Poraďte mi s batožinou

drutyn
4. aug 2018

Ahojte ,letím s malým na dovolenku a batožina na jedného môže mať max hmotnosť 15kg. Ale môžem mať v jedno veľkom kufri spolu 30 kg ,ako keby spočítané jeho a moje kg ? Ďakujem.

lukymiska
4. aug 2018

@drutyn áno môže to tak byť. Aj ja som to tak mala spolu s dcérou 😊

drutyn
autor
4. aug 2018

@lukymiska super, ďakujem za odpoveď 🙂

miirca
4. aug 2018

@drutyn treba si to zistit, ako to ma spolocnost, ktorou letis, nie pri vsetkych je to samozrejmost, tak aby si nebola prekvapena,,, treba precitat podmienky k letu a bahozine

babi81
4. aug 2018

@drutyn musis mat 2ks batoziny po 15kg

najinka
4. aug 2018

Zavisi, s kym letis. Niektore cestovky ak ides na dovolenku, napisu v pokynoch, ze mozes mat bud dve po 15 alebo jednu 30kg..ak letis napr.ryanairom, musis mat 2 kufre po 15kg

sense
4. aug 2018

Treba zistit u spolocnosti, ja som letela viacerymi a nedalo sa to mat v jednej viacej...hoci bolo 2x 20kg

jankalukasova
4. aug 2018

@drutyn zalezi od spolocnosti. S travelservisom sme bezne lietali s jednym 30kg kufrom. On ten hardcase sam o sebe dost vazi a tym ubera moznost naplnit ho. Mali sme tak dva polopradne kufre... tak sme to supli do jedneho, este stale nebol plny a usetrili sme tak vahu jedneho kufra.

sissy27
4. aug 2018

@drutyn štandardne nemôžeš - kvôli pracovníkom, ktorí s tou batožinou musia fyzicky manipulovať. Takže aby si nebola prekvapená, že ti dajú zaplatiť nadváhu a nie je to málo. Zisti si priamo u leteckej spoločnosti (nie v cestovke, ani na mk, priamo u leteckej spoločnosti, ktorá zabezpečuje dopravu), aké majú podmienky. Ale vo väčšine zaplatíš nadváhu batožiny a pri 10-15kg to bude možno aj cena celej dovolenky.

karajazviny
4. aug 2018

@drutyn presne, radšej zistiť priamo u leteckej spoločnosti...ja kým som nás pobalila som aj 5x čítala bo mňa zaujímalo ako je to aj s kočíkom...takto sa odpoveď nedozvieš, pokiaľ nenapíšeš spoločnosť...každá jedna odpoveď bude hop alebo trop 😊

prasiatko30
4. aug 2018

Presne ako hovori @sissy27 mne tiez povedali ze viac ako 22-23 kg kufor nemoze mat koli pracovnikom co pracuju s batozinou a ak je tazsi musi sa checkovat ako nadrozmerna batozina.
Treba sa opytat priamo spolocnosti

lulu112
6. aug 2018

radšej si to zisti my ked sme sa pýtali s priateľom tak nám povedali že ak sa balíme do jednej batožiny tak to musí byť 15kg. možte sa aj 3ja pobaliť aj tak to vraj musí mať 15kg batožina na hlavu

sisaka
6. aug 2018

Neriaď sa skúsenosťami ľudí na MK, aby si nebola nemilo prekvapená na letisku, keď budete musieť zaplatiť horibilnú sumu za jeden kufor. Bežné letecké spoločnosti majú stanovenú max hmotnosť batožiny (žiadne sčítavanie a rozratavanie na členov rodiny) koli ľuďom, ktorí sa s tými kuframi musia naťahovať a hocičo nad treba zaplatiť a nie je to žiaden symbolicky poplatok
Miesto čakania na odpoved od ľudí, čo s vašou leteckou spoločnosťou pravdepodobne ani nikdy neleteli stačí otvoriť si stránku danej spoločnosti a v priebehu 20 sekúnd budeš mat hodnovernú info, na ktorú sa môžeš 100 % spoľahnúť.