Požičanie auta na Rodose

16. okt 2023

Dobrý deň.Chcem sa spýtať na skúsenosti rezervácie auta napríklad cez booking.Rada by som si prenajala auto na pár dni v tejto destinácii.Našla som auto, je tam poistenie ktoré som si taktiež pridala.Ale dočítala som sa, že budú ešte na mieste odo mna požadovať zálohu?tá záloha nie je najlacnejšia co som rýchlo prebehla od 300 až 1000e? máte s tým skúsenosti? vraj mi podržia finančne prostriedky kým auto nevrátim?

dadis
16. okt 2023

Od nas zalohu nebrali minuly rok..ved napis do konkretnej pozicovne, ci je potrebne zlozit zalohu..

janai1
16. okt 2023

Tak záloha je bežná pri prenájme auta ale aj veľa takýchto dovolenkovych požičovni zálohu nevyžaduje. Treba si to riešiť s konkrétnou požičovňou.

yoxinka
16. okt 2023

Nikdy sme pri prenájme auta neplatili na mieste zálohu, ale vždy sme si priplatili poistenie a vždy chceli kreditku. (Grécko,Taliansko, Kanáre). Naposledy v Taliansku sme preberali auto spolu so Slovákmi, ktorí nemali kreditku a mali tam s tým dosť problémy.

veselo_neveselo
16. okt 2023

Zalezi od pozicovne. Niekde nemusis mat kreditku a chcu zalohu. Niekde nechcu zalohu, ale chcu kreditku, aby si pripadne vedeli zauctovat tam.
Tak ci onak, je to v zasade jedno. Dolezite je si vybrat normalnu pozicovnu, nie u niekoho na dvore co poziciava dve obuchane auta 🙂 A hlavnr si precitaj podmienky a co je v poistnom predtym nez nieco podpises.

wade
16. okt 2023

Velke pozicovne (Herz, atd.) potrebuju kreditku, kde ti pocas doby najmu bloknu "depozit". 300-1000 eur, podla tvojej spoluucasti na poistke. V grecku ale vacsinou vyuzivam sluzby malych pozicovni, tie nechcu nic. Len si daj pozor, aby si mala plne poistenie. Ohladne bookingu - ta poistka, co si si cez nich bookla je pravdepodobne 3tia striana, nie priamo od pozicovne. Preto pozicovna na to pozera ako na nepoistene vozidlo, a bude chciet zalohu. Pripadne naklady si potom musis vysporiadat s bookingom. Pouzil som to zatial raz, ale nemusel som riesit skody, takze nemam skusenost.

autor
16. okt 2023

@wade Nasla som si priamo cez stránku požičovne a spravila rezerváciu, dokonca to bolo lacnejšie ako cez booking a iné 3tie strany, ktoré som pozerala.
Všetkym samozrejme ďakujem za cenné informácie, ktoré mi pomohli pri výbere.