Príručná batožina Wizzair

emka530
9. aug 2018

Ako to je s príručnou batožinou u Wizzair? irsky low cost prepravca Ryanair povoľuje 1 ks príručnej batožiny s rozmermi 55 x 40 x 20 cm a maximálnou hmotnosťou 10 kg. Okrem toho si môžete na palubu vziať aj 1 malú tašku s maximálnymi rozmermi 35 x 20 x 20 cm. Platí toto isté aj pre Wizzair?

ludka0611
9. aug 2018
emka530
autor
9. aug 2018

@ludka0611 no ved toto viem, som aj členom wizzair klubu, ale mala taška je iba so službou wizz priority, a nie všetci v našej skupine tuto službu maju, u ryainera je to automaticky, maly ruksačik a maly kufrik...ale tu neviem 😉

ludka0611
9. aug 2018

@emka530 ahoj, môžeš si vziať batožinu s rozmermi 55x40x23 a malú kabelku som mala. Ak si dokupis priority tak k tomu môžeš vziať ďalšiu tašku s rozmermi 40x30x18 a máš záruku že to budeš mať so sebou na palube. V opačnom prípade to ide do podpalubia

emka530
autor
9. aug 2018

ja mám prioritný nástup aj, skrz male babo...skôr mi ide o ostatných.. v marci sme leteli ryainerom a na ceste tam nam nechali kufrik pri nas, na ceste späť vzali do podpalubia, čo mi ale nevadí, skôr neviem čo s malou taškou, resp kabelkou či ruksačikom, či platí to isté aj u wizzair

ludka0611
9. aug 2018

@emka530 bez priority mas v cene letenky len 1 kus batožiny a pravdepodobne pôjde do podpalubia, záleží od vyťaženosti letu. Letela som teraz v júli bez priority a vzali mi ju do podpalubia

emka530
autor
9. aug 2018

@ludka0611 o to mi nejde, či vezmú či nie, skôr mi ide o malu taštičku/ruksačik, kde dam doklady, mobil atd..

ludka0611
9. aug 2018

@emka530 dámsku kabelku môžeš normálne mať, ale ruksacik neviem, v tomto neporadim neviem ako to posudzujú

ludka0611
9. aug 2018

@emka530 vždy lietam s kabelkou a nemala som nikdy problém 🙂

emka530
autor
9. aug 2018

@ludka0611 chcem mať volne ruky lebo babo bude v Manduke, a min rok sa čosi u wizzairu vraj zmenilo, preto chcem vedieť rozmery ruksačiku, ked nebudem mať kabelku 😉

fokuska
9. aug 2018

@emka530 Bez priority mozes mat jeden jediny kus batoziny, s priority mozes mat este jednu mensiu tasku - damsku kabelku, notebook, brasna od fotaku a podobne. Vsetko sa musi zmestit do predpisanych rozmerov.

Na niektorych letiskach to kontroluju prisnejsie a aj batozinu davaju do sizerov, niekde v pohode prejdes s kabelkou aj bez priority.

Co mam skusenost, tak v Budapesti su prisni - mala som mini kabelku 10x12cm len cisto na doklady a mobil a musela som ju dat do kufra aby videli ze sa zmesti a mam len jeden kus batoziny - ked som kufor odovzdala pred lietadlom, tak som si ju vybrala a vzala na palubu.

Cestou napr. z Alghera alebo z Bergama a z Rima sme presli aj s kabelkou a nepovedali nic (ale stale sme to mali tak, ze keby nieco namietali, tak dame kabelku do kufra, mali sme na to miesto).

fokuska
9. aug 2018

@emka530 Pises, ze ides s babom a mas kupene priority, takze tu mas presne rozmery.

emka530
autor
9. aug 2018

@fokuska ano to som ja, ale nas je 12 🙂 neviem čo ostatní..

ludka0611
9. aug 2018

@emka530 áno rozumiem 🙂 menila sa veľkosť príručnej, našla som to, ak je taška menšia ako 40x30x18 môžeš si ju vziať ale musí byť umiestnená pod sedadlom pred tebou 😉

fokuska
9. aug 2018

@emka530 Vzdy sa to tyka len toho, kto ma zakupene priority - cize ty si mozes vziat este tasku naviac, ten, kto zakupene priority nema, moze mat len 1 ks. Priority sa kupuje na konkretne jedno meno na konkretnu jednu letenku. Je jedno kolki idete spolu, toto sa posudzuje vzdy individualne - ak z 12 ludi 3 maju - 3 beru tasku naviac, ostatni nie.

sissy27
9. aug 2018

@emka530 pokiaľ nemajú ostatní priplatené priority, tak môžu mať len 1ks príručnej batožiny, ani minikabelku navyše. Riešením je tú minikabelku dať do príručného kufríka, takto to poradila nám baba z wizzair priamo pri nástupe do lietadla - že pokiaľ nechcem dávať väčšiu batožinu dole, tak nech si kabelky vopcháme do väčšej a hotovo. Inak platí striktne 1ks batožiny.

emka530
autor
9. aug 2018

@sissy27 a v takom prípade ti kufrik nechaju pri tebe?

fokuska
9. aug 2018

@emka530 Nie, nemusia. Istotu ze kufor budes mat na palube maju len ti, co si zaplatia priority. Ostatnym sa batozine este moze zmestit, ale aj nemusi.
Ja som tiez dala malu kabelku do kufra a pred lietadlom som kufor musela odovzdat, tak vtedy som si kabelku vybrala a brala na palubu (aj to pisu, ze mas si vybrat elektroniku, doklady, peniaze a lieky).

My sme mali kufor, isiel do podpalubia, ale kamarati mali cestovne tasky a tie im dovolili na palubu aj ked nemali priority.

marijaani
9. aug 2018

Cestujuci bez priority si mozu so sebou vziat na palubu kabelku, avsak kufor (maly, prirucny) im bude pred boardingom odobraty a poslany do podpalubia.

radostka
9. aug 2018

@emka530 mne nedovolili kabelku, musela som si ju dat do kufra...a to som si este naschval brala najmensiu aku mam, len na doklady, mobil a penazenku