Ahoj všetci,
Moja dcéra letí v septembri na výmenný pobyt do Malagy. Ja som ešte nikdy neletela a ani ona. Letenku som jej kúpila online. Zaklikla som skoro všetko, aby ona mala čo najmenej na letisku. Dala som aj online checking. Mám zatiaľ len doklad o zakúpení letenky. A letenka aj s miestom by mala prísť pár dní pred odletom.
Ako sa robí online checking? Dá sa to zvládnuť?
Potom, keď byde na letisku je aký postup?
Ja som asi vo väčšom strese ako dcera, stále o tom rozmýšľam či to zvládne aj 15-ročné dievča.
1-2 dni pred odletom si urobte online check in cez stranku leteckej spolocnosti..je to velmi jednoduche..na zakladr toho sa vam vystavi letenka aj s miestenkou..to si je potom potrebne vytlacit alebo stiahnut do telefonu...na letisku budu snimat kod na letenke..Na letisku je to tiez jednoduche..je potrebne si pozriet GATE a cislo letu...odporucam byt na letisku skor cca 2 hodky aj ked ste odtial este neleteli..po prichode na letisko je potrebne prejst pasovou kontrolou ( neviem ci ma aj velku batozinu, ak ano tu treba odovzdat skor ). Kludne mi napiste ak nebudete vediet ako s online check in a podobne ;)
@lucinka5051 Ja som kupovala letenku cez "eSky" prišla mi len faktúra za letenku...je tam len číslo letu...meno dcéry, dátum odletu a príletu. Má aj batožinu letí na pol roka...dala som jej tu najväčšiu 32kg.
Kontaktuj predajcu, keby si kupovala priamo od leteckej spolocnosti mas v aplikacii priame miesto aj online checkin. Zaroven by ti priamo aj chodili oznami na aky gate ist, o posune letu a pod
Ak sa nemylim esky je portal na predaj leteniek.. potvrdenie co vam prislo by malo obsahovat nazov leteckej spolocnosti ktorou letite.
@lucinka5051 mám len toto
Ja by som im zavolala na infolinku alebo im napisala ze o aku letecku spolocnost ide (a informovala sa ohladom check in nakolko to sa robi priamo na oficialne stranke spolocnosti)... citam ze s esky su dost problemy tak asi cim skor...potom kludne napiste ked vam daju vediet
preco si sa neporadila dopredu? Ak by si objednala priamo cez letecku spolocnost, tak ta to vyjde lacnejsie a mas hned v emaily rezervacne cislo, cas odletu, a vsetky dalsie potrebne informacie. Cez tieto pseudostranky typu Esky alebo Kiwi si akurat vyrabas zbytocne starosti
Potrebujes mat meno leteckej spolocnosti+rezervacne cislo, a potom uz vsetko robis cez stranku leteckej spolocnosti. Nabuduce sa spytaj dopredu a poradime ti, je nas tu vela, co velmi casto cestujeme a mame skusenosti
a niekto vam povedal, ze letenka aj s miestom pride neskor? lebo vo vacsine spolocnosti to je predmetom online check in, ze si vyberies aj miesto a pod. - online check in sa robi na zaklade rezervacneho kodu, ktory pride do mailu a je sucastou toho potvrdenia o zakupeni letenky, nie na zaklade letenky, ta je vysledkom online check inu 🙂 cez aku spolocnost leti?
a ked pride na letisko, tak postup zalezi od toho ci ma aj podpalubnu batozinu alebo nie - ma?