Poznávací zájazd Toskánsko

9. jún 2023

Prosim Vás má niekto skúsenosti, respektíve bol niekto na poznávacím zájazde v Toskánsku cez zájazdy sk.?
Ponúka ho CK PEGAS TOUR.
Nakoľko sme boli vždy verný autu a nechodíme cez cestovky, vie mi niekto napísať nejaké recenzie ohľadom cestovnej kancelárie, alebo aj konkrétneho výletu?
Budem vďačná za každú radu. Nepoznáme vôbec cestovnú kanceláriu a nerada by som potom ľutovala.
Nakoľko vždy môžme ísť aj autom. Ale rozmýšľali sme hlavne aj kvôli tomu, že je to cenovo fajn a dvom sa už tak neoplatí autom.
Ďakujem.

martinmmartin
10. jún 2023

budes tam mat plny bus ludi z ktoreho nemozes utiect. Staci Ak tam bude iba jeden blbec tak mas po dovolenke.

vkatush
10. jún 2023

Kamoši akurát včera odišli autom na Road trip po Taliansku. Zatiaľ to vyzerá úžasne.
Nemať doma 5 mesačného, chceli sme s mužom to isté, je to môj/náš sen (musíme počkať, kým malý trochu podrastie).

Ak máte možnosť ísť autom, určite auto. Vyberiete si, čo chcete vidieť, kde chcete zostať dlhšie/kratšie, nie ste obmedzovaní inými ľuďmi, nemusíte sa prispôsobovať. Ako písali vyššie, nájde sa jeden debil a máš pokazenú dovolenku.

mircalla
10. jún 2023

Nikdy by som nesla na taketo daco cez CK. Toskansko je uzasne, mame ho prejdene autom. Kopec neprijemnych, nesamostatnych, ufrflanych slovakov v buse....Nieee. Na taketo poznavacky busom chodia podla mna len neschopaci, co si sami nevedia nic absolvovat a dochodcovia. Musis sa prisposobovat, nemas ziadnu volnost, pocuvas blbe reci....Kedysi davno zaciatkom 90tych rokov ked sa este zacalo cestovat som takto 2-3 krat bola. NIKDY viac. Ti ludia boli ciste peklo.

mircalla
10. jún 2023

@vkatush Kebyze jeden, vzdy sa ich najde niekolko.

tomika
10. jún 2023

My sme nedávno boli takto v Toskánsku,len s inou CK.Jedna výhoda bola sprievodkyňa a jej výklad a znalosti o všetkom .Našťastie v autobuse každý sa snažil,neboli nezhody.Ale to pre mna bolo utpenie že strašne málo miesta,bus plní ludí,a spať sa mi nedalo..Keď sme sa zastavili na wc,tak všade rad,plno ludi z autobusu...

mircalla
10. jún 2023

Okrem ineho z Toskanska je ozaj jedna z topeik Cinque Terre a to autobusom nedas, jedine autom a medzi mesteckami vlak
Je to dost daleko od Sieny ci Florencie, ale oplati sa. My sme navstivili aj rozne dedinky, ktore boli uzasne a kam ta cestovka urcite nevezme

bmolko
10. jún 2023

... a ked vytiahnu spolucestujúci v buse rezne a paštiky🙂

alenka58
10. jún 2023

ja som bola autobusom túto trasu s českou kanceláriou bolo výborne, v autobuse sa dalo kúpiť občerstvenie, sprievodkyňa na 1, ľudia úžasní aj slovákov bolo pár, ubytovanie luxusné, veľmi som bola spokojná, vlastne to sme boli s manželom prvý x autobusom a aj posledný, manžel je vysoký takže jemu nie je tak pohodlne ináč bol spokojný, autom a letecky sme prešli celé Taliansko vrátane Sicílie ale sami, mne také komunitné cestovanie asi by vyhovovalo ozaj mám krásne spomienky

simsalabim
10. jún 2023

Moja svagrina takto chodi na poznavacky s inou CK a nevie si to vynachvalit. Nemusi sa o nic starat, ukazu jej pekne miesta, povedia k tomu pokec, vzdy je ak volny program - niekto ide po pamiatkach, niekto na nakupy, niekto k vode… chodi aj s detmi ( brat chodit nechce). Ak sa niekomu nechce soferovat, ci riesit inu dopravu, dopredu si studovat co, kde, ako… citat o pamiatkach, je to ideal. My chodievame zatial sami, ale nevylucujem, ze to neskusime aj my takto. Nase poznavacky totiz stoja a padaju na mne - od ubytka cez cestu a program…. Venujem tomu vela casu a uz sa mi nechce.

autor
10. jún 2023

Pravdu povediac toho sa bojíme najmenej. Ľudí, cestujúcich. A spanie tiež žiadny problém Z Ba to je malina. Chodili sme oveľa ďalej a na jeden krát autom zo stredného slovenska. Skôr som da pýtala ohľadom cestovky. Či to nie je napríklad úplne šialenstvo tie presuny.Ale boli sme na pár výletoch busom, tak predpokladám, že je.
Vymysleli sme len kvôli dobrej cene a tým pádom je pokoj. Nemáš s ničom starosti. Lebo každopádne naháňačka to je ro uznávam, ale nie sú starosti s parkovaním a už konečne raz aj muž by sadol a išiel. Nakoľko to celé treba naplánovať (ako každý rok) všetko vyzistovat ohľadom parkovania a kopec veci. Chidime autom každý rok. Prešli sme od Chorvátska, Bulharska, Talianska, Grécka toho naozaj veľa. Ale popri nočných j,práci v závode je to záhul. A podotýkam, že ja nemôžem ani na dlho ísť.

alibaba70
10. jún 2023

Ahoj, my sme boli s touto cestovkou pred covidom a bola som spokojna. Kamaratka chodi s roznymi cestovkami a hovorila, ze vsetko zavisi od sprievodcu.

autor
10. jún 2023

@simsalabim viem čo o píšete. U nás to všetko je zase na mužovi. Ubytko vyberáme spolu, hľadáme plánujeme, ale samotnú cestu, plánovanie, čítanie ohľadom parkovania, presuny, výlety,cestu rieši on nepoviem, že to zaberá veľa času, energie keďže obaja robíme na dvanástky, nočné a už nie SME najmladší. Na mne je vždy všetko ostatné, postarať sa o všetko ostatné, balenie, mame zabezpečiť opateru.Nakoľko už nechce s nami ísť ani mladšie dieťa, len kvôli tomu, že celé dni po pamiatkach a nebola by to dovolenka o oddychu pri mori. Takže nas oboch napadlo vyskúšať po 20 rokoch autobus. Viem, čo obnáša autobus...Roky sme to odkladalo kvôli deťom, aj keď popravde kým boli menšie videli a pochodili sme toho dosť, ale vtedy až tak nenamietali .Skôr sa mi jednalo o to aká je to cestovka a tak.
Veď ako sa poznáme dva dni pred dovolenkou dačo nájdeme cez booking, zbalim a ideme.
Uz ro máme zhruba zmapované ,vieme čo chceme vidiet .Vlani sme chceli a potom deň pred sme si našli super cenu Grécko a kvôli deťom išli tam a neľutujem ,bolo bombasricky. Videli sme celý ostrov autom.
@martinmmartin
@mircalla

mircalla
10. jún 2023

Takze si skusena, chodte autom. Ta sloboda je na nezaplatenie. Vzdy mam takto zazitky, ktore su prekvapive. Ja idem do Norska na poznavacku s CK, ale tam nemam inu moznost, je to obrovska krajina, chcem ist ja na Lofoty

autor
10. jún 2023

@alibaba70 ďakujem.To ma zaujíma. Ešte rozmýšľam,zvažujem. Nakoľko je to pre mňa zaväzujúce takto dopredu. Neviem čo bude, ale zisťujem. My vždy chodíme doslova na poslednú chvíľu autom. Len viem, že Toskansko sa rýchlo vypredá na bookingu. Uvidíme. Ďakujem krásne.

autor
10. jún 2023

@mircalla Áno Ja viem keď nie ina možnosť, treba využiť čo sa dá...My naopak nechodíme letecky na exotické dovolenky. Ani nás to neláka našťastie a ano autom sme sebestačný ,sloboda je to. A pre nás aj zážitok. Vždy si cestu uzivame, máme kopec zážitkov. Našťastie mám v tomto perfektného manžela. Spoľahlivý aj ho to baví, len už úprimne je to aj pre neho veľa. Aj stresujúce rokmi viac.Uz aj on potrebuje popri náročnej práci aspoň v tomto možno oddych. Zhodli sme sa,že už by prijal sadnúť a ísť a nech sa stará iný. Letecky nás neláka aj kvôli tomu, ako on tvrdí, musíš sa odviesť na letisko, byť tam o dosť skôr, minimum batožina a buď cez cestovlu a byť v rezorte čo pre nás nie je, alebo ďalšie peniaze keď si chceš prenajať auto...

luccija
10. jún 2023

Ak Ti nevadí bus, iní ľudia tak by som išla.Cez tuto cestovku sme boli veľa rokov nazad a vsetko v poriadku.

autor
10. jún 2023

@luccija ďakujem. To som chcela počuť. Ja To poviem tak. Prežijem.Nie je to také čo sa prežiť nedá a za mňa možno taká najvýhodnejšia cesta busom. Nakoľko nemôžem byť dlho, muž nebude mať starosti a keďže nechcú ísť deti tak sa cenovo aj viac oplatí.

mircalla
10. jún 2023

Chapem, ved teda skuste a aspon si porovnas

autor
10. jún 2023

@luccija zase na rovinu. Keď sme to zbežne zrátali autom dvaja,vyjde to o dosť viac. A čo...chceme vidieť hlavné pamiatky ,mestečká v Toskánsku a som spokojná. Nemusím byť všade dlho (ako môj muž vraví všetko fotiť).Aj tak Taliansko je cenovo riadne drahé a radšej ešte niekde vybehneme na pár dní s deťmi na Sk.

autor
10. jún 2023

@mircalla Áno tak to berieme. Sme si vedomí, že auto je auto, ale mám veľa kamarátok,známych čo inu možnosť nemajú a chodia poznávačky busom. Zvládli to oni tak zvládneme aj my. Ak teda ešte bude zájazd.

autor
10. jún 2023

@mircalla peknú dovolenku, užite si Nórsko. Musí to byť úchvatné.

luccija
10. jún 2023

Áno, poplatky za diaľnicu, benzín...takto sadnete a nestarate sa.Ak Vám to vyhovuje nie je nad čím váhať.

autor
10. jún 2023

@luccijaak tak ako auto je auto to je jasné. Ale za staro novú skúsenosť by to stálo. Nie sme nejako náročný...aj keď pamätám, že prvá dovolenka busom 20 hodín cesta bola dosť 😁 ale boli sne mladý, jedno dieťa,aa skúsenosť to stálo Uvidíme, ale možno ako sa poznáme zbalime sa a vybehneme sami autom.

marca12
10. jún 2023

Ja som bola 2x na zajazde a nikdy viac. Raz v ramci prace sme sa trepala len do Ciech,ale ja som myslela,ze cestujeme na koniec sveta. Hnali nas vsade ako stado,nic sme nestihali,staci,ze sme mali pol hodinove meskanie,uz sme mali problem stihat dohodnute prehliadky a museli sme cakat na vstup a nemohli ist inde.... A druhy krat som bola vo Viedni. Nahovorila ma kamoska. Ak ste zvyknuti chodit autom,tak ako ja,tak to bude pre vas asi utrpenie. Ale zase na druhej strane je super to,ze nemas ziadne starosti s planovanim,len sa nechavas unasat davom,sprievodcom a uzivas si chvile. Urcite to stoji za vyskusanie a zistis,ci vam takato forma vyhovuje. Takze pokial ta to laka,urcite chod.

autor
10. jún 2023

@marca12 veď toto...Ja viem, že to bude isto TAK

zuzickazah
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
19. jún 2024

ako ste nakoniec boli? Nám to žiaľ vlani padlo. Ale tento rok sa chystáme autom s mužom tak dúfam to vyjde 🙏 Páčilo sa však? Aké boli ceny a tak dojmy si rada prečítam ak budete mať čas.