Moje dieťa sa nevozí v kočíku asi od 1,5 roka. Na jeseň sme boli na dovolenke v AT, mali sme tam požičaný golfáč a on si to doslova užíval, sa nechal voziť 😀
To mal 2 roky 3 mesiace. V lete ideme prvý krát k moru s ním a rozmýšľam, či si tam mám zobrať kočiar, na večerné prechádzky a podobne, či ten kočiar využijem.
(Musela by som si kúpiť, alebo požičať, tak či sa mi to oplatí 😉
Ja mam opacny nazor 😀 Obe deti som vozila do 3rokov,nemala som s tym problem.Syn mal 3roky a 4mesiace ked sme boli na dovolenke a golfac som mala a veru sme ho vyuzili,aj si tam pospal.Ale to sme boli v Londýne takze to bolo trocha ine. Je to skor na tebe,ja som odmietala nosit unavene dieta na rukach alebo pocuvat neunavne mrncanie a mrzutost z unavy,radsej som mala golfac kde sa mládenec najedol,oddychol a vsetci boli spokojni.
ak idete lietadlom,tak je to praktickejšie s kočiarom-presuny,meškania,únava.....a aj tie večerné prechádzky,výlety,vietor od mora,atd. odporúčam jednoznačne maclaren 😉
za mna jednoznacne ano aj pre starsie a vobec si nemyslim ze je to divne..... vecer na prechadzku posediet dietatko krasne spi v kociku a potom len prelozim
Ja by som kočík určite zobrala, najma ak chcete pochodiť aj nejaké pamiatky alebo plánujete nejaké dlhšie prechádzky, ked bude unavený, nebudete ho musieť vláčiť na rukách. Moj si vedel aj ako 3ročný v kočíku cez obed pospať, v postielke nespal cez obed od 1,5 roka vôbec.
Urcite sa bez neho zaobides, otazka je ci ti este poobede spava, tiez mam skoro trojrocnu, v kociku sa nevozi vobec, ale poobede vzdy zaspi a kedze odmietame byt cez vikendy doma tak ju vzdy dame do kocika, Nebyt poobednajsieho spanku uz je kocik prec.
Ja dcerku uz priblizne rok v kočiku nevozim,ani minuly rok na dovolenke pri mori sme uz kocik nemali (mala 2,5 roka) ale musim uprimne priznat ze su situacie kedy by sa nam zisiel 🙂 nie preto ze by nepresla vecer na prechadzke,alebo vylete ale skor ako riesenie obedneho spanku,alebo mozno ze by sme vecer mohli ostat v meste dlhšie a zaspinka v kočiku,len poviem uprimne mne to prijde velmi zvlaštne voziť trojročne dieta v kočiku 😒 vždy som sa nad tym pozastavovala,aj na dovolenkach a teraz aj ked to z určiteho hladiska pochopiť viem,lebo sama si uvedomujem tie vyhody,tak skor sa snazim prisposobit malej aby sme to zvladli bez kočika,na vylety chodime od rana do cca druhej a v aute sa vyspi cestou na hotel alebo potom az od stvrtej a do vecera ,nevydrzi dlhsie ako do desiatej ale nejak nas to neobtazuje 🙂 v každom prijpade si sprav podla seba,co ti vyhovuje,videla som ludi ktorí prave na promenadach pri mori mali v kočikoch deti aj starsie ako štyri roky
ja by som kocik urcite zobrala, najma ked budete chciet opstat dlhsie na promenade, ci v restauracii (zabudnite na rezim, dovolenka je dovolenka)...tak dieta moze v pripade potreby kludne vo voziku aj zspat
Ja neberiem kocik od 2 rokov na dovolenky a ani nechybal.
Ano, urcite zober kocik, ak neplanujete o 20,00 zalahnut, lebo dieta bude unavene. Na vecernej prechadzke moze v kociku zaspat a vy sa poprechadzat, posediet, dat vinko....mam skusenost, naozaj doporucujem
my chodime kazdy rok do talianska a vecer po vecery sa chodime prechadzat takze kocik sa zide. tam sa vozia aj starsie deti v kocikoch. deti su po celom dni na slnku aj unavenejsie ako cez normalne dni. ale napriklad ten hotel kam my chodievame minule leto nakupil golface na pozicanie takze netreba brat vlastny skus sa popytat v hoteli.
Pozri,to je take individualne... Pri synovi sme nepotrebovali uz po 2.r. Pri dcerke budeme urcite potrebovat,ta nevladze (nechce?) tolko chodit..
Takze ty musis vediet.
na dovolenku jednoznacne ano! neviem si vynachvalit, ked mi dcerka zaspala v kociku a my sme este mohli v meste posediet, prejst sa a pod. Potom sme ju len premiestnili do postele. Asi by mi bolo luto chodit na dovolenke spat o osmej, ked uz bola dcerka po celom aktivnom dni na slnku/pri mori unavena 😉 My mame Maclaren, a ten je dostatocne priestranny aj pre starsie deti a da sa dat do polohy uplneho lahu. Odporucam!! 😉
@alenockas my sme vozili aj v 3.5 - ale to boli hory ... dieta uz nieco pochodi ale komu sa chce na dovolenke sa motat v okruhu 500m od ubytovania ... a aj nosic je uz nepouzitelny, lebo dieta je poriadne tazke ...takze zalezi od vasich planov, ci budete hlavne lezat na plazi a vecer kukat telku alebo ste trosku aktivnejsi a chcete aj nieco pochodit
Ono asi aj dosť záleží na tom kam presne idete. My sme boli v lete pri mori keď mala dcérka 20 mes. a kočík sme nebrali. Dlho som uvažovala, či brať, či nie a potom som bola rada, že som tú opachu nechala doma 🙂 Miesto nášho pobytu bolo dosť uzavreté, všade sme mali blízko, dcérka bola nadšená voľnosťou pohybu 😀 Samozrejme poobede ešte spávala, to sme absolvovali na izbe. Ak by sme sa však ubytovali v neďalekom mestečku, tak by som zrejme kočík zobrala, pojem chodníky moc nepoznali, medzi turistami sa motali skútre, motorky a zásobovacie vozidlá...tam to bolo dosť nebezpečné.
ani moj sa nejak extra nevozí,ale na tú dovču som kúpila použitý golfáč,s možnosťou dať do lahu,ak by sme šli v čase spánku niekam na výlet..mám aj športový,ale zbytočne ťažká opacha do lietadla..
My budeme tento rok tiez riesit tento problem....dokonca pri dvoch detoch...maly bude mat v lete 2 roky....ten ho bude urcite potrebovat....on si lubi este poobede pospat....u dcerky (ta bude mat v marci 4 rocky) si nie som ista....ta uz cez den nespi...ale kedze aj my si chceme tu dovolenku trosku uzit, a nemat vecierku o osmej, tak fakt neviem.....po celodennom pobyte na slnku + more, bude urcite unavena...takze my asi budeme nuteny tahat dva....este som nad tym takto nerozmyslala...a teraz ked sa o tom bavime, mam z tych dvoch kocikov normalne mraz na chrbte 😀 😀 ideme sice autom, ale aj tak 😀 budeme musiet nad tym s MM porozmyslat, ako to vyriesime.....
Ahoj tak toto som ja riesila pred niekolkymi rokmi. Dcera mala vtedy 2 roky a 7 mesiacov. Leteli sme do Turecka Antalie vo vecernych hodinach. Kocik som nakoniec zobrala. A co cert nechcel pocas letu prasklo celne sklo na lietadle. Museli sme nudzovo pristat v Burgase a stravit celu noc tam na letisku. Dakovala som bohu, ze som ho zobrala a aspon dcera sa mala kde vyspat. Ale samozrejme sme ho vyuzili aj po veceroch. Do vacsieho nakupneho centra to bolo dost daleko. Tiez ma pol rodiny zhukalo, ze naco mi bude.
Určite by som kočík zobrala.Cestovali sme takto trikrát a vždy bol potrebný.Hlavne ak plánujete nejaký výlet,alebo dlhšie prechádzky.Nechcela by som stráviť celú dovolenku len v rezorte... 😉
ty si najlepšie poznáš svoje dieťa... ja osobne by som trojročné zdravé dieťa v kočíku nevozila ani náhodou, ale určite sa tu nájde dosť takých, ktoré to v pohode praktizujú... sprav podľa seba.