Cas populacie zazila kontroly na hraniciach a cast nie. Moze byt rozdiel vo vnimani. Moze starsia generacia na zaklade skusenosti prezivat väcsi stres pri kontrole na letisku?
Aj ked si nemyslim, ze som starsia generacia 😂 ale teda zazila som aj prechody hranic za sociku, aj sme kadeco pasovali ako tu bolo spomenute, aj mam jednu nie uplne prijemnu skusenost z tych cias. Ale ziadnu traumu z toho nemam, prave naopak, uzivam si to, ze mozem cestovat za uplne jednoduchych podmienok. A dokonca ani sprisnene a nie celkom logicke kontroly pocas covidu ma nijako nerozhodili, skor som to vnimala tak, ze ved bolo horsie a zvladli sme.
Tak ja mam coskoro 53 a teda nestresujem...ved tie kontroly boli vtedy a teraz je ina doba.
Ja si zakazdym na hraniciach uvedomim, ako nam je fajn, ze mozeme pobehovat hore dolu a hranice uz neznamenaju nic. Alebo skoro nic.
Aj mne je to nepríjemne. Kontroly sme zažili, pasovali sme z rakuska elektroniku, bicykle (pre vlastnú potrebu), chodili na nákupy a skoro vzdy prekročili povolený limit, dostali aj pečiatky do pasu, takze aj ja mám nepríjemne pocity pri hraniciach, ale vtedy bola taká doba, že si na SK nič nezohnala a keď niečo aj Ano, bolo to drahe alebo nekvalitne. Starsia generacia mohla zazit ešte horsie veci, keď im colníci zhabali všetko, čo si nakúpili v ndr. Vtedy sa colníci neparali, vzbudzovali vacsi rešpekt ako dnes.