Potrebujem na severný Cyprus pas?

3. okt 2024

Ahojte,neviete prosim,treba na Severny Cyprus pas,ci staci obciansky? Leti sa na Juzny Cyprus do Larnaky a potom sa ide autobusom.Dakujem pekne.

michaela412
3. okt 2024

Severný cyprus je Turecká časť, takže na hraniciach treba PAS

biba_18
3. okt 2024

treba

la_dolce_vita
3. okt 2024

Isla som t.r. na vylet z juzneho na severny busom a niektori ludia mali iba OP, co ma prekvapilo, vraj sa to da. Ale radsej by som volila pas. Je to samostatny stat, ktory uznalo iba Turecko.

slavomira236
3. okt 2024

Treba pas. Niektore lety maju dokonca medzipristatie v turecku a potom sa ide na severny cyprus..zda sa mi ze aj nam delegatka hovorila ze ak by sme chceli ist len na kratky vylet jednodnovy na severny cyprus staci obcianka ale uz by sa na tento vylet nevztahovalo ziadne poistenie. Ak ides priamo na severny cyprus na dovolenku treba pas.

luliu
3. okt 2024

Treba pas, nepustia ťa cez hranice

autor
3. okt 2024

Tak som volala do cestovky, staci obciansky. Letime do Larnaky , co je Juzny Cyprus a odtial cez hranicu na Severny Cyprus. Keby sa letelo priamo na Severny Cyprus, treba pas. Ale to sa leti len z Turecka.

luliu
3. okt 2024

Určite nie, z južného Cyprusu prechadzas cez hranice na severný. Každému jednému kontrolujú doklady. Vojak nastúpi do autobusu a kontroluje

princeznaayla
3. okt 2024

treba pas su to turci... nepustia ta cez hranicu...mozes s obcianskym na juzny..na severny potrebuješ jednoznacne pas, kde ti da stempel a tiez viza 30 dni-

zuzanaete
3. okt 2024

https://www.mzv.sk/cyprus
Na priechodoch (check points) medzi južnou a severnou časťou ostrova sa občania EÚ môžu preukazovať identifikačným preukazom alebo cestovným pasom.

ktobytobolpovedal
3. okt 2024

Urcite treba pas

la_dolce_vita
3. okt 2024

@zuzanaete presne tak, ak je letisko Larnaka ako ma aj autorka, tak staci op a takisto cez hranicu busom, ako som aj pisala vyssie. Nie je to Turecko. Je to samostatny cas, hoci neuznany.

la_dolce_vita
3. okt 2024

*ups, nie cas, ale stat samozrejme 🙂

la_dolce_vita
3. okt 2024

Autorka, presne tak, ta Larnaka je dolezita. Uzi si to, je tam krasne, hoci mne sa viac paci juzny, grecky.

slavomira236
3. okt 2024

Ak chces sluzby podobne turecku chod na sever ale ak krasne more a plaze vol juznu cast..ja som bola teraz prvy krat na juznom v lete a hned 2krat..cez aku cestovku chces ist?? Deti v lete pas nemali a v cestocke mi povedali ze na severny nie ,ze tam treba pas

slavomira236
3. okt 2024

@la_dolce_vita ale ak tam bude ubytovana je to cielova destinacia ten severny cyprus netreba pas?? Z nasho lietadla co sli na sever vsetci mali pasy.

la_dolce_vita
3. okt 2024

@slavomira236 tak som to pochopila, ze cez Larnaku netreba a nasledne v buse tiez nie, to som videla na vlastne oci. Let cez Turecko len s pasom.

luliu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
la_dolce_vita
3. okt 2024

@luliu citaj vyssie, co pise autorka. V cestovke by jej nepovedali hlupost. Ty si isla cez tu hranicu? Ja ano teraz v septembri.

memma
3. okt 2024

My sme tak šli minulý roka trebalo pásy. Normálne na hranici pozbierali pasy a my sme čakali v autobuse pokiaľ ich skontrolovali

ktobytobolpovedal
3. okt 2024

@la_dolce_vita my sme tiez isli a ano, potrebovali sme pasy. Tiez sme pristavali v larnake

luliu
3. okt 2024

@la_dolce_vita ja tiež, v tomto roku 2x a všetci mali pásy + bola to aj info z CK, že pásy sú nevyhnutné

luliu
3. okt 2024
la_dolce_vita
3. okt 2024

@luliu mna to samu prekvapilo, ze ludia dali do krabicky op. Aj som sa na to opytala. Ale my sme isli len na vylet. Ja vzdy nosim vsade radsej pas.

autor
3. okt 2024

@luliu a odkial je ten print screen? Na stranke mzv je, ze sa moze s obcianskym.

luliu
3. okt 2024

CK Satur, Severný Cyprus je Turecko, do Turecka potrebujeme pas

luliu
3. okt 2024

Detto Hydrotour

zuzanaete
3. okt 2024

@luliu Odkial beru tieto cestovky, ze sa do krajiny vstupuje?Lebo napr. aj Bubo ma na stranke rovnake info ako mzv a to, ze na prechod z juhu na sever cez check pointy staci obciansky. Ako osobne som tam nebola, ale tak mzv by malo mat tie spravne informacie.

yanabella
3. okt 2024

@luliu ano ak letite na dovolenku na Severny Cyprus tak je potrebny pas. Ak pechadzate pozemnou hranicou z juzneho na severny, tak mozte pouzit bud pas alebo obciansky.To je oficialne stanovisko ministerstva. To, ze niekde napise cestovka “cestovny pas” je irelevantne a nezahrna vsetky situacie, tym sa netreba riadit, dolezite je to co uvadza ministerstvo. A dalej, Severny cyprus nie je Turecko. Je to samostatny stat, ma svoju samospravu, prezidenta,vlajku,atd, hoci nie je uznany inymi statmi.

luliu
4. okt 2024

@yanabella tie CK lietajú na južný Cyprus a ide sa busom, vyžadujú to.

gab1sol
4. okt 2024

Boli sme v auguste - leteli sme do Larnaci a odtiaľ sme išli na Severný Cyprus a vyslovene nás upozornili, že musíme mať pas. Počas transportu nám ich vyzbierali a na hraniciach išli k colníkom. To isté cesta naspäť. Na druhej strane, Grécku hranicu pomáhajú strážiť Briti a delegáti sledujú, že posledné obdobie (po Brexite) tú hranicu EÚ už tak poctivo nekontrolujú. Ale z nášho turnusu mali pas všetci, takže neviem povedať, aká by bola reakcia na OP.