Prosím o tipy na výbavičku/oblečenie pre deti k moru

maroonka77
17. máj 2021

Ahojte, tento rok ideme s malou 1x k moru ( v case odchodu bude mat 22mesiacov)
Dajte mi tipy co sa vam hodilo pri mori, na co netreba zabudnut. Vyuzili ste aj oblecenie s OF alebo staci len opalovaci krem s of50? Ake rukaviky/koleso ste mali..a taaak..vsetko ma zaujima 🙂 dakujem

nikpa
17. máj 2021

@maroonka77 my sme boli s malým keď mal 1,5roka. Oblečenie s faktorom sme nevyužili lebo sa stále čvachtal vo vode, chodil hore dole z vody na breh a to by som ho stále musela prezliekať, takže len keď bol dlho na slnku dala som mu biele tričko, klobúk mal na hlave stále. Inak v podstate nepotreboval nič extra. Rukávniky, koleso ani vestu nechcel, len s nami na rukách a keď nebol vo vode tak sa prehral na pláži s kamienkami ktoré donemoty hádzal do vody 😁. Nezabudni na lekárničku, lieky na teplotu, na hnačku, niečo proti uštipnutiu hmyzom, dezinfekciu...

jankapepe
17. máj 2021

@maroonka77 slnečník, prístrešok .... a áno základná lekárnička.

sarinka2012
17. máj 2021

To záleží od vela faktorov - chodíte na plávanie? je zvyknuté na rukáviky alebo koleso? idete k moru na pieskovú či kamienkovu plaž? máte dievčatko či chlapčeka 🙂 my sme maximalne využili profesionalne rukaviky, su dva druhy ( zelene pre začiatočníkov a červene pre pokročilých, nie je to o veku, dcerka chodila na plavanie od malička preto má na foto červene) Na plavanie a plaž mala tiež len neoprenové plavky ale len "gaťky" ( pod nich už netreba plienku na plavanie) ale to je moj osobný problém ,ja nemam rada tie cele oblečky, ja sama nemam rada cele plavky, mna to strašne chladí a je mi to nepríjemné ked je to mokré takže čím menej tým lepšie, ale samozrejme na pláži som ju nenechala len tak bez ničoho ,aby jej piesok nezaliezol kam nemá a nenarobil šarapatu (to je pri dievčatkách problém) a teličko mala natreté nonstop 50tkou krémom a samozrejme klobučik - paradoxne aj mokrý na hlave , to mi nevadilo 😀 som divna no čo už...a oblečenie najlepšie plažove šatičky asi 20 kusov a na večer niečo fešné do kočíka a aj svetrík. Buginu / kočík určite nezabudnite, ohromne to večer oceníte 🙂

terezka1947
17. máj 2021

@maroonka77 teplomer,odsavacka,lieky na vsetko.
Aby ked pridu zdravotne problemy,nemusela si riesit tam lekarne a nahrady nasich liekov.
Inak vsetko aj kupis.
Deti takvela nepotrebuju.

maroonka77
autor
17. máj 2021

@sarinka2012 chodili sme na plavanie ale rukavy sme tam nepouzivali, tak mam pozerat tie zelene? 🤔

cookie29
17. máj 2021

Záleží od Vás, od zvyklosti a podobne. Ja pri mori žijem. Chodím pravidelne s drobcom. Ale napríklad nebývame medzi 11-16h v tej najväčšej páľave

sarinka2012
18. máj 2021

@maroonka77 ano ak sa nevie udržať na vode s bežnými rukávikmi ( alebo ste ešte neskúšali) tak su lepšie prvé tie zelené, oni su trosku vačšie a lepšie udržia dietatko na vode, ale ak ste už skušali aj obyčajné rukaviky a ide jej to tak kupte červené, su mnešie a tým komfortnejšie, tie zelenu su vyslovene pre začiatočníkov ktorí nevedia ešte plávať s pomockami, oboje rukáviky maju aj čiastočne penové vnutro, nie je to len nafuknuté vzduchom a dávali sme ich skušať aj dcere kamaratky ktorá tvrdila že jej mala sa neudrží na vode s ničím a z týchto bola nadšená 🙂