Príručná batožina

19. mar 2024

Zdravím, v lietadle je určená batožina s rozmermi 40x30x20cm. Môže byť aj pár cm väčšia? Koľko najviac toleruju? Spoločnosť Wizzair

kitycat
19. mar 2024

No, nemoze lebo sa musi zmestit do ich ulozneho priestoru v kabine

didush27
19. mar 2024

Ak vás budú kontrolovať,musíte ju vedieť stlačiť a vopchať do tej ich klietky. Je to o šťastí, nemusia vôbec kontrolovať alebo môžu všetkých a potom musia doplácať.

kristiii
19. mar 2024

Neriskovala by som.

madeincssr
19. mar 2024

Nam to nikdy nekontrolovali, ale viac ako nejakych 5-7cm by som neriskoval. A kazdopadne radsej potom makku poddajnu batozinu, aby sa to dalo relativizovat ("narvat" do meracej klietky).

tamvtme
19. mar 2024

nemoze, ale ak mas ruksak/makku tasku o par cm vacsiu, to stlacis a malo by to byt ok, tvrdy kufor, ak budu kontrolovat, to ti neprejde

laurita285
19. mar 2024

Ak tam tie veci majú väčšiu hodnotu ako 100 eur... že sa ti to oplatí zaplatiť ak ti nevôjde tá batozina do sizera tak choď do toho.
Pri nástupe do lietadla často nachystajú takú konštrukciu, kde musia ľudia, ktorí majú od pohľadu väčšiu batožinu odskúšať pred očami pozemného personálu či sa tam vôjde alebo nevôjde. AK sa nevôjde tak platíš cca 50€ za jednu cestu :D veľmi záleží teda na náhode, že či si chce personál v ten deň zabezpečiť nejaké tie prémie k platu alebo na to prdí :D

kacusik69
19. mar 2024

@laurita285 personal ziadne premie k platu z toho nema 😉 je to bezna pracovna napln vyplyvajuca zo zmluvy…

muchotrafka298
19. mar 2024

Vela ludi napise, ze ano, je to tolerovane, nikdy mi nic nemerali, vobec to nemusis davat pod sedadlo, to su len take bludy.....casto sa to opakuje v roznych cestovatelskych skupinach.
Pokial porusujes vedome rozmer, ktory je dany, tak pocitas automaticky s tym, ze ak to nevyjde, tak zaplatis a nie malo. Najviac dokazu lowcosty vyryzovat na batozine a jej rozmeroch alebo nadvahe. Ja som naposledy zazila, ako v BA na letisku vcelku slusne vyzerajuci pan ziapal po personale vulgarne nadavky, ze chceli ostrahu zavolat, pretoze mal nadrozmernu prirucnu, ktoru nemal zaplatenu. Dalsi nerozumeli v Atenach tomu, ze 1 ks batoziny je proste jeden kus a ked je povolena prirucna 8 kg, tak ked ma 15, nech sa paci doplacame a ide dole medzi odbavene kusy. Tiez ked som isla v lete Ryanairom, tak do tych lockerov v lietadle nad hlavou si mohli dat batozinu iba ti, ktori ju mali doplatenu. Ani jednemu pasazierovi, ktori mal len zaklad pod sedadlo to tam nedovolili dat a striktne to v lietadle kontrolovali.
Ja som ikskrat zazila premeriavanie alebo vazenie batoziny u roznych leteckych spolocnosti, nielen Ryanair alebo Wizzair, ale aj u British Airways, Swiss alebo Austrian, co nie su lowcosty ani nahodou.

laurita285
19. mar 2024

@kacusik69 tak to je bieda teda :D

alexandra383
19. mar 2024

Samozrejme, ze moze byt vacsia, len si za to zaplatis 💁🏼‍♀️ a celkom dost

nelka93
20. mar 2024

Kufor určite nie. Merajú aj kolieska a musí sa celý kufor zmestiť. Ruksak vieš stlačiť, poslednú dobu často merajú aj wizz aj ryanair

ninah1486
15. máj 2024
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

neodporucam brat väcsiu, ja nosim ako prirucnu klasicky prirucny kufor, mam skrupinovy kupovany cez najkufre