Ak chceme ísť do Rakúska do Family parku, potrebujú deti pas? Ďakujem
Samozrejme , pas alebo OP s fotkou
@sunnygirl44 do každej cudziny (ciže aj do Rakúska či ČR) deti potrebujú to isté, čo dospelí. Čiže ak stačí dospelému OP, stačí aj dieťaťu (samozrejme OP s fotkou).
Je to zahranicie? Je. Takze aj deti potrebuju doklad - pas alebo op s fotkou. Do Rakuska by som to bez dokladov neriskovala. Stale kontroluju hranice. Chodime casto, zatial nam doklady nekontrolovali, ale clovek nikdy nevie. Uz som videla, kedy autu pred nami kontrolovali doklady.
Daj im spravit op s fotkou do 2 dni /27€, je to lacnejsie ako 2dnový pas
A hlavne neriskuj bez dokladu, v poslednej dobe Rakusania zvyknu dost kontrolovat (chodim cez hranice 2-3x tyzdenne).
Veru som nikdy nič pre deti nemala. Teda ked sme šli do Family parku. Len poistenie.
@martinka13 to sa máš teda čím chváliť, viac šťastia ako rozumu.
@4stanka4 nechválim sa a myslím, že rozumu mám dosť. Nechápem, prečo má urážaš. S deťmi cestujeme po svete, ale na pár hodinový výlet ( do Rakuska alebo Čiech) som proste pas nebrala, keď boli 4-5 ročné. Nikdy mi nikto nič nekontroloval. Toľko moja mnohoročná skúsenosť.
@martinka13 tak to si mala stastie 🙂 ini ho nemali a museli nie jednoducho dokazovat, ze deti su ich (ako si to ti colnici overia, ked nemas cestovny doklad)
@martinka13 zjavne toho rozumu moc nemas...
@4stanka4 tiez nechapem,cez hranice s detmi bez dokladov,fakt viac odvahy ako rozumu
@martinka13 nie, nechváliš len zdielaš svoju hlúposť
viackrat zvyknem vybehnut do AT ked som u brata - zije v BA. Kedze pravidelne som nebravala pasy - a ano, parkrat sli deti len tak, bez dokladu -- som sa nastvala a dala im spravit OP s fotkou - tie nosim v penazenke. Takze uz nahodny vylet do AT je s dokladmi ako ma byt ;) a potvrdzujem slova
@simsalabim - coraz castejsie kontroluju hranice a dokonca uz som musela stahovat aj vsetky okna - mam tonovane skla vzadu - co sa mi uz roky nestalo. A doklady chceli iba vidiet, ze su - nekontrolovali. Takze uz by som bez dokladov len tak nesla
@martinka13 tak ty si teda zabila 🤦🏻♀️. Fakt si mala šťastie. To môžem povedať aj ja,že nikdy nás počas cesty do AT nekontrolovali na doklady,ale neodvážila by som sa nevziať.
@kaktusik007 to sťahovanie okien je od minulého roka,keď sem prichádzali migranti
@tetapetra no ja som zacala chodit castejsie do AT na jesen a az teraz sa mi stalo prvy krat, ze chceli okna dolu
@martinka13 Prosim, aky je rozdiel na hraniciach, ked idem iba par km na otocku a ked idem na 2 tyzdnovu dovolenku? Rovnako prekracujem hranice. Rovnako potrebujem doklady. Je taky problem ich zakazdym zobrat, ked ides za hranice, ked uz ich mas? Ak mas pas pre deti a nechce sa ti to stale riesit, tak im daj urobit op. Op v penazenke nezavadzia.
@kaktusik007 vážne? Tak ja som fešákov vychytala asi aj za teba 😁
@martinka13 Pred kolkymi rokmi boli tvoje deti male? Lebo neda sa porovnavat situacia teraz a vtedy. Teraz stale kontroluju hranice. Ak prejdeme hranice do 10 minut, tak to uz neberieme ani ako zdrzanie.
@martinka13 Človeče, už som si myslela, že som tu čítala všetko, ale aby niekto nebral deťom pas do cudziny "na pár hodinový výlet" 🤦 Napr. v Zoo v ČR chceli od nás pri vstupnom pre potvrdenie veku pas. A ako chceš legitimovať deti, keď sa niečo stane? Poistením? Vážne?
@autorka prosím ťa, vážne treba pas alebo OP s fotkou, ako ti tu píšu ostatné dievčatá
@kaktusik007 ja som nedavno otvarala aj kufor...
Minule chceli odo mna aj potvrdenie ze deti su moje...
Nie, nepotrebujú deti pas. Stačí OP s fotkou.