Počasie v Tatrách

ivaa_
31. júl 2021

Ahojte, nie ste niektorá v Tatrách. My budeme ubytovaní na týždeň od pondelka a ma celý týždeň pršať. Som z toho uplne smutná a znechutená. Chcela by som sa spýtať či tam je naozaj škaredo podľa počasia. Lebo viete jedna vec je na internete a druhá v reálne

alenka7777
31. júl 2021

@ivaa_ no radsej si pripravte aj nahradny program. cely tyzden bolo pekne, slnecno, teplo. dnes zima. dazd a vietor

darinka60
31. júl 2021

Momentálne intenzivne prší,búrka

unicornlady
31. júl 2021

tiež sa chystáme do Tatier. Ale čo som videla, nemalo by pršať celý deň, tak zase dá sa ísť aj na menšie túry (napr. na Jamské pleso od Štrbského je to len niečo cez hodinu cesty) alebo prípadne prechádzky po Starom Smokovci (náučný chodník- kyselka, kalvária..), Levoči, atd...
My sme potom zvykli napr. po Lipt. Mikuláši sa prejsť, ísť na zákusok. Teraz som pozerala, že nejaká Tricklandia je v Smokovci, vyzerá to zaujímavo

ivaa_
autor
31. júl 2021

@unicornlady áno tiež som pozerala že ma byť aj jasno, len sa bojíme že nebude nič vidno. Berieme aj rodičov ktori ešte neboli v Tatrach a ma tk mrzí že neuvidia

unicornlady
31. júl 2021

pamätám si pár rokov dozadu, to sme boli ešte aj v Poľsku na trhoch, ako sme šli späť na Liptov, taký prívalový dážď bol celou cestou, potom sme prišli pri Lipt. Mare na Havránok (tam sa šlo kúsok po ceste, potom po schodíkoch), tam zrazu vyšlo slnko, oblaky "padli dole", akurát to bolo všetko nádherné, že to slnko sa všade odrážalo.

prípadne raz takto po daždi sme šli na Oravský hrad (je to cca hodinka autom)

unicornlady
31. júl 2021

prípadne sa dá ísť do Pribyliny, alebo ak ďalej, tak pri Zuberci je Múzeum Oravskej dediny

lucik194
31. júl 2021

@ivaa_ pristupovat tomu takto dopredu ze bude zle pocasie a tak vylet nevyjde.... radsej zostan doma.....
pocasie nie je najdôležitejšie, zober veci do dazda, vylety viete aj tak robit.....

unicornlady
31. júl 2021
unicornlady
31. júl 2021

naposledy šiel prívalový dážď, keď sme šlapali na jedno pleso, tak sme sa vrátili k autu, a niekde bol stále dážď, ale napr. sme šli do Liptovského Hrádku, je to prerobené, sú tam prehliadky "hradu"
https://www.hradliptovskyhradok.sk/

unicornlady
31. júl 2021

alebo keď v noci pršalo a ďalší deň sme šli na Bachledku (chodník korunami stromov), tak tiež boli "oblaky dole" a bolo všetko vidno, a nám aspoň nebolo teplo pri šlapaní (aj keď už je tam aj lanovka)

jarhal
31. júl 2021

v horach a hlavne v tatrach sa pocasie rychlo meni..nerataj ze ti bude prsat cely tyzden...a hlavne nastav sa na pekny pobyt...vzdy vyjde slnko a vtedy to ocenis ...

janeninka
31. júl 2021

@ivaa_ my sme tak boli minuly rok, mnohi nas odhovarali nech to posunieme, ale okrem jedneho uplne uprsaneho dna (a aj to sme dali hodku v prsiplastoch) sa vzdy nasiel cas aspon na poldna, na mensiu turu a veru aj celodennu sme stihli. Treba byt nachystany a flexibilny, my sme tak vedeli aj do polhodiny vyrazit ked sa vycasilo.. Plus wellness to isti 🙂)

hettinka
31. júl 2021

V lete sa na túry chodí aj tak len skoro ráno, popoludní môže prísť búrka aj ak hlasia pekne počasie. Raz dme tak utekali pred búrkou a stačilo mi. Z minuty na minútu sa zatiahlo a blesky. Preto do Tatier chodíme zasadne v júni, alebo až v septembri. V lete ak tak prechádzka na Hrebienok, Reinerovu chatu, Popradské pleso, okolo Štrbského. Do kopcov radšej nie.
A hotel vždy s bazénom, wellness, bowlingom, biliardom.

unicornlady
31. júl 2021

inak, čo som si všimla, tak vstupenky oproti minulému roku zdraželi aj o 2 eurá do múzeí atd.. možno nie všade, ale asi dosť

elenajezova
31. júl 2021

@unicornlady Tricklandia je SUPER!!! Odporúčam!!!

kristiii
1. aug 2021

@ivaa_ my dnes odchádzame z Mikulasa, predpovediam moc never, napríklad včera malo celý deň pršať az dovečera, ešte ráno sme pozerali predpoveď a nakoniec sme cca okolo druhej vychádzali z múzea a bolo krásne teplo a slnečno celý zbytok dňa.

alenka7777
1. aug 2021

@kristiii no ale zas napr. dnes v tatrach taka zima, ze ludia mrzli aj v bundach.