Poľsko pri mori

gelifil
23. jan 2022

Boli ste niekto? Čo odporúčate? Aká je teplota vody?A vlastne...všetko 🙂 Vopred ďakujem"

sorciera24
23. jan 2022

tu sa pridam, lebo tiež zvazujem...🙂

gelifil
autor
23. jan 2022
lenkamatkova
23. jan 2022

Ja som bola a odporúčam nadovšetko 🙂 Boli sme v meste Gdansk, úplná nádhera. Keď som tam boli, Slovensko sužovali teploty 35°C, tam bolo príjemných 23. Voda bola extrémne ľadová, kúpali sa len otužilci a tulene 🙂 Ale je to Baltské more, žiadny Jadran. Toľko výletov a zážitkov som si odniesla, určite sa tam vrátim.

gelifil
autor
23. jan 2022

@lenkamatkova jaaaaaaaaj !!!zimaaaaaaaa

miskin8787
23. jan 2022

My sme boli taktiež v Gdansku a bolo horúco, more príjemne teplé. Počasie nie je také stabilné, ako na juhu, takže v tomto je to trochu risk. Ale dá sa tam veľa zažiť, popozerať po okolí. Takisto odporúčam.

sykoroka_dizajn
23. jan 2022

Bola som kedysi dávno.vzduch bol okolo 30, Zrovná bolo chladnejšie leto aj u nás. More je studenšie s tým treba pocitat a treba ísť až tak august, nie na začiatku leta… vtedy je voda pre väčšinu ľudí studena. Ale inak je to tam super, kvalitne ubytko aj jedlo a za lacný peniaz. Atrakcie, perfektne bolo tulenarium na polostrove Hel. More nie je nejaké priezračne ale vôbec to nie je take hrozne. Myslím som zažila horšie na blbých lokalitách v Taliansku alebo v Španielsku a hlavne tam nežije nič jedovaté, medúzy sú ale sú neškodne, poľské deti sa tam s nimi ohadzuju celé dni. Napr v Španielsku už do mora nevlezem, tak ma doprhlili medúzy že som mala pluzgiere dva dni.

sorciera24
23. jan 2022

@sykoroka_dizajn
@miskin8787
@lenkamatkova baby a mate aj nejaky typ na dobre, lacne ubytko pri Gdansku, Sopot,.... kde sa vam pacilo?

cicuca
23. jan 2022

📌

zuzzinkaa
23. jan 2022

@gelifil och ja som sa do gdansku zamilovalaaaaa. Prenádherné mesto, isto ho neobídte 😍 mám prianie sa do Poľska vracať každý rok.
Ale tak ako baby píšu more studené, porovnateľné pre mna s holandskym morom, tiež len pre otuzilcov. Nám to ale vôbec nevadilo, ja neznášam teplo a tak bola cely čas taká príjemná klíma. Dali sme si taký trip Gdansk-Sopot-Gdyna-Hel a Poľskú púšť.

lenkamatkova
24. jan 2022

@sorciera24 no my sme mali lacný penzión s raňajkami pár minút pešo od električkovej zastávky (všade sme chodili ich dopravou). Snažila som sa nájsť ten penzión na internete, ale nenašla som ho, neviem čo sa s nimi stalo. Riešili sme to cez booking.com je tam toho veľa, už len vybrať.
Ak by ste tiež cestovali po meste mestskou dopravou, odporúčam naozaj. Dostali sme sa všade a lacno bez problémov.

kacusik69
26. jan 2022

boli sme vo Wladyslawowe a na polostrove Hel, v druhej polovici augusta, teplota uz trochu nizsia, aj pocasie premenlive, voda celkom studena ale kupatelna aj pre menej otuzilych 🙂

basska_b
26. jan 2022

Ja som bola v Lebe v strede jula a je to moj sen sa tam zas vratit. Nedaleko od Gdanska, v mestecku to zije, vsakovake atrakcie, ale na plazi sa da ist trochu dalej a bozsky klud. Co sa tyka kupania, tak su dni a dni, ktore mozu nasledovat bezprostredne po sebe: jeden den fuka a do mora prisla nejaka studena vlna, dalsi den 32 stupnov a prijemna vodicka. Ja som celkom horkokrvny otuzilec, mne to nevadi.
Pozor, ceny ubytka v juli a auguste dvojnasobne oproti napr. junu

zaba21
29. jan 2022

Bola som pri Balte v roku 2003 a spomínam na túto dovolenku rada, my sme boli najprv vo Varšave pár dní a potom sme sa presunuli k moru. Boli sme začiatkom leta, celkovo bolo chladnejšie aj more bolo studené, určite odporúčam zobrať si oblečenie aj na chladné dni. Navštívili sme Gdansk, Sopot a tiež odporúčam navštíviť zámok Malbork. Pláže boli v oblasti kde sme boli, široké čisté, neďaleko les. V okolí boli aj cyklotrasy.

juro61
18. feb 2022

Zdravím chcel by som navštíviť v auguste Poľsky poloostrov Hel aké tam býva počasie

basska_b
19. feb 2022

@juro61 Pozri tu
https://www.gdzie-i-kiedy.pl/when/europa/polska...
Ja som bola pri Balte dvakrat v juli a vtedy bol riadny hic, do 30 stupnov. More pre otuzilych, ale dalo sa 🙂

gelifil
autor
19. feb 2022

@basska_b a ako dávno to bolo?

basska_b
19. feb 2022

@gelifil 2013 a 2016... mohlo sa to pomenit odvtedy, no teplota podla mna len rastie v dosledku oteplovania. Teraz 2022 by som chcela zas ist, no 10 hodin v aute s malymi detmi je asi prilis narocne

gelifil
autor
19. feb 2022

@basska_b kdesi som citala, ze prve julove tzydne su dazdive....ved dakde prespite po ceste

akvi
19. feb 2022

@gelifil tak ja sa pridávam k zamilovaným do Gdanska a okolia. Odporúčam tam ísť všetkými desiatimi. Ale, určite nie v sezóne. Vtedy je tam doslova, ale úplne doslova hlava na hlave. My sme sli prvý septembrový týždeň. Vtedy tam nebol skoro nik, pláže sme mali čisto pre seba, niečo prenadherne to bolo. Prešli sme cely sever, gdanske pláže asi tri sme skusili a potom sme sli na polostrov Hel. Okamžite by som sa tam presťahovala 🤩🥰 S ubytovaním mimo sezóny nebol žiadny problém, my sme spali na 3 roznych miestach, pretože cestou sme sa zastavovali na malé výlety, ako Krakow a Vielicka, potom Varšava, Malbork atd.. V sezóne bude podľa mňa problém v Gdansku a na Heli, to by som neriskovala. My sme si ubytko vyberali doslova za jazdy. No a more, co si budeme, je studené. Ale ze ozaj studené. Ja som vliezla len po kolená, chlapi sa obcas zmocili celý, ale nie je to more na vyvalovanie sa, ako v Chorvátsku. Nám to nevadilo, sli sme kôli inému, nik z nás nie je nejak zaťažený na vylyhovanie na pláži a kupanie. Takže s týmto cieľom tam netreba ísť.

dajna11
28. jún 2022

No my ideme o tri dni ... sopoty....samozrejme kukneme hel,gdansk ,malbork ....teším sa ....síce mi je ľúto synakae že kúpanie bude asi problém.....ale ideme hlavne pochodit celé okolie

janinah
18. júl 2022

@dajna11 ako bolo?čo by si odporúčala?ideme 20.8. Varšava.gdansk.gdyna.sopot...aj ste sa kúpali? Ďakujem za info

A treba požičať auto či aj ich dopravou sa dá? Či stratíme veľa času?

dajna11
19. júl 2022

@janinah my sme boli ubytovaní v sopotoch ,celý čas sme auto nevytiahli. Všetko ...gdyna ,hel ,gdansk je krásne prepojené vlakovymi spojmi ....sopoty ,gdyna a gdansk sú od seba 5 min vlakom. V gdansku sa všetko dá či peso ( ak chces tu starobylu časť mesta od zlatej brány ) alebo MHD pobehat. Nieje problém takto ,takže auto sme nevytahovali . A kúpať sa dalo. V sopotoch bola voda úplne príjemná ,možno preto že je to záliv ,po búrke trošku čerstvejšie ,ale kúpali sme sa

janinah
19. júl 2022

@dajna11 super.dakujem

dajna11
19. júl 2022

@janinah a tie vlaky v rámci trojmestia chodia ako MHD ...spoločnosť skm tuším sa to tak volá. Aj lístky predávajú akoby na MHD ,treba pred nástupom do vlaku ich označiť v prístroji na nástupišti. A chodia fakt často. Cca každých 15 min

sofih
9. aug 2022

@dajna11 Dobry vecer,mohla by som sa opytat na cestu? My planujeme ist v nedelu do Kolobrzegu, ale obavame sa toho myta, da sa platit len useky alebo ste platili elektronicky?

dajna11
10. aug 2022

@sofih ahoj. No veľmi sa nevyznám v tom,manžel to mal preštudovane,vravel že diaľnica A2 a A4 si musíš uhradiť cez net ,ako u nás ....a my sme šli poo A1 a tá bola spoplatnená až blízko k gdansku,inak po celom území nie a bola tam mytnica ako v Chorvátsku ,takže človek vedel že musí platiť mýto ,aj keď schádzal potom dolu z diaľnice ( z tej spoplatnenej časti )