Maminky, pomohlo vám more v chorobnosti dieťaťa? Ktoré konkrétne? Ďakujem.
záleží pri akom ochorení....nám pomohlo na kožné problémy a zahlienenie+kašeľ....chodíme do destinácií so stredomorskou klímou a južnejšie, mne je v Chorvátsku "zima" 🙂, hoci sa mi tam veľmi páči
@nikolal no asi na mori nezáleží....striedame to, prešli sme niekoľko južných gréckych ostrovov, najviac sa nám páčil Rodos, Kréta, juh Talianska - Kalábriu, Turecko- Side, Egypt - Makadi, jednoducho všade tam, kde je v lete stabilne teplo a vlhko.....Chorvátsko je v pohode, no v lete nemusí vyjsť počasie, my sme boli a chladno viac ako na Svk....na dýchanie nám pomohli aj soľné jaskyne, napr. v Sklených Tepliciach, ale aj hory - páči sa nám v Tatrách, hlavne na jar, pomohlo aj otužovanie - jednoducho, ak nie je teplota, dieťa naobliekať aj v zime a von na vzduch
Syn mal ako dieťa problém s prieduškami - časté zápaly, asi tak 8 krát do roka s vysokými horúčkami 40, a nikdy nestačili 1 antibiotiká. Lekárka odporučila more - že to by mohlo pomôcť, ale nikdy sme neboli. more nešpecifikovala - asi to je jedno. Syn z toho vyrástol.....
my chodime a nam to pomaha, ale rovnako nam pomaha ist aj do tatier v zime... cize chodime na velku noc na 4 dni do talianska (jasne nekupeme sa, staci morsky vzduch) v zime sem tam na vikend do Tatier. Pomaha aj solna jaskyna. Ide o vzduch, tieto mestske vzduchy su hrozne zaprasene, spinave... V lete ideme kam sa podari casovo, aj balaton je fajn, dokonca ked porovnam s nasimi dovolenkami v chorvatsku tak aj lepsie...
@malabiba mne je tiez v chorvatsku zima, ja som tam tak strasne ochorela, ze hroza.. mna tam nik nedostane :P more sme mali studene uplne na zaciatku augusta, ako v Hrone a nie mori (boli sme na makarskej) 🙂
chodíme každý rok a nevšimla som si, že by to nejako výnimočne pomáhalo, možno na chvíľu a v zime to už bolo po starom, zázraky nečakaj.
@tamia ja naozaj odporucam zimne hory 🙂)) nam to velmi pomaha.... akurat to je v strede "chorobneho" obdobia.
Ja som s chlapcom chodila pravidelne do Tatier. Kazde tri mesiace aspon na 14 dni a skusili sme aj more Egypt- Taba v oktobri a boli sme zdravi celu zimu a jar.
@lenkakulbakova každé tri mesiace na 14 dní? si nikde nepracovala? platila vám tieto poisťovňa? Sorry ale veľmi nákladné na peniaze a náročné na čas, ako zamestnaná určite by mi zamestávateľ nepovolil toľko chýbať v práci. ALebo ste milionári? 🙂
na dýchacie cesty pomohlo, Bulharsko a Sicília
Bola a este som na materskej. Financne to bolo dost narocne ale ak to dieta potrebuje tak peniaze musia byt. Chlapcovi to preplatila poistovna ja som si vsetko hradila sama
@nikolal ja byvam 10 min. od oceana. Dcera byva castejsie nachladena ako syn 3-4 krat do roka, a plaz pomaha vtedy, ked je dieta prave zahlienene. Nam staci ist na plaz hlavne ked je vlhko a do 30 min. vsetko vyteka, do 24hod. je po nachladeni. V zime jej to trva 2-3 dni. Syn ma lepsiu imunitu jemu aj v zime to prejde do 24hod. a chodia do kolektivu, koli chorobe vynechaju tak 1 den do roka. Tu vsade v nasom meste je tak vlhko v lete, ze aj v tieni sa clovek poti. Podla mna tyzdnova dovolenka raz do roka nepomoze imunite, len prave vtedy moze odhlienit ale o tyzden, dva moze prist dalsi virus a znova to iste. Radsej vetraj aby bol kazdu noc cerstvy vzduch, v zime aj lete, Tatry, ked je nachladena, stale maj v dome pusteny zvlhcovac hlavne v noci ked spi (ja o pol noci vypinam ale predtym par hodin ho mam pusteny a na noc dam mokry uterak na radiator) urcite to pomaha. Pozri si mesta aka je tam v lete vlhkost, a vyber podla toho, lebo prave to vlhko potrebuje.
Tazko povedat, chodime kazdy rok aj more aj hory a niektory rok je lepsi v chorobnosti a ine horsie. Niekedy je aj viac lepsich ci horsich rokov po sebe, bez ohladu na more.
Ako tu uz bolo pisane, aj nam viackrat nam prekazatelne pomohlo ist na dovolenku chory, teda silne zahlienene deti, raz dokonca s teplotami a tam to hned zmizlo. Cize more pomoze s liecbou, ale ci to ze clovek dycha 2-3t do roka morsky vzduch ma dosah na imunitu celorocnu si dovolim pochybovat. Je to zdrave, samo o sebe, urcite ano, je to fajn a prijemne, nieco to urcite urobi, ale zase taky zazrak a vseliek to nie je. Ale viera a sugescia robia hodne 🙂
Radsej by som vsak vsadila na zdravsi zivotny styl celkovo, a na byvanie v menej zatazenych oblastiach.
ja si myslim ze nam ano, ale tiez to nemozem povedat so 100% istotou, mozno by sme na tom boli rovnako kebyze nechodime
@nikolal my sme chodili do Grecka , ked sme boli mali, mali sme v kuse usi, hrdlo chytene...pomohlo... boli sme chori max raz za rok... teraz zijem v Chorvatsku uz 10 leto, siesty cely rok a je to katastrofa... ked dam malu do skolky, chystam sa na vselijake testy na alergie a pod.