Ahojte🙂 Plánujeme ísť na dovolenku na vlastnú päsť trasa Monako- Nice - St. Tropez- Cannes-Marseille- Grand Cayon du Verde. Chcela som sa opýtať, čo sa dá ešte vidieť v okolí, nejakú fajn pláž, keďže ideme s deťmi, aké sú tam ceny potravín, mýtne a či sa dá v pohode dohovoriť anglicky. Minulý rok sme prešli takto Toskánsko a veľmi mi pomohli blogy a diskusie o tomto prekrásnom kraji. O Provensálsku je toho písané menej, preto budem vďačná, ak sa niekto pripojí do diskusie a pomôže nám s radami🙂
@kaktusik007 Neboli sme nakoniec🙂 Zvolili sme si Taliansko🙂 Ale tento rok ma to láka, pozerám aspoň blogy na nete....ale veľmi rada by som bola, keby tu niekto napísal niečo o cestách, parkovnom v tých mestách, cenách a pod.
@sazumak Prosím, ak môžeš, napíš mi sem blogy (alebo odkazy na ne), ktoré sleduješ ohľadom Provensálska. Budem vďačná za tipy. ĎAKUJEM ! 🙂
My sme boli takto este v roku 2011 s priatelom. Boli sme vtedy este bez deti. a bola to definitvne nasa najkrajsia dovolenka. Isli sme autom. Ubytovanie sme mali prve v Biote pri Antibes v obrovskom campe kde sme mali pre seba maly bungalow na cely tyzden. Bolo to uzasne. Kazde rano cerstva bageta, ranajky an terase a pod...Z tohto ubytovania sme kazdy den robili vylety do Monaco, St. Tropez, Grasse,Canyon, Cannes, Nice atd. Druha zastavka, resp. druhy tyzden sme boli ubytovani za Marseille tiez v Campe pri nadhernej plazi..Z tadeto sme opat robili denne vylety a sice Avignon (podla mna jednoznacne najkajsie mesto Europy), Orange, Aix en Provence, Arles,Marseille atd. Kazdy den sme sa vybrali do ineho mesta aby to nebolo na nas vela a v klude si pozreli vsetko co nas zaujima. Je tam strasne nadherne. keby som isla znovu urcite by sme isli uz len sem do provensalka a na rusny a prilis turistcky cotazur by sme sa vykaslali. Cenovo ok a to sme okrem ranajok chodili stale do restik ci obed ci vecere. V kazdej restike mas aj vecer moznost dat si menu..Ceny si uz nepamatam. Inak sme tam boli v juni, aj sme sa v mori kupali co bolo tak krasne. Ak idete s detmi a chcete byt v peknom mestecku s krasnou plazou odporucam celkom aj Frejus - mne sa tam pacilo. jeden cely den sme tam boli vyvaleny na pazi 😀 S jazykmi to tam bolo horsie, moj muz nastastie hvoori trosku po francuzsky tak sme nemali problem. Cele dva tyzdne nas vysli cca na 2200e. Vrelo odporucam..my sme takto presli uz aj Toskansko, andaluziu atd, ale obom sa nam provensalsko najviac pacilo! @summerlili @sazumak
My sme nakoniec išli do Cannes. Robili sme výlety do Monaca, ostrov St. Margerita,St.Tropez, ... Okolie Cannes je rušne a aj plaŽe sú také ako mestské. Najviac sa nám páčilo St. Tropez, kde už teraz máme rezervovaný apartmán na júl.no ja neviem, ale ceny v reštauráciach sú vysoké, robili sme si jedenie do krabičiek. 🙂 Najkrajšia pláž akú som kedy videla Pampelone, alebo tak nejak sa to píše 😝 Parkoviska pri plážach skoro všade zadarmo.
@mairi1 Ďakujem za info, krásne fotky...až teraz som to tu našla 🙂 My sme rozmýšľali aj nad tým, že sa ubytujeme v San Remo a odtiaľ budeme vyrážať na výlety. Tiež sa stravujeme sami, však na dovolenke stále kdesi beháme a keby sme sa mali ešte stravovať v reštikách, tak nám ani na cestu domov neostane 🙂
diky za skvely tip na dovolenku, pekne fotky, my sa chystame tento rok na sardiniu, ale toto vyzera byt tiez super.
boli ste niekto aj na kvazy poznávacom vylete v provensalsku, po pamiatkach, mestach atd? nemyslim kupanie v mori...vlastnym autom, s vlastnym programom. Dakujem za info
Ahojte, my sa tento rok chystáme do Francúzska, konkrétne Nice, St. Tropez, Monako na 7 dní. Kúpili sme si letenky a ubytko sami, tak verím, že si to tam užijeme aj bez sprievodcu. Tie, ktoré ste boli aké sú tam ceny, dá sa tam prestravovať? a čo cestovanie autobusmi?
Ďakujem za ohlasy 🙂
@mairi1 mozem sa opytat kde konkretne vo fr. ste boli?? ja som pozerala na gassin a La Londe les Maures, ako miesto ubytovania a potom chodit do okolitych miest.. neviete mi poradit, ci to tam je ok, pripadne, ktore z toho je lepsie pre deti?
nám všetko poradili mapy, ale my neradi cestujeme ako turisti, skôr na vlastné triko a objavujeme radi tie zákutia.
tak to by som i ja rada, ale mame 4 deti, tak s nimi musim ist na istotu 🙂)) a odtial potom cestovat do inych casti
My sme boli asi 30 km od Cannes v Montauroux, odtiaľ sme pochodili všetko možné 🙂 Ubytovanie bolo pekné, čisté a hlavne pre veľa ľudí. My máme zatiaľ len dve deti, ale sú zvyknuté na dom, takže sme chceli niečo priestranné. Bolo tam aj veľmi dobré vybavenie v kuchynke a veľký stôl 🙂
A mozem sa opytat ako daleko bola plaz,aka bola cista,piesok a more? A mate nejaky kontakt,prip.cez aku cestovku ste isli?vdakaaa a este ake je tam pocasie v priemere?je dost teplo?
My sme boli na pláži v Cannes, bola cca 30 km od toho miesta, kde sme bývali. Ale tam sme mali aj bazén, takže ten sa deťom páčil viac ako more 🙂 Bol čistý a mali sme tam súkromie. Mestečko bolo také to krásne provensálske 🙂 Asi 1km odtiaľ bol supermarket, niečo ako Lidl. Ceny úplne v pohode. Mýtne je tam drahé, majú tam také zberné nádoby, takže si hlavne odkladajte drobné. V Cannes sa dá zaparkovať hneď pri mori, ale asi musíte ísť moc skoro ráno, lebo my sme šli okolo 10tej a nebolo kde, museli sme v podzemných garážach...cena cca 0,90 eur za 15 minút parkovania. More pre nás úplne top, zatiaľ najkrajšie....čisté, teplé, nádherný piesok 🙂 Mám sem fotky na MK v albume, tak pokukaj 🙂 Mne sa páčilo veľmi v Cannes, Nice menej...úžasné bolo Monaco, tam sme boli dokonca 2 dni, aj v Oceanografickom muzeu, je super 🙂 Canyon Verdon je prekrásny, páčilo sa nám aj pri Gordes v Opátstve pri levandulových poliach, boli sme aj v Avignone, Rousillone a viacerých dedinkám 🙂 A netuším, akou trasou chcete ísť, my sme chodievali okolo Benátok a teraz sme zvolili inú trasu smerom hore a naspäť sme sa stavili pri Lago di Braies...tam sme prespali asi 20 km od jazara...určite odporúčam, zatiaľ to naj jazero, aké sme navštívili 🙂 Cestou sme išli aj okolo Lago di Garda, tam sme tiež boli rok dozadu, ale to sa nedá porovnať s Lago di Braies. Je nádherné a romantické 🙂 My sme šli na vlastnú päsť, určite by sme cez cestovku nešli, však ubytko si kukni na bookingu a cesta sa dá kuknúť na navigačke. Potom si len nájdi miesta, kde chceš ísť, nafoť nejaké pamiatky, odfoť blogy na mobile a podľa toho sa dostanete všade 🙂 My takto chodíme asi 4 roky a prešli sme veľa aj v Taliansku. Aké staré máte detičky?
A počasie tam bolo skvelé, za celý pobyt nepršalo, bolo teplúčko 🙂 Chodievame pred koncom školského roka...okolo 25.6. na dva týždne a zatiaľ nám počasie vždy vyšlo, aj v Taliansku, okrem Toskánska, tam je počasie premenlivé, sem tam popršalo, ale vždy len na chvíľku a sa vyjasnilo 🙂
No my sme tiez doteraz vzdy s detmi skoncili v taliansku,uz sme boli takner vsade..najhorsie poxasie sme mali na elbe,ale to bolo to leto ,co bolo skaredo takmer vsade..dakujem za super tipy,hladam uz teraz ,nech najdem nieco dobre..a rozhodne chceme toto leto skusit francuzsko..no deti najstarsi ma teraz 8,.dcerka bude mat v maji 7 a potom dalsi syncek mal teraz 3 a najmladsi sa narodil 2.okt.:-D ale ja
Sa cestovania nebojim.cesrujeme kazdy rok aj s pol rocnym sme boli..a do.leta bude mat najmensi min.8mes. Tak to sa da 🙂..takze tie myta sa daju platit len hotovostou?kartou ako v taliansku nie? A je to drahsie ako v it? Tak dobre vediet,ideme odkladat drobne 🙂
Na Elbe aj nám začalo pršať...asi dve hodiny sme sedeli v reštike, lebo lialo ako z krhly 🙂 No tak to máte doma veselo 🙂 S našimi dievčatami sa tiež dobre cestuje, vždy pochodíme všetko, čo sa dá 🙂 No mýtne je o dosť drahšie ako v Taliansku, my sme dosť cestovali...hlavne nechoďte mimo diaľnic, lebo to strašne dlho trvá. Sú tam samé malé dedinky, kde sa zdržíte. Netuším, či sa dá platiť kartou, možno áno...my sme len eurami. Držím palce, nech dobre vyberiete a užijete si to 🙂
joooj veelka vdaka za info.. pozrela som si foto, no nieco naaadhherneee.. nie len prostredie, ale i vase dievky a tie fotky.aky mate objektiv?? lebo to su fakt spica foto.. no a teda urcite pojdeme tou trasou okolo toho jazera, ak teda pojdeme tam.. na bookingu som pozerala, aletak tam su horsie ceny ako v agenture hahaha.. ze 12 noci pre 6 osob 20tisic eur a podobne hahahah.. tak to mozme ist na pol roka do talianska za taku cenu 🙂 ale inac super prospesne info.. uz som si vsetko popisala a budem teraz sondovat nieco, co by bolo blizko toho gordes, ci ako sa to volalo, to sami fakt lubilo
@borzikovaz Ďakujem 🙂 Foťák mám Canon 60 D a k tomu dva objektívy. Gordes máš dosť ďaleko myslím...ak budeš chcieť ísť napr. do Cannes, Nice, Monaca...skús ten Montauroux. Hodím fotky, keď budem mať čas. Je to tam väčšie, ako vybavenie bolo pre viac ľudí, aj by sa dalo prespať, ale musela by si sa opýtať, prípadne im napísať. Cena za celý apartmán pre nás 4 bola okolo 110 eur na noc, čo je celkom v pohode, lebo tam bol aj bazén. A Ty cez čo zháňaš také lacné ubytká? 🙂 Lebo my aj v Taliansku okolo 100-110 eur za noc bez jedla dáme 🙂 Chodievame cez booking, ale zase vždy sme boli spokojní 🙂
No tak hladala som cez zajazdy a konkretna agentura je vzdy ina 🙂 podla toho co ma oslovi,ale uz som.nasla i cez booking realnejsie ceny..nasli sme zatial.nieco blizko sant tropez..cca 11km odtial..no ubytko nas vyjde na 5ludi na den cca tiez cca sto az stopaddesiat eura..ale mimo.sezony,v sezone viac.
Ahoj.zistila si nieco? 🙂 my sa chystame do Cannes a okolie.Tiez by ma zaujimali nejake tipy...