Ahojte, v piatok letíme 1x, pokyny sme dostali a teda, môžeme mať kufor do 20kg na osobu a príručnú priamo na palubu do 5kg. V pokynoch čítam, čo tam byť nemôže a môže a v akom množstve. Keď som tu čítala staršie diskusie, tak čítam, že niekto cestuje len s priručnou a v ňom má komplet pobalene. Môj plán je deti zbaliť do jedného kufra a nás do druhého kufra a v nich chcem mať oblečenie, obuv, kozmetika.... A otázka je, čo do príručnej? Môže za kozmetika byť v batožinovom? Či v prípade straty je dobre mať čo to priamo u seba? Ďakujem za každú radu.
ak mam podpalobnu batozinu tak cestujem s malym ruksakom, kde mam doklady, citacku knih, nejake tycinky, sveter, sluchadla...skratka veci, ktore sa mi pred/pocas/po lete zidu, vsetko ostatne je dolu vo velkom kufri (vratane kozmetiky)
@ms_green Na každom letisku je krém považovaný za tekutinu a musí byť tak balený. Je úplne jedno, ako je zapísané či g či ml. Pravidlá pre príručnú batožinu si v podstate rovnaké. Už len záleží, ako dôkladne to pracovník skontroluje. Ale keď sa dodržia písané pravidlá, nie je dôvod, aby ti niekto niečo vyhodil.
@marfikchov Do príručnej si zabal všetko, čo budeš potrebovať na letisku a v lietadle, plus lieky, ktoré potrebujete užívať. To pre prípad, že by sa batožina niekde "stratila". Môžeš kľudne i kozmetiku, ktorú chceš mať poruke. Ja si pre istotu vždy na palubu beriem i voňavky, o ktoré nechcem prísť.
Čiže základ: elektronika, dokumenty, sveter, dieťaťu náhradné oblečenie, potrebné lieky a kozmetiku niektorú. No a jedlo.
@abbey1 Tak to sa mýliš. Keď som letela do ameriky, pýtala som sa na letisku a bolo mi povedané, že ak je hmotnosť krému udaná v gramoch, nepovažuje sa to za tekutinu. Keď som letela do Dubaja, tam to tiež bolo ok. Keď som letela do Londýna, tam mi vyložili polovicu kozmetiky, lebo nemôžem mať v príručáku viac ako 3 100ml flaštičky.
@marfikchov Kozmetiku v príručáku neodporúčam. Pomaly každé letisko má vlastné pravidlá čo sa považuje za tekutinu a koľko toho môžeš mať. Niekde je ok ak máš veľa malých balíčkov (balené menej ako 100ml), už mi ale vyhodili na jednom letisku že môžem mať ma 4 malé tekutiny. Rovnako, niektoré letiská považujú za tekutinu všetko, čo má obsah písaný v mililitroch, no stalo sa mi už aj to, že som mala krém, kde bol obsah písaný v gramoch ale musela som ho nechať na letisku. Neriskovala by som to. Dala by som to normálne do batožinového (ak máte tú možnosť).