Poreč s deťmi

22. jún 2024

Ahojte, plánujeme dovolenku v Chorvátsku, pôvodne sme chceli ísť do Crikvenice , ale teraz nám padol do oka aj Poreč.. Blízkosťou aj tým, že je tam historické centrum. Oplatí sa tam ísť s malými deťmi (2 roky a cca 5 mesiacov v čase dovolenky)? Nájdeme pozvoľnú príjemnú pláž, kde sa dá schovať aj v tieni borovíc? Pripadne ktoru konkrétnu pláž odporúčate, aby som vedela, v ktorej lokalite hľadať ubytovanie...... Ďakujem pekne za nápady ☺️

cukroska
22. jún 2024

Poreč je nádherný za mňa neporovnateľne krajší ako Crikvenica.Je tam viac pláží aj pozvoľné vstupy do mora a klasické kamienky betón. Na plážach detské ihriská a večerné prechádzky pp promenáde sú top. Určite sa Vám bude páčiť a malá sa zabaví s kamienkami na pláži. My sme mali malý bazénik a kopec hračiek,ale malý mal len rok. Ale po prvej dovolenke vo štvorici už dmr usúdili,že ux len piesok,😄 A do chorvátska sme sa vrátili až 13 rokov neskôr 😃

autor
22. jún 2024

@cukroska ďakujem pekne za odpoveď ☺️ veľmi si ma potešila ☺️aj by si vedela povedať konkrétne , ktoré pláže sú s pozvolnym vstupom a kamienkami?
My sme vlani (vtedy mal starší 1rok) boli aj na piesočnatej aj kamienkovej plážu, no mna znervoznuje, že všade je piesok, deti neviem umyť, aby znova neboli od piesku.... Nám tie kamienky viac vyhovovali 😉

h2
22. jún 2024

Tam je nádherne! Zo všetkých miest, kde som bola v Chorvátsku, sa mi tam páčilo najviac. Borovice rastú v celom okolí. Vstupy do mora sú tam rôzne, aj pozvoľné, aj betónové "pláže" s rebríkmi, ale všetko veľmi dobre upravené, na plážach bežne sprchy so sladkou vodou...

cukroska
22. jún 2024

Veď práveže neviem. Ja si nikdy nekde nepamätám pláže 😃Áno to je pravda,že piesok smr mali vždy všade a prvé ci bolo sprchovať sa všade,ale my sme mali radí piesok a hlavne kvôli vstupu do mora. Určite nebude ľutovať nádherné Prímorské letovisko. Nám sa napríklad Crikvenica veľmi nepáčila tie vstupy do mora,skaly,betón úzke pláže. Ale Chorvátsko je nádherné to áno.

drobcek8
25. jún 2024

@cukroska Ahoj a v ktorej časti Crikvenice si bola? Lebo my sme boli v Crikvenici 3x a je tam riadne dlhá a široká pláž všade s borovicami 🙈 Pozvolný vstup do mora s kamienkami, aj pieskom a betónové pláže tam ani neboli. Úplne super pre deti 🙂

drobcek8
25. jún 2024

Aj my ideme tento rok do Poreču. Tiež som zvedavá, ako tam bude. My ideme do hotela Park Plava Laguna. Sú pri ňom betónové pláže a jedna piesková. Ja si vždy pláže pozerám na mapke. Práveže Crikvenica mi príde viac pre deti. Apartmány sú hneď pri promenáde a pláži, ale zase centrum mi príde podľa fotiek krajšie v Poreči. Niečo popozeraj na bookingu, ak bude ešte niečo voľné 🙂

cukroska
25. jún 2024

@drobcek8 To si už nepamätám vôbec bolo to 14 rokov dozadu. Mladší mal rok.Musela by som zaloviť v spomienkac .Viem,že sme chodili na pláž aj na detské ihrisko a bola taká veľká drevená loď. Ako bolo super,ale potom sme išli na ostrov Krk a tam.sa nám páčilo oveľa viac. Myslím,že od toho Chorvátska sme si povedali,že kamienky v žiadnom prípade ken piesok 😄 A naozaj v Chorvátsku sme boli až ked deti vyrástli a tak medzi coronou .A to sne si uz vybrali iné niečo to co sme chceli ked deti odrastú a viac spoznať a pochodiť Chorvátsko. A bolo to neskutočne krásne. Zamilovala sim sa do Primoštenu aj Trogiru a plno ďalších krásnych destinácií sme navštívili vtedy.

drobcek8
25. jún 2024

@cukroska Áno, tak to bolo už dávno. Aj my sme boli na Krku v Baške, v Trogire. Sú to pekné mestá 🙂 Do Primoštenu sme mali ísť tento rok, ale nenašli sme už dobré ubytovanie, tak o rok 😂

cukroska
25. jún 2024

@drobcek8 áno tam je málo ubytovania ,respektive hneď sa vypredá aj cez Booking. Ale je nádherný mne sa tam strašne páči.