Potrebujem pas do Lisabonu?

22. aug 2024

ahojte, prosím ako to je keď sa letí napríklad z viedne do lisabonu, ale lietadlo tam má len zastávku a pokračuje do maroka. ale ja vystúpim už v lisabone, potrebujem aj tak pas kedže ten let je do maroka? nikde neviem nájsť info, vďaka

abbey1
22. aug 2024

Letis len do krajiny v EÚ, čiže pas ti netreba.

autor
22. aug 2024

@abbey1 aj keď je konečná zastávka maroko, neberie sa to tak?

katrinka8
22. aug 2024

Podľa mňa ak je to len medzipristátie, že sa tam nevystupuje z lietadla, tak pas musí byť. Ale ak je to spiatočná letenka, tak nazad už sa nebude dať ísť, ak vystúpi autorka z lietadla v Lisabone.

nahodnemeno
22. aug 2024

Letenka by mala byt vystavena do lisabonu

tanyan
22. aug 2024

Skús sa opýtať v skupine "Cestujeme lietadlom."
https://www.modrykonik.sk/group/8892/
Možno ti odpovie niekto so skúsenosťou, ale hlavne moderátorka má relevantné a overené informácie, ktoré ochotne zdieľa. ❤

autor
22. aug 2024

@katrinka8 naspäť je úplne iný let zase. klasicky lisabon - viedeň

autor
22. aug 2024

@tanyan super ďakujem!

abbey1
22. aug 2024

Ty pas potrebuješ, ak chceš vycestovať mimo EÚ. Ty ideš iba do Lisabonu. Tam vystúpis

veronka1996
22. aug 2024

@abbey1 Otázka je, či jej bude umožnené z lietadla vystúpiť. Keď som letela na južný Cyprus, lietadlo malo medzipristátie v Turecku, ale nedovolili nám vystúpiť. 3/4 hodinu sme tam čakali (asi niekto pristúpil alebo lietadlo dotankovalo, neviem, nevšímala som si okolie) a potom sme tým istým lietadlom odleteli na Cyprus. Takže toto si treba preveriť.

sissy27
22. aug 2024

ja by som si nebola tak úplne istá tým, čo ti tu píšu, že predsa letíš len do Lisabonu aj keď let pokračuje do Maroka. Otázne je, akú letenku máš kúpenú - ak máš kúpenú letenku VIE-LIS, tak je to ok, stačí občiansky. Ak máš ale kúpenú letenku do Maroka s medzipristátím v LIS, tak pri boardingu to budú brať ako let do Maroka a vyžadovať pas. Naviac sa môže stať, že vôbec nebudete vystupovať z lietadla (záleží, či je to prestup alebo len technická prestávka napr. na dotankovanie) a takisto tvoja batožina s najväčšou pravdepodobnosťou pokračuje do Maroka, nevyložia ti ju (kúpila si si let do Maroka, nie do LIS).
Takže pozor na to, ak chceš letieť len do LIS a toto bola lacnejšia varianta, tak sa môžeš ľahko okašľať.

autor
22. aug 2024

už som našla, takže potrebujem pas.

Musíte splniť požiadavky pre plánovanú destináciu, ako aj pre oficiálnu konečnú destináciu v rezervácii dopravcu – aj keď tam neplánujete cestovať. Zamestnanci letiska vám môžu tieto dokumenty skontrolovať už pred prvým letom.

ďakujem všetkým ❤

autor
22. aug 2024

Tento cestovateľský hack vám zabezpečí lacnejšiu letenku, pretože využíva cenové stratégie leteckých spoločností. Leteckým spoločnostiam sa to nemusí páčiť a môže to byť dokonca v rozpore s ich zásadami.

Je lepšie neuvádzať, že plánujete vystúpiť počas medzipristátia, ani neukazovať elektronickú letenku Kiwi.com, ktorá neobsahuje let do oficiálnej cieľovej destinácie, pokiaľ o to letecká spoločnosť výslovne nepožiada. Personál leteckej spoločnosti zvyčajne potrebuje len váš cestovný pas alebo občiansky preukaz.

tenerifka
22. aug 2024

aha, tak uz je to jasne. Letenka je lacnejsia do Maroka, ako do samotneho Portugalska, je to tak?

sissy27
22. aug 2024

no na tento "travel hack by Janka" sa naozaj nespoliehaj. Pri boardingu si pýtajú aj palubný lístok a aj cestovný doklad. A ako bolo spomenuté vyššie - batožinu ti vyložiť nemusia, hlavne teda ak sa budeš držať tejto rady, že to ani neoznámiš personálu, tak ti ju nevyložia celkom určite a nemusíš sa počas medzipristátia ani len dostať z lietadla.

sisaka
22. aug 2024

Pár krat som išla s takýmto medzipristatim, doberali sme nejakých cestujúcich, ale my sme z lietadla nemohli vystúpiť. Tak si hlavne zisti, či môžeš v Lisabone z lietadla vystúpiť

slovakboy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ptvw
22. aug 2024

@slovakboy precitaj si to cele

Ako ti baby píšu vyššie, je možné že sa ti ani nepodarí vystúpiť, ak to máš od Janky travelhacker spred pár rokov skus jej napísať ci to vlastne ešte stále je možné a funguje to tak, minule mi odpísala do hodinky 🙂

slovakboy
22. aug 2024

@ptvw ok

abbey1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
abbey1
22. aug 2024

Jaj tak takto. Až teraz čítam, že sa nejedná o klasický kúpenú letenku, ale výmysel. To všetko mení. Kúp si letenku, tam kam potrebuješ a nevymyslaj hlúposti. Nie, nedovolia to nastúpiť s OP, ak budeš mat kúpenú letenku do Maroka.

ptvw
22. aug 2024

Ja by som ti označila tu najpovolanejsiu nech napíše ako to je 🙂
@kacusik69

smajliica
22. aug 2024

Len aby ťa tam nechali vystúpiť 🙈 a cez kiwi by som nekupovala ani lístky na autobus do Hornej Marikovej 😅

kajakamura26
22. aug 2024

@smajliica už som kúpila viacero a vždy v poriadku.. máš iné skúsenosti?

smajliica
22. aug 2024

Ja som cez to nikdy nekupovala ale poznám veľa ľudí čo s nimi mali veľké problémy. Ak všetko ide ako má tak je to v pohode, ale v prípade zrušenia letu, posunutia, zmeškania prestupu atď sú s nimi veľké problémy. Ja vždy kupujem priamo u leteckej spoločnosti.

autor
23. aug 2024

@ptvw nie je to od nej, bolo to napísané priamo na stránke kiwi. ale nakoniec som kúpila priamo cez ryanair do lisabonu, nebudem vymýšľať radšej 🙂

alkoholik
24. aug 2024

Hlavna otazka je cez aku spolocnost letite.
Je rozdiel wizz air a normalna spolocnost napr Austrian.
+ Ci sa jedna je jedno smernu letenku alebo spiatocnu.
Ak je to cez normalnu a vystupili by ste skor automaticky vam prepadne let spat. Ak by to bol let spat je to o.k
Napr sme mali kupene letenky z a do prahy. Let tam sme museli ist do Prahy,preleteli do vienna. Spat sme uz vystupili vo vienna. Ak mate podpalubnu batozinu treba pri odovzdavani nahlasit.

alkoholik
24. aug 2024

Aha uz chapem. Letenka cez kiwi bola lacnejsia ked ste dali smer Maroko? A let sa skladal z 2 letov kazda cez inu spolocnost ? Treba napisat presne. Len ako vam pisu cez kiwi ani wc papier. Pokial sa nic nepo je to jedno kde kupite. Ale ked sa pooo tak kiwi to bol des zazitok podpora nikdy viac.