri tom aj ostanem 😂😂
Ďakujem Vám za odpovede.
Letenky dostanes pri checkine na letisku, do velkeho kufra, ktory ide do podpalubia mozes dat kozmetiky, kolko chces, aj velke balenia, je jedno, ci mas sportovu tasku, latkovy alebo skrupinovy kufor 🙂 stitok na kufor, maslu na rozlisenie atd si mozes, nemusis dat 🙂
Letenku Vám dajú na chekine - tam aj odovzdáš kufre, vo veľkom kufri môžeš mať aké chceš množstvo tekutiny (ide do podpalubia), je jedno či je látkový kufor, alebo pevný (nech sedí celková váha). Ak neprestupuješ na kufri štítok ani nepotrebuješ, ak chceš urob si štítok vlastný a daj si ho na rúčku kufra
@jozifkaa
1. Lietam veľa krát ročne, vždy bez cestovky a fyzicky letenky mám málokedy. Stačia v mobile.
2. Kufor môžeš mať aký chceš, látkový alebo škrupinový. Podstatné je spĺňať rozmer a váhu.
3. Áno, v podpalubnej batožine môžeš máj aj 5 litrový šampón či 2 litrové opaľovacie mlieko.
4. Štítky na batožine nie sú povinné. My máme, ak ideme niekam iba na týždeň, máme tam domácu adresu.
5. Kartágo je cestovná kancelária, nie agentúra. CK a CA nie je to isté. A čo sa týka toho, že radšej ostaneš pri batohu - my cestujeme viac krát ročne bez cestovky, vždy s podpalubnou batožinou. Je to úplne jednoduché, stačí si prečítať pokyny a informácie na stránke leteckej spoločnosti, v tomto vašom prípade cestovky.
Pozri si pokyny k odletu. Je tam voucher. S tým ideš k odbavovaciemu pultíku. Pri pultíku dostaneš palubnú miestenku. Do podpalubnej môzes vziať tekutín koľko len chceš. Do príručky Max 100 ml v priehľadnom uzatvárateľnom vrecku. Ak letíte so smartwinghs, tak kufor 23 kg na osobu. Ale všetko más v pokynoch, ktoré ti prídu mailom cca 7 dní pred odletom. Voucher si vytlač, slúzi aj k ubytovaniu na hoteli.
@jozifkaa na kutor stitok. Kozmetiku mozes mat v podpalubi. Ked prides na chek in dostanes palubny listok ako das pas ..s tym potom ides do lietadla. Na hoteli das woucher a pas pri ubytovani. Kufor ke jedno ci latkovy ci tvrdy ci cestocna taska.treba dodrzat vahu a rozmer.to mas v pokynoch..
cestujeme lietadlom - to je skupina na Mk, kde sa určite dozvieš všetko...