Problém s hotelom vo Viedni

anetka528
9. júl 2018

Zdravim slecny a vsetky zeny,

Nemozem momentalne spavat lebo s priatelom sme sa rozhodli ist na maly vyletik do Viedne na 4dni.
Zajednala som si rezervaciu, ale zabudla som si pozriet poriadne detaily :(

Hotel stoji 300e a v pripade zrusenia rezervacie alebo jej upravy mi bude z uctu strhnuta cela suma.To nieje az taky problem lenze ja mam 20 a priatel slavi 18ku az v decembri. A ide o to ze dole som si zabudla vsimnut text: "Upozorňujeme, že v tomto hoteli nemožno bez sprievodu rodičov ubytovať deti a mládež do 18 rokov. " :(

Myslite ze nas tam pustia? Strasne sa bojim bude vam velmi vdaca za vsetky rady, ako to funguje z ubytovanim v europe :( Jedna sa o aparthotel adagio vien.

Dakujem vam za pripadnu pomoc :/

loginexistuje
9. júl 2018

No ak beries dieta do zahranicia a nie si jeho rodic mala by si mat cosi ako splnomocnenie od rodica podpisane notarom dieta myslim neplboletu osobu

loginexistuje
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
timilv
9. júl 2018

Ja robím na hoteli a u nás by nehrozilo ubytovať neplnoletú osobu bez sprievodu rodiča alebo splnomocnenia. Recepčné na to pravidelne upozorňujeme. Párkrát sa už stalo, že sa ich niekto snažil obmäkčiť, ale nepochodil.
Asi to fakt bude záležať od toho, ako prísne to hotel kontroluje.
Ja na Tvojom mieste by im som skúsila napísať z nejakého iného mailu (aby si vás nespojili) a spýtala by som sa, či je možné sa takto ubytovať, resp čo budete potrebovať ak by ste sa chceli ubytovať

rainee
9. júl 2018

myslim ze ho nebude mozne ubytovat. skus sa informovat priamo na hoteli, mozno vam to stornuju. alebo zabookujte jeho maminu na dalsiu izbu 🙂))

anetka528
autor
9. júl 2018

Dakujem za vsetky vase odpovede. Smiem sa este spytat ci je mozne ze aj ked vyzera na 20 tak mu budu kontrolovat pas? A ako moze vyzerat take splnomocnenie? Bolo by to do soboty mozne vybavit?

loginexistuje
9. júl 2018

@anetka528 jasne ze kontroluju musis predlozit obcianksy jeho alebo pas splnomocnenie treba s jeho rodicmi doriesit

loginexistuje
9. júl 2018

@anetka528 jasne ze kontroluju musis predlozit obcianksy jeho alebo pas splnomocnenie treba s jeho rodicmi doriesit

osky
9. júl 2018

@anetka528 pas alebo iny preukaz totoznosti musi mat kazdy a v hoteli si to skontroluju!
Takze jedine vziat zo sebou rodica alebo splnomocnenie.
V podstate i ty mas len 20...a uz takto samy na hotel.no ja ziram.....asi som uz stara😅😅

anetka528
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anetka528
autor
9. júl 2018

Smiem sa este spytat? Je nejaka sanca ze ak by sme im napisali a pokusili sa rezervaciu nejako zrusit, ze by nam nestrhli plnu sumu ked je o hotel pomerne velky zaujem a je uz volnych poslednych 7 izieb? Dakujem pekne

zuzanka.zuzu
9. júl 2018

@osky "len" 20? však tu na MK sú mnohé už vydaté, stavajú dom a majú prvé, niektoré druhé bábo 😉
@anetka528 ja by som to nedovolila ako recepčná, lebo síce to vyzerá ako frajerina, ale 17r. chlapec je dieťa a stále sú zodpovední rodičia... hotel má niekde zverejnené podmienky. skús pohľadať v nich, ale toto tam asi ošetrené nebude, keďže je to veľmi konkrétne a špecifické.
jeho rodičia súhlasia? tak v tom prípade viete vybaviť aj zajtra u notára 🙂 ak nesúhlasia, tak smola...

anetka528
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michelle567
9. júl 2018

No ak idete spisat splnomocnenie on nemusi ist k notarovi na slivensko, na to tam predsa pojdu jeho zakonni zastupcovia -rodicia...si myslim. A asi ty s nimi lebo napisu splnomocnenie na teba ako plnoletu osobu ze ho budes sprevadzat alebo ako to tam napisete... Len si myslim ze to bude treba spisat aj v nemcine, pripadne uradne overit? Podla mna ti to v rakusku v slovencine ani neuznaju

michelle567
9. júl 2018

Pripadne uradne prelozit* som chcela napisat,nie overit

tova
10. júl 2018

ved si nechaj rezervaciu len na svoje meno. ci myslis ze v noci pojdu ratat do izby
kolko ludi tam spi???

anetka528
autor
10. júl 2018

@tova Nekontrolouju kazdeho kto vstupi do hotela? V pripade ze by pustili len mna dal by sa tam priatel nejako "prepasovat"?

anetka528
autor
10. júl 2018

@michelle567 Akym sposobom mozu prekontrolovat to splnomocnenie?

timilv
10. júl 2018

To, či od vás budú pýtať storno poplatok závisí od toho, aké majú storno podmienky- niektoré hotely majú, že účtujú 100% storno poplatok dva dni pred dňom ubytovania, niektoré deň,... To by si mala mať v potvrdení rezervácie.
Doklad totožnosti musí predložiť každá osoba, ktorá sa ubytuje- ak teda príde s Tebou na check in a budete sa chcieť ubytovať, určite ho bez dokladu neubytujú (pokiaľ to nie je nejaký taký hotelík, čo to má fakt v paži)
Dá sa skúsiť ubytovať len na Tvoje meno, ale úprimne, neviem, či by som to robila... Ak to je za 300€ tak tam asi nebudete na jednu noc a priateľa si určite niekto všimne (chyžná si napríklad určite všimne, že na izbe nie je len jedna žena, čašníci vás uvidia spolu pri jedle/káve, recepčná si vás môže dodatočne všimnúť na kamere ako vychádzate do izby,...) Neviem, či by som to riskla, lebo čo spravíte ak si ho fakt niekto všimne a začne to riešiť?

michelle567
10. júl 2018

@tova No neviem keby isli na jednu noc akosi by uz presiel ale ked tam su tri noci ved to si ho vsimnu ked budu cvingat hore dole vsade spolu. A ak maju v tom aj ranajky...

michelle567
10. júl 2018

@anetka528 Podla mna splnomocnenie kontrolovat nebudu ked bude poriadne napisane podpisane a overene. Ale si ho ulozia v pripade potreby...napr keby sa nieco stalo tak je to doklad ze zodpovedas za neplnoleteho ty...alebo riesit doktorov a take veci...

michelle567
10. júl 2018

@anetka528 no ale zisti si ci ho vobec ubytuju so splnomocnenim. A ci vam take slovenske bude stacit..

bluka2
10. júl 2018

Ja v tom nevidim problem. Check in spravis ty a so sebou koho si beries alebo si tam privedies, uz kontrolovat nebudu

podkovickaa
10. júl 2018

@anetka528
Check in si urob ty a on nech pride za tebou rovno na izbu.
Nikdy nikde sme obidvaja doklady nedavali.Vzdy iba jeden na koho je rezervacka.
V pripade,ze mate aj ranajky,tak dostanes karticku kde pise ze je to pre dve osoby,ale to neznamena,ze overuju ci je druha osoba aj prihlasena.Staci ze na recepcii sa hlasi pocet osob.
Ta osoba sa mohla prihlasit neskor a nemusela vobec dojst .
Rocne sa ubytujem v desiatkach horeloch a nikdy s tym problem nebol.
Teraz som bola za priatelom tyzden v kupeloch neprihlasena.

simsalabim
10. júl 2018

No neviem, od nas vzdy pytali doklady vsetkych. Ale napadlo mi, ze dcera bola na koncerte v Manchestri - skupina dievcat + rodicia jednej z nich. Dievcata mali vsetky 17 rokov a na letisku od nich pytali potvrdenie od rodicov, ze mozu letiet a rovnako na ubytovani. Ale to bolo pred par rokmi, v case, ked do Islamskeho statu utekali neplnoleti bojovat za Alaha ....

janka0509
17. júl 2018

@podkovickaa asi to uz nie je aktuálne pre autorku, ale zaujalo ma, ze vzdy dava pas iba osoba, ktora robi check in. To vážne? Ako verim ti, ale tiez sme toho pochodili vela vramci slovenska a OP sme davali s manzelom vzdy obaja. A taktiez som pracovala ako recepčna, ale to neexistovalo, ze by niekto nebol evidivany v PC, navyse u nas na Slovensku sa musi uplne o každom cudzincovi poslat formular na cudzinecku policiu. Tak vy nie ste asi cudzinci, tak to tak prisne nekontrolovali, ale aj tak som prekvapená...

timilv
17. júl 2018

@janka0509 ja tiež robím na hoteli a tiež ma toto prekvapilo... U nás keby recepčná niekoho ubytuje bez dokladu, tak keby sa jej na to príde, v momente má minimálne zápis. My to máme aj v ubytovacích podmienkach, že každý sa musí preukázať dokladom totožnosti. Párkrát sa nám stalo, že niekto si "zabudol" doklad, tak sme ho neubytovali... Ale asi každý hotel to berie inak vážne 🙂

vroni
17. júl 2018

@podkovickaa, neviem, kde sa ubytovavas, ale minimalne v EU je tento postup nezakonny. Odovzdavaju sa hlasky o VSETKYCH ubytovanych osobach, vo vacsine miest a obci podla tychto hlasok odvadzaju hotely miestne poplatky a je to prudko kontrolovane. Ano, pred par rokmi stacila rezervacka a jeden pas/obciansky, dnes su hotely povinne pytat doklady vsetkych ubytovanych.

bianka532
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bianka532
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lianka123
17. júl 2018

@anetka528 ahoj, poradim ti. je to uplne jednoduche. staci ak sa ty zaregistrujes a povies nieco ako moj manzel pride neskor. nebudu ho checkovat. ty sa zaregistrujes, ubytujes a on pride 20min po tebe normalne na izbu.