Podľa čoho vyberáte dovolenku?

papaya1234
6. jún 2024

Ahojte, chcela by som počuť váš názor. Rozmýšľam nad dovolenkou s rodinou a zaujímalo by ma podľa čoho sa riadite pri výbere? Cena, vzdialenosť, recenzie? Alebo vsádzate na overenú klasiku?

petka5656
6. jún 2024

@papaya1234 tripadvisor alebo ig, ale tento rok to asi bude overená klasika 😊 určite nie podľa popisu v katalógu CK 🙈

zafir01
6. jún 2024

@papaya1234 neviem čo je to "overená klasika "
-Najskôr pozriem ,aký máme budget.
- potom pozeram má nete a guglim , kde je čo vidieť ,zažiť . Kde sme ešte neboli s prihliadnutím na rozpočet
- otvorím booking a hľadám a rezervujem
- riesim cestu
- spisujem itineár

Beriem na vedomie potreby všetkých členov . Ja ,muž , a tri deti aktuálne ( 12,6,2 ) . Tak vyberám tak ,aby sa potešili všetci .
Dĺžku dovolenky máme vždy 12-16 dní . Na kratšie muž chodiť príliš nechce .

lube_zna
6. jún 2024

@papaya1234 vsetko dohromady. Urcim si krajiny kam by som chcela ist, pozriem ceny leteniek, ceny ubytka, nasledne pozriem ponuky cestoviek. Vela citam recenzie a diskusie. Na FB su cestovatelske skupiny, aj skupiny ohladne dovoleniek snad vsade vo svete. Tiez zavisi ake sluzby pozadujes. Vetsinou cestujem bez cestovky ale stalo sa mi ze s CK to vyslo lacnejsie 😅

hellwant
6. jún 2024

Za nás: 1. Vybrat si, ci oddych pri mori, max raz ist v strede dovolenky na vylet cosi kuknut aby nuda nebola, alebo, ci si typ, ktory chce vidiet v krajine aj cosi- ine plaze, trosku zazit atmosferu krajiny.
Ked mam toto za sebou potom ak som si zvolil tyzden a viac oddych, tak len cez cestovku a ALL INCLUSIVE, ak chcem vidiet cosi z kultury a chcem ine plaze, tak na vlastnu päsť- je to lacnejšie.
Potom rozhoduju recenzie na hotel a cena v pomere ku sluzbam, poctu bazenov, aktivitam, oblasti kde som.
Destinacia nie je az take kriterium, kedze vzdy pozeram viac destinacii v ramci dovolenky jun az september.

slovenka753
6. jún 2024

v pripade dovolenky na vlastnu past rozhoduje najma destinacia a cena letenky a ubytovania, v pripade all inclusivu rozhoduje vzdialenost od letiska (max hodina), hodnotenie hotela (musi mat nad 9 na bookingu) a dlzka letu (pri oddychovej dovolenke nechcem travit v lietadle viac ako 4 hodiny), samotna krajina ma v tomto pripade velmi netrapi

bublinka1426
6. jún 2024

atrakcie a dostupnostu kupania cena byvania

marsmykkok
6. jún 2024

čo sa týka dovolenky pri mori, tak určite v prvom rade poloha-blízko mora-nemienim sa v horúčave trepať v 40tke na obed pešo 15 minút niekde na ubytovanie, rovnako aby boli poblízku obchody a promenáda, nie na samote, rada sa večer prejdem niekde. A potom slušné ubytovanie, teda čistota, slušné zariadenie, samozrejme vlastná kúpeľňa a wc pre izbu, zase extrémny luxus nemusí byť. Na tú polohu si potrpím aj na Slovensku, neviem čo je to za dovolenku ak sa mám hodinu trepať na nejakú atrakciu alebo začiatok trasy na túru, chcem mať všetko poblízku. A rovnako čisté a slušné ubytovanie.

andrejka1974
6. jún 2024

@papaya1234 v prvom rade koľko mám peňazí v druhom rade na koľko mám už tri dospelé deti sa spýtam kto chce ísť a potom vyberiem čo chcem vidieť a zažiť s rodinou sme ako všetci boli v chorvatsku dvoma autami v grecku letecky kde nebol najstarší a poslednú dovolenku sme boli pred siedmimi rokmi v Dominikanskej republike kde sme boli ja muž najstarší syn a staršia dcéra deti veľmi k moru nemusia ani nechcú

pe_mi
6. jún 2024

@papaya1234 rozpočet, nikdy nechodíme na vlastnú päsť, sme vyvalovači na pláži, večer ísť na program,ak sme v rezorte.ak ideme niekam ,kde je dostupnosť peši napr.promenada,prístav,tak prechádzka.
Atrakcie pre deti, tobogány,animátori ,keďže máme 10 a 5 ročne
Plus izba aby nebola s deťmi nakope.pozerame vždy rodinné izby,kde deti spia vo vlastnej časti oddelenej od našej spálne .aby sme mali súkromie rodičia

minenkak
6. jún 2024

@papaya1234 podľa toho koľko máme peňazí,teda čo dokážem naskrabat v priebehu maximálne dvoch mesiacov.A pre nas musí byť veľmi teplo a hlboké more alebo oceán

queen_mary
6. jún 2024

Najprv si vyberiem destinaciu (v ramci rozpoctu samozrejme) a potom termin podla ceny letenky, ubytko pomer cena/hodnotenie..

jaja20
7. jún 2024

Ja vyberám najprv destináciu,lebo všade ideme len raz. A musí byť odlet z BA,to je mužova podmienka. Čiže za tie roky, čo cestujeme, máme už pochodené takmer všetky ponuky cestoviek, preto vždy dychtivo očakávam nejaké novinky 🙂
Podmienkou je krásna piesočnatá pláž, nejaké mestečko s pešou dostupnosťou na večerné prechádzky a nákupy a all inclusive koncept.

oliverceky
7. jún 2024

@jaja20 vybrali ste si niečo z noviniek?
Napr.Katar

jaja20
7. jún 2024

@oliverceky Práve včera som ho pozerala. Ten Hilton sa mi pozdáva,ale už máme na december v pláne Mexiko.

nikha2809
7. jún 2024

Čo najkratší let a Európa.Kvôli dcére a jej slabému žalúdku 😃

bambulka98765
8. jún 2024

podla toho kam chceme ist.....ale vsade plati - blizko plaze😀idealne s vyhladom na more.
Plus potom citam donekonecna recenzie😅

cukroska
12. jún 2024

@papaya1234 My sme vyberali...ehmmm ťažká otázka...niekedy aj podľa ceny na Bookingu len krajinu sme si už počas roka plánovali a aj podľa vzdialenosti ,keďže chodíme autom. Ake to kým boli deti menšie. Vlastne klasické dovolenky s deťmi a snažili sme sa prispôsobiť aj im.Ale vedeli sme nájsť aj kompromis. Ale nikdy žiadny animátori,u nás neboli podmienkou ani zábavné parky a nejaké extra ihriská aby boli v hotely.
Proste celý čas sme boli s deťmi všade sami ako rodina a plne sa im venovali ,alebo sa zahrali spolu sami.
Deti boli od malička naučené cestovať s aj večerné promenády ,spať na pláži v kočíku. Všetky dovolenky boli top a najkrajšie spoločne strávený čas.
Spočiatku sme chodili aj tak,že doslova zo dňa na deň. Vyskočilo niečo dobré zbalila som všetko,muž narýchlo sa pripravil na cestu a šli sme.
Do Kitenu sme si rozmysleli okolo desiatej v sobotu a o pol tretej sme už boli na ceste. Sledovali sme stále či niečo nevyskocí za super cenu. A väčšinou vždy sa našlo.Už keď sme sa po prvej oťukali a vedeli sme čo chceme a čo nie rak to bolo ľahšie. Podmienka pri rodinných dovolenkách bol vždy piesok. Aspoň kym boli malý. U nás vyhráva väčšinou Grécko. čo sa týka mora. A pamiatky jednoznačne Taliansko. Ale chodíme každý rok inde. Nikdy sme neboli na rovnakom mieste. Ani raz. My nie sme taký úplne typický plážový vylihovači ha ha. My sme hľadali destinácie aj podľa výletov čo sa dá vidieť aké pamiatky. navštíviť. Nechodíme na exotické ani letecky. Zatiaľ si plne užívame dovolenky autom kým sa manžel nato cíti. Za nás to má svoje čaro. Manžel sa akosi aj bráni letecky. Takto sme pánom svojho času s vďaka tomu si urobíme výlet kde chceme. Nikdy našťastie ani deti nemali s tým najmenší problém. Asi boli natrénovaný od mala,alebo sme mali šťastie. A samozrejme vždy narýchlo pozrieme recenzie na ubytovanie. Jediná podmienka je bezplatné parkovisko a raňajky. Sem tam ak je bazén to je len bonus a nech nie je pánu bohu za chrbtom a čisté. Nič iné nám nechýba. Ak tak tam len na presoanie chodíme. A to sme prešli Chorvátsko, Bulharsko,Grécko ,Taliansko ,Albánsko,Čierna hora...
Už teraz deti vyrástli už nechcú s nami tak už prišiel čas aj na poznávacie dovolenky. Ale stále by som chcela vrátiť čas keď boli malý a ísť spolu všetci.